Depot Boijmans Van Beuningen completes construction / MVRDV

The first publicly accessible art depot in the world

Project Specs

Design:
Location:

感谢 MVRDV 予gooood分享以下内容 。更多关于他们: MVRDV on gooood
Appreciation towards MVRDV for providing the following description:

由MVRDV设计的博伊曼斯·范·伯宁恩艺术仓库是世界首座向公众开放的艺术仓库,目前已经完成建设。仓库建筑坐落在鹿特丹的Museumpark,为前来参观博物馆的游客提供了一种全新体验:充满重量感的机械空间内部将向公众展示超过151000件藏品。除了不同类型的存储空间和维护区域之外,仓库内还设有一间餐厅和一个距离地面35米的屋顶森林。在建筑完工之后,内部装修得以开始进行,博物馆方也将把他们的全部藏品迁入这座新的艺术仓库。

Depot Boijmans Van Beuningen, the first publicly accessible art depot in the world designed by MVRDV, has completed construction. Located in Rotterdam’s Museumpark, the depot features a new type of experience for museum visitors: a sturdy engine room where the complete collection of 151,000 objects is made accessible to the public. In addition to the various storage and care areas, the depot has a restaurant and an award-winning rooftop forest at a height of 35 metres. The construction completion paves the way for interior furnishings and the long process of moving the museum’s complete collection into their new storage facility.

▼博伊曼斯·范·伯宁恩艺术仓库外观,Depot Boijmans Van Beuningen exterior view ©Ossip van Duivenbode / MVRDV

艺术仓库是一座39.5米高的碗状建筑,占地面积相对较小。这样的形式保证了在地面层,公园既有的路径和视野都能够保持通畅,同时减少了建筑对地下水缓冲区的影响。包含餐厅的宽敞屋顶空间为公众带来欣赏鹿特丹城市美景的机会。

A 39.5-metre-high building ‘in the round’, the depot’s bowl-like form has a relatively small footprint. This form ensures that at the ground level, existing views into and routes through the Museumpark remain unimpeded and reduces the impact on underground water buffers, while an expansive rooftop public space with a restaurant provides access to inspiring views of Rotterdam.

▼鸟瞰,aerial view ©Ossip van Duivenbode / MVRDV

▼建筑与城市环境,urban context ©Ossip van Duivenbode / MVRDV

建筑的玻璃外墙由1664块反光的镜面板构成,总面积为6609平方米,与周围的行人、公园里的绿植、天空的云朵还有跃动的城市天际线形成相映成趣的关系。反射的效果令这座面积并不算大(1万5千平方米)的艺术仓库充分地融入了周围的环境,同时与公园和附近的建筑建立起紧密的关系。

Comprising 6,609 square metres of glass subdivided into 1,664 mirrored panels, its reflective façade wears the trappings of whatever surrounds it: people passing by, Museumpark’s leafy grounds, the clouds, and Rotterdam’s dynamic city skyline. Thanks to this reflection, the building is already fully integrated into its surroundings, despite its not insignificant size of 15,000 m2. It enlivens its surroundings while establishing strong relationships with the park and the neighbouring buildings.

▼6609平方米的玻璃外墙由1664块反光的镜面板构成,the façade comprises 6,609 square metres of glass subdivided into 1,664 mirrored panels ©Ossip van Duivenbode / MVRDV

▼立面细节,façade details ©Ossip van Duivenbode / MVRDV

在仓库内部,艺术品将根据它们自身对气候的要求来存放和展出,而不是参考移动路径或年代等。每个存储空间都实施气候控制,分为5个不同的气候区,并按照艺术品的制作材料来进行安置,包括金属、塑料、有机/无机物品和摄影作品。

建筑最吸引眼球的部分是它的中庭,为游客提供了一种与众不同的幕后体验,使其有机会了解到世界知名博物馆如何对艺术藏品进行维护和保养。被展示的艺术品遍及建筑的每个楼层,从首层的大厅开始,一直延伸到屋顶餐厅。餐厅的外部是距地面35米的屋顶森林,种植着75棵数米高的多茎桦树,游客们可以从首层乘坐快速电梯到达,在屋顶上眺望鹿特丹市的壮观美景。

▼中庭,atrium ©Ossip van Duivenbode / MVRDV

▼存储和展示空间,storage and exhibition space ©Ossip van Duivenbode / MVRDV

In the depot, artefacts will be stored and exhibited according to their climatic requirements, as opposed to movement or era. Each storage space is climate controlled and organized into five different climate zones, arranged according to works of art produced with different materials: metal, plastic, organic/inorganic, and photography.

