创意楼阁 – Kent州立建筑和环境设计中心 / WEISS/MANFREDI

阶梯状连续上升的开放工作室空间促进跨学科交流。

项目标签

设计公司:
位置:
类型:

非常感谢 WEISS/MANFREDI 将以下内容授权gooood发行。更多关于他们,请至:WEISS/MANFREDI on gooood.
Appreciation towards WEISS/MANFREDI for providing the following description:

纽约 WEISS/MANFREDI公司设计的Kent州立建筑和环境设计中心“创意楼阁”面积为117,000平方英尺,其中包含各种充满创造力的设计学科, Kent州许多创意科研项目的都在这里展开。目前,建筑正在申请LEED白金认证。

The 117,000-square-foot Kent State Center for Architecture and Environmental Design “Design Loft,” designed by New York-based firm WEISS/MANFREDI following an international competition, establishes an innovative center for the design disciplines and a beacon signaling Kent State’s creative, research-based programs. The project is currently on track for LEED Platinum certification.

▼建筑外观,external view of the building

项目基地位于校园和城市之间,成为了将Kent州立大学和重新振兴的Kent市联系在一起的新中心。建筑立于林肯大街上,其西侧为城市,人们可以穿过这里进入东侧的校园中。建筑师通过设计弥合了校园和城市之间12英尺的高差,使两片区域自然地连接在了一起。一条连续的画廊是建筑公共楼层中的主要空间,它面向校园新修建的散步道开放,成为了重新开发后联系校园和城市的重要节点之一。

Sited strategically at a hinge between the campus and city, the Design Loft forms a new hub that forges connections between Kent State University and the recently revitalized downtown Kent. Ascending from Lincoln Street on the edge of the campus, the Design Loft creates an accessible route between the university located to the east of the building and the city to the west. The building section negotiates a 12-foot vertical grade change along a sloping site. A continuous gallery anchors the building’s main public level and opens up to the university’s new esplanade, a pedestrian walkway that establishes a connection between the university and the city as part of a joint redevelopment initiative.

▼建筑位于校园和城市之间,the building is between the city and campus

建筑的核心是一个连续开敞的工作室空间,设计最大化了该空间的灵活性,使这里可以容纳不段增长的项目需求,同时满足建筑设计领域的教学需要。空间包含一个200座的多功能会议厅,图书馆,咖啡厅,画廊,讨论室,教室,办公室和制作间。层叠的工作室打散了空间,让建筑和周边的居住尺度相协调。北立面设有大面积玻璃幕墙,将北侧光照引入工作室的同时,让人们可以纵览校园和城市的景观。依序上升的窗台悬挑在散步道之上,形成了休息空间。图书馆位于建筑西端,与城市相对而望。

A continuous, expansive studio loft forms the heart of the program. Designed to maximize flexibility, it will accommodate a growing program and evolve to meet the educational needs of the architecture and design fields. The studio spaces are supported by a 200-seat multi- purpose lecture hall, library, café, gallery, studio critique spaces, classrooms, offices, and fabrication labs. The tiered arrangement of studios informs the massing of the Design Loft, which bridges the institutional and residential scales of its neighbors. The north façade of the building features large glazed areas of curtain wall that bring northern light into the studio spaces and provide panoramic views toward the campus and city. An ascending sequence of bay windows accommodates lounge areas that cantilever over the esplanade. The library, located on the west edge of the building, looks toward the city.

▼建筑东立面上,透过玻璃幕墙可欣赏校园景色,east facade of the building, large glazing providing view of the campus

南北立面中设置了一系列楼梯,丰富了立面的形态的同时,将所有工作室连接在一起,形成了连续的室内流线。南侧的消防楼梯间悬挑于立面之外,为玻璃幕墙提供了遮阳,人们还可以在这里欣赏校园美景。新建筑的周边有着丰富的景观,其东侧有一座雕塑广场,步道对面则设有一座公园,屋顶绿化和基地中的植被让建筑和景观之间产生了联系。大楼西侧延伸出的草坡正对着Kent城区,是一个舒适的室外集会空间。建筑立面采用的铁斑砖和定制砖百叶均为当地的Belden制砖公司用蜂窝砖窑烧制,其颜色和纹理和周边校园及城市的材料相呼应。百叶为南侧、东侧和西侧的玻璃立面提供了遮阳。

A series of stairs activate both the north and south façades of the building and provide continuous circulation that connects all of the studios levels. The south-facing fire stair cantilevers from the face of the building, creating shade for perimeter glazing while providing expansive views of the campus. An extensive green roof and native site vegetation connect the Design Loft with the surrounding landscape – a park located beyond the Esplanade and a sculpture plaza to the east of the site. The sloped lawn extending from the west edge of the building allows students to congregate outside with a view towards downtown Kent. The color and texture of the iron-spot brick façade and custom brick fins, fired in a bee-hive kiln by the local Belden Brick Company, relate to the materials of the surrounding campus and town. The fins provide shading for windows on the south, east, and west façades.

▼形态生成图解,generating diagram

AXON MASSING LINEWORK

▼北立面有连续楼梯,连接工作室,continuous stairs on north facade, connecting various studios

▼立面使用砖材,facade in brick

 

工作室和讨论空间
Studios and Critique Space

新建筑将Kent州立大学中原本分散的建筑和环境设计项目集中到一起,其中包含可容纳650人的设计工作室,以及相关的研究室、教室和办公室,成为了校园新的创意中心。在工作室南侧设有逐层上升的讨论室,鼓励初级工作室和高级工作室,乃至跨学科设计工作室之间的交流。教职员工办公室位于层叠的工作室旁边,让学生、教室和工作人员之间可以保持对话,方便解决各种问题。工作室连续的视野整合了创意和讨论空间,不同学科可以在这里共同探讨问题,拓宽了学生和教师的视野,更加适应全球化的发展趋势。

The Design Loft combines previously separate programs at the Kent State College of Architecture and Environmental Design. The 650-seat design studio creates a new creative hub located within close proximity to research labs, classrooms, and offices. A series of critique rooms ascend at the south side of the studios, encouraging dialogue between beginning and advanced studios and across the design disciplines. Faculty and administration offices are located adjacent to the tiered studios, encouraging intimate dialogue between the students, faculty, and staff. Continuous sightlines throughout the studio unite spaces of creation and critique, encourage interdisciplinary discourse, and enhance the sense of peripheral vision for students and faculty.

▼逐层上升的工作室,ascending studios

公共层面向校园步道开放并与城区相连,其空间按序列上升,形成了不同的功能区域,如咖啡厅、画廊、多功能演讲厅、教室、图书馆和阅览室等,丰富多样的活动将会在这里展开。在建筑的主入口边是一间可以容纳70人的咖啡厅,来自不同学科的师生以及当地社区内的居民可以在这里相互交谈。咖啡厅旁边有一片宽敞的露天剧场式台阶区,成为了连结一层公共区域和上层工作室的纽带,人们可以在这里自发地探讨各类问题。画廊空间也在咖啡厅边,学生和教师的作品会在这里展出,有时也会举办由学校组织的特殊展览。图书馆内收藏有大量书籍、杂志、图纸和期刊,并且在阅览室上方的夹层中设有一个精巧的材料图书馆。一层演讲厅外有三间教室,算机辅助工程设计课程将在这里进行,全校学生都可以来此学习。

The main public level opens up to the University’s esplanade and the adjacent downtown. The ascending sequence of ground floor spaces support a broad range of activities including a café, gallery, multi-purpose lecture room, classrooms, library, and related reading areas. A 70-seat café is located near the main entrance of the building, encouraging interaction with students and faculty from other disciplines and the local community. A wide, amphitheater-style stair adjacent to the cafe creates opportunities for spontaneous discussion and provides a link between the public space located on the ground floor and the ascending loft of studios. A gallery space located adjacent to the café hosts exhibitions of student and faculty work as well as special exhibits organized by the University. The library houses a large collection of books, journals, drawings, periodicals, and a dedicated materials library at the mezzanine level that overlooks the reading room. In addition to the lecture hall, three classrooms located on the ground floor support the core CAED lecture courses and are available for use by the entire University.

▼玻璃围合的演讲厅,lecture hall enclosed by glazing

 

实验室
Fabrication Labs

整座楼中分布有许多研究和制作实验室,包括一个木工间,一个金属工坊,数码制造实验室,光学实验室,风洞实验室,建造管理室和土壤实验室等,学生可以在这里进行材料实验并制作不同比例的模型。室外设有宽敞的工作区,供学生制作和检测全尺寸模型。建筑中的许多技术构件外露,可以作为教学材料供师生讨论。设备间外是由玻璃围合的夹层,学生从这里能够看到并学习楼内所有主要的机械系统。

A series of research and fabrication labs located throughout the building provide means to test materials and fabricate mockups at multiple scales. This includes a wood shop, metal shop, digital fabrication lab, light lab, wind tunnel, construction management, and edaphic labs. A spacious outdoor work area allows students to
complete full-scale mockups for testing and review. A variety of construction techniques employed throughout the building are made visible for discussion as teaching tools. A perimeter glazed mezzanine surrounding the machine room allows for views of all major systems.

▼材料室下的阅览空间,reading area under the material library

 

可持续发展
Sustainable Features

作为大学和社区可持续设计的灯塔,“创意楼阁”在建筑和环境的设计上对未来的发展进行了充分的考量。若要获得LEED白金认证,设计需要从整体上考虑建筑的可持续性,最大限度利用被动手段节约能源,并且引进有效并且可以发展的节能系统,以满足未来可能更加严格的环境需求。

工作室设置在北侧,通过一套自动的日光收集系统将尽可能多的自然光引入室内,将白天对人工照明的需求降到最低。地热交换井由130,400英尺深井组成,提高了建筑机械系统45%的能效,高于美国采暖和空调工程协会的基准线。建筑周围一圈利用了辐射地板加热系统,使之更有效的调节各个房间的温度。复式地板系统是建筑结构在冬天时也能保温。高能效的卫生设备和雨水收集再利用系统使建筑尽可能的少利用饮用水。

建筑系统的仪表板提供了实时的能源利用和节能信息。数码标志牌贯穿整个建筑,提醒着人们此建筑的可持续特性。建筑使用了地域性,可回收低排放材料材料和可持续的建造和维护措施。再造薄木片代替了传统的薄木片,所有木材都通过了FSC认证。外墙应用了超绝缘不透明墙板和屋顶,高效节能玻璃,可操作玻璃窗和外立面鳍片遮阳装置是用户体验最舒适并减少了整栋建筑的能源消耗。可操作玻璃窗易于温度控制的室内交叉通风。

As a beacon of sustainable design for both the university and the community, the Design Loft illustrates the key role of architecture and environmental design in envisioning a sustainable future. The LEED Platinum design presents an integrated approach to sustainability that maximizes passive opportunities and employs efficient systems that can be improved even further in the future.

The north-facing studios maximize daylight opportunities and minimize the need for artificial light during the day with an automated daylight harvesting system. A ground source heat exchange well field, consisting of 130, 400-foot-deep wells, improves the mechanical system’s efficiency up to 45% above the American Society of Heating and Air-Conditioning Engineers’ baseline. A radiant floor heating system is used at the perimeter of the building to more efficiently distribute and regulate the temperatures of the various spaces. The radiant floor system allows the concrete structure to retain heat during winter months. High efficiency plumbing fixtures as well as a storm water capture and reuse system allow the building to minimize the use of potable water.

A dashboard readout of the building systems will provide real-time information on efficiency and energy use. A digital signage program will highlight sustainable features throughout the project. The building features regional, recycled, and low-emitting materials as well as sustainable construction and maintenance strategies. Reconstituted wood veneers are used in lieu of traditional wood veneers and all wood products are FSC certified. The exterior wall strategically deploys super insulated opaque wall panels and roofing, high-efficiency glazing, operable glazing units, and exterior fin shading devices to maximize user comfort and minimize energy costs throughout the building. Operable windows allow for local temperature control and cross ventilation.

▼夜景,建筑结构外部可见,night view, construction is visible

▼总平面图,site plan

WM_KSU CAED Site Plan_1-400_color_with label and scale

▼一层平面图,ground floor plan
5-WM_Kent Floor Plan_Ground Floor-Design Loft

▼夹层平面图,mezzanine plan

5-WM_Kent Floor Plan_Mezzanine-Design Loft

▼二层平面图,second floor plan

5-WM_Kent Floor Plan_2-Design Loft

▼三层平面图,third floor plan

5-WM_Kent Floor Plans_3-Design Loft

▼四层平面图,fourth floor plan

5-WM_Kent Floor Plan_4-Design Loft

▼南立面图,south elevation

WM_KSU CAED Elevation_South_1-500_label

▼北立面图,south elevation

WM_KSU CAED Elevation_North_1-500_label

▼剖面图,sections

WM_KSU CAED Section_A_label

WM_KSU CAED Section_A2_label

Design Loft: 117,000 GSF
Continuous Studio Loft: 31,500 square feet (650 seats)
Lecture Hall: 2,900 square feet (200 seats)
Café: 2,550 square feet
Library: 6,500 square feet (including mezzanine)
Site work: 4 acres
Fabrication and Research Labs: 10,500 square feet
Green Roof: 8,400 square feet

Materirals
Concrete superstructure; curtain wall of insulated glass and aluminum
frame; iron-spot brick with custom fin shape; green roof; exposed
concrete walls; polished concrete floor; interior glazing; reconstituted
oak-veneer millwork

Project Team
Architecture and Site Design:
WEISS/MANFREDI Architecture/Landscape/Urbanism

Design Partners: Marion Weiss, FAIA and Michael A. Manfredi, FAIA
Project Manager: Mike Harshman, AIA
Project Architects: Bryan Kelley, David Maple
Project Team: Hugo De Pablo, Darius Woo, Julia Schubach, Olen
Milholland, Seungwon Song, Michael Blasberg, Patrick Armacost

Architect of Record
Richard L. Bowen & Associates

MEP/FP Engineer of Record: Richard L. Bowen and Associates
MEP/FP and Vertical Transportation Engineering Consultant (Design
Engineers): Jaros, Baum & Bolles
Structural Engineer of Record: Weidlinger Associates International
Civil Engineering Consultant: Resource International
Fire Protection Engineer Consultant: Dynamix Engineering
Lighting Design Consultant: Lighting Workshop
Landscape Architect of Record: Knight and Stolar
IT: TEK Systems Design, LLC

Construction
Construction Manager at Risk: Gilbane Building Company

Photographer: Albert Večerka/Esto

Drawings: WEISS/MANFRED
English text: WEISS/MANFRED
Chinese text: gooood

More: WEISS/MANFREDI,更多关于他们,请至:WEISS/MANFREDI on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »