CRS STUDIO by Clouds Architecture Office

Free space

Project Specs

非常感谢 Clouds Architecture Office 予gooood分享以下内容。更多关于 Clouds Architecture Office on gooood
Appreciation towards Clouds Architecture Office for providing the following description:

纽约核心,自由之地,身心放松,分享创意。

云建筑工作室在纽约市中心完成了一个可用于瑜伽,冥想,以及各种活动(比如摄影还有讲座)的多功能工作空间。该空间致力于完成属于自己的使命: 成为艺术家和社区居民分享创意的场所。

Clouds Architecture Office completes a new studio space for CRS (Center for Remembering and Sharing) in downtown New York. The brief for the studio called for a multi-purpose space that can be used for yoga, meditation, various events, as a class room, or as a photography studio. The space should accommodate the core mission of CRS: to be a community center for artists and individuals who want to share their creativity.

1 CRS-studio_01

1 CRS-studio_09

云建筑工作室的建筑师也在寻找一种能统一各种活动的要素。冥想:需要从现实中进入一个没有压力和欲望的自由空间;瑜伽则将注意力放在身体上进行运动和呼吸。对此建筑师决定打造出一个尽端仿佛消失的圆润房间,就如同大雾弥漫后边界消隐了。同样该房间也需要有界定的地平线,如果没有地平线,会让人感到焦虑。最终,房间的入口侧的墙面与天花板交界处变的圆润,形成温暖的包裹感。

In looking for an approach, transcendence emerged as a common element in the various activities. During meditation, one leaves behind everyday reality to enter into an empty space, free from pressure, desires and needs. Yoga focuses attention internally, concentrating on movement and breathing. We decided the form of the space should recede and disappear, as if a fog had entered the space and obscured its limits.

2 CRS-AXON

 

Space is defined by surfaces which in turn are delineated by their edges. The maximal edge which defines the common space within which we all live is the horizon. The edge of the horizon anchors us, grounding our psyche – we could not live without a horizon line, in an endless world – an endless field of vision would make us feel anxious, forsaken.

Instead of blurring all the edges, conic geometry is intersected with curved walls to define a partial edge with a certain ambiguity. It has aspects of finitude and infinitude, of restriction and openness joined in a single crease. Thus we are reminded that the edge is meaningful and that it gives a sense to the space it encloses. Thus the form of the studio suggests that the progress of human consciousness itself is preconditioned by the fact that the totality is never attained. The impulse toward the infinite is defined by the finite.

1 CRS-studio_02

1 CRS-studio_03

1 CRS-studio_05

1 CRS-studio_04     1 CRS-studio_06     1 CRS-studio_08

1 CRS-studio_07

 

2 CRS-Flr-Plan

 

Name: CRS Studio
Type: Studio, Office
Location: New York, NY
Completion: May2015
Designer: Clouds AO, New York City
Project Designers: Ostap Rudakevych, Masayuki Sono
Lighting Designer: Brian Mosbacher
Client: CRS (Center for Remembering and Sharing)
Builder: TodericInc
Photography: GION

MORE:  Clouds Architecture Office,更多关于 Clouds Architecture Office on gooood

Post a Comment