The building’s eyecatcher is the atrium with, offering them a unique behind-the-scenes experience and the chance to learn how a world-renowned museum maintains and cares for its art collection. Art is displayed throughout the building, beginning in the ground floor lobby and continuing along the entire route through the building, extending even to the rooftop restaurant. Outside this restaurant, a rooftop forest at a height of 35 metres will provide another public attraction, accessible via an express elevator from the ground floor, and populated by 75 multi-stemmed birch trees standing several metres tall. The rooftop offers visitors breath-taking vistas across the city of Rotterdam.

▼屋顶森林,the rooftop forest ©Ossip van Duivenbode / MVRDV

▼屋顶森林和餐厅,restaurant and roof forest ©Ossip van Duivenbode / MVRDV

▼从远处看屋顶的植物,a distant view to the rooftop forest ©Ossip van Duivenbode / MVRDV

MVRDV的创始合伙人Winy Maas表示:“随着建筑的完工,博物馆和使用者将开始进驻艺术仓库,将无价的艺术品填满这个空间。虽然距离正式开馆还需要一年的时间,但建筑的竣工对于所有人来说无疑是一个特殊的时刻——博物馆方、鹿特丹政府、Stichting De Verre Bergen、承包商BAM以及众多建筑工人和分包方在疫情期间依然坚持不懈地工作。艺术仓库的设计是大胆的,它的成功源于所有参与者之间的有效对话,不论是精确计算镜面弧度的人、安装玻璃窗的建筑工人,还是与我们协力设计屋顶森林的公司。”

Winy Maas, founding partner of MVRDV: “With this construction completion, now the museum and the users can start to inhabit the building and fill its spaces with priceless art. Although it will take another year before the real opening, the completion is a special moment for all: the museum, the city of Rotterdam, Stichting De Verre Bergen and of course for the contractor BAM, the many construction workers and subcontractors who persisted during the difficult circumstances we all faced due to the pandemic. The depot design is daring, and its success comes from the direct dialogue with all parties involved – from the person calculating the exact curvature of the mirroring panels and the construction worker who put up the glass vitrines to the company that co-designed our rooftop forest.”

▼屋顶森林和餐厅,restaurant and roof forest ©Ossip van Duivenbode / MVRDV

博伊曼斯·范·伯宁恩公共艺术仓库是由博伊曼斯·范·伯宁恩博物馆、鹿特丹市政府和De Verre Bergen基金会共同合作的项目。艺术仓库由MVRDV设计,并由BAM Bouw en Techniek负责实现。仓库预计于2021年秋季向公众开放。在2020年9月25-27日期间,博物馆将组织一次参观活动,为鹿特丹市民提供“一窥”仓库内部的机会。本次活动免费发放的7500张门票在3小时内便全部预订一空。

Depot Boijmans Van Beunigen is a collaboration between Museum Boijmans Van Beuningen, the Municipality of Rotterdam and the De Verre Bergen foundation. The depot was designed by MVRDV, and made possible by BAM Bouw en Techniek. In Autumn 2021 it will open its doors for the public. From September 25th to 27th 2020 a sneak preview is organized for the inhabitants of Rotterdam. All 7,500 (free) tickets for this event were reserved within three hours.

▼傍晚的艺术仓库,the depot in the evening ©Ossip van Duivenbode / MVRDV

Credits Architect: MVRDV
Principal in charge: Winy Maas
Partner: Fokke Moerel
Project Team: Sanne van der Burgh, Arjen Ketting, Gerard Heerink, Jason Slabbynck, Rico van de Gevel, Marjolein Marijnissen, Remco de Haan
Competition Team: Sanne van der Burgh, Marta Pozo, Gerard Heerink, Elien Deceuninck, Saimon Gomez Idiakez, Jose Ignacio Velasco Martin, Jason Slabbynck, Mariya Gyaurova, Lukasz Brzozowski
Strategy & Development: Jan Knikker, Irene Start
Visualization: Antonio Luca Coco, Matteo Artico, Carlo Cattó
Copyright: MVRDV 2018 – (Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries)
Partners:
Contractor: BAM
Structure: IMd Raadgevend Ingenieurs
Cost engineering: BBN
Installations: RHDHV
Façade consultants: ABT
Building Physics: Peutz
Sustainability: BREEAM Excellent (goal)
Images: © MVRDV ©Ossip van Duivenbode

More: MVRDV。更多关于他们: MVRDV on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment