Carmen修道院改造,西班牙 / Francesc Rifé Studio

17世纪建筑中的光影游戏

项目标签

类型:

感谢 Francesc Rifé Studio 对gooood的分享 。更多关于他们:Francesc Rifé Studio on gooood. Appreciation towards Francesc Rifé Studio for providing the following description:

巴伦西亚先前的San José修道院现在以Carmen修道院的名义对公众开放。新的设计叙事平衡了设计、历史与自然。这是一个集文化、美食和即将建成的酒店于一体的空间,从对非宗教化教堂的干预措施开始,到郁郁葱葱的花园,再到专门设计的社交活动空间,修道院超出了这一类型建筑的传统表现模式。

The former convent of San José in Valencia opens up to the world under the name of Convent Carmen and a new narrative that balances design, history, and nature. It is a space for culture, gastronomy, and soon hotel, that transgresses the conventional modes of expression in its genre. Beginning with an intervention in the desacralized church, up to the exuberance of its bucolic garden, and the explosion of social activities for which space has been consciously prepared.

▼Carmen修道院场地入口,the gate of  Convent Carmen garden

设计工作室极简主义的操作手法从教堂展开,教堂也是主要的入口、通道和多功能空间。一个独立的金属架子重新诠释了这座17世纪宗教建筑原始形态,清晰地展现了现代线条的流动性并为文艺复兴时期的空间增添了新的维度。这个21世纪雕塑般的架子完全独立于教堂的墙体,在尊重传统的角度和设计概念中,金属架子在现有墙面上不能有任何的固定。新结构融入了所有的视听技术设备,不同RGB色彩的照明系统富有表现力,控制空间形态和情绪表现。金属架子表面涂刷为黑色,在纵向和横向上起到连接导体的作用。

▼教堂入口,the entrance of the church

▼教堂作为主要的入口、通道和多功能空间,the church becomes the main access, passageway, and multi-purpose space

The expressly minimalist implementation of the studio begins with the church, which has become the main access, passageway, and multi-purpose space. An independent metal armor reinterprets the original shape of this 17th-century religious building, articulating a flow of contemporary lines and adding a new dimension to the Renaissance space. Designed as a 21st-century sculpture, it has been projected completely independently to the walls of the church, either for patrimonial reasons, for which its cataloging prevented any fixation in its current walls, as a concept. The new structure integrates all the audiovisual technical elements, as well as an expressive color lighting system with RGB that will make it adjustable, both formally and emotionally. Its design acts as a longitudinal and transversal conductor, projected with different sections of metal profiles, enameled in black.

▼独立的金属架子重新诠释了这座17世纪宗教建筑原始形态,an independent metal armor reinterprets the original shape of this 17th-century religious building

▼不同RGB色彩的照明系统,an expressive color lighting system with RGB

▼观众席,auditorium

虽然这一元素目的是建立一种显而易见的过去——未来之间的联系,但它存在于这个穹顶具有重要作用的文艺复兴时期建筑中。两个大厅的十字交叉点是建筑最重要的位置点,不同高度上三个连续圆形在空间中形成抛物线形状,在这个位置上作为象征性的穹顶。空间中许多悬挂的灯具被固定组成一个巨大的照明部件,构成圣坛和新舞台的序篇。这个原来作为庆祝宗教仪式的空间现在成为音乐家、演说家和大量演员优先使用的场所,未来这里将成为城市最主要的热门地点之一。这种极简的干预措施表明,当文脉已经有力地表达出它的历史记忆时,设计的克制性和不要制造干扰的重要性。

Through this element was intended to develop an obvious past-future connection, and as it happened in the Renaissance the dome takes an essential role. The crossing between the two naves was the most important point of its architecture, and it is where a symbolic replica of the vault was projected, through the succession of three circles at different heights that create a parabolic form in space. In it, many hanging lamps have been fixed as a great lighting element, which will be the preamble to the altar or new stage. This space for the celebration of the religious rite, now becomes a privileged place for musicians, lecturers and a multitude of actors, which will make this one of the main participatory focuses of the city. The simplicity of this intervention demonstrates the importance of holding back and making little noise when the context already expresses its memories with force.

▼室内采用极简主义的干预措施,the minimalist implementation in the interior

▼不同高度上三个连续圆形在空间中形成抛物线形状作为象征性的穹顶,a symbolic replica of the vault was projected through the succession of three circles at different heights

▼金属架子独立于墙体结构,the frame has been projected completely independently to the walls of the church

▼走廊空间,corridor

花园位于教堂的一侧,这片巴伦西亚城市内不知名的绿洲被设计成为真正的美食“市场”。设计以街道 “餐车”为概念,三个美食点以货柜的形式进行设计,其中展示不同类型的菜肴,围绕着这些美食点,顾客可以坐在不同的座位区中。所有的美食供应都是由著名厨师Miguel Ángel Mayor(米其林一星)来协调的,美食采用不同的烹饪相融合的方式,包括“街边小吃”、Andalusian油炸、日本寿司或创意肉类菜肴。

The garden is located next to the church. An unknown oasis within the city of Valencia, designed as a true gastronomic “market”. Taking the street concept of “food trucks” three gastronomic points have been created in the form of containers in which different types of cuisine are made, and around which the customer can be placed in different seating systems. All the culinary offerings are coordinated by the prestigious chef Miguel Ángel Mayor (1 Michelin star), with fusion cuisine approaches, including “street food”, fried Andalusian, Japanese sushi, or innovative dishes of poultry.

▼街道处花园入口,garden entrance from the street

在一个绿色和生机的自然环境中,小型建筑体量和货柜的基座还配备有一个大的凉棚,使它们从环境中突显出来,凉棚为用餐者提供荫凉并塑造了一个诗意的光影游戏。通过这种方式,他们按照正确的方式将(高凳区、长桌区、矮桌区、秋千式的阳光躺椅)融合到每一个区域中,而不用改变这个地方的地形特征。家具以管状金属和黑色酚醛树脂板为基础进行设计,与植物元素形成对比。表演舞台最终限定了这个寻求灵感激发的娱乐的空间及其策略性的形态,这是一个能让所有的观众都欣赏到这里的活动的最佳状态。

In an environment of green and lively nature, the small architectural gestures and a base of containers are recognized around accompanied by a large pergola, creates a shadow in the diners and a poetic play of lights. In this way, they adapt to the correct way of working (high areas of stools, running tables, low tables, sunbeds also in the form of a swing) adapting to each of the territories without having to change the geology of the place. This furniture has been designed with a base of tubular metal structures and surfaces of phenolic board dyed in black, which contrasts with the rest of the plant elements that appear in the place. A stage to act, finally define a space that seeks to inspire entertainment and also the strategic form, the best situation of the place, so that all visitors enjoy the activities.

▼三个美食点按照货柜的形式进行设计,three gastronomic points have been created in the form of containers

▼不同形式和组合的座位区域,seating areas in various forms and combinations

▼巨大的凉棚为用餐者提供荫凉和诗意的光影游戏,large pergola creates a shadow in the diners and a poetic play of lights

▼用餐区一角,seating area next to the wall

▼室内外用餐亭子,dinning pavilion for eating inside and outside

最后是光的魔术。当周围灯光亮起时,日落在这个城市花园中有了新的意义。这与教堂通过RGB颜色灯光控制系统,完全实现内部环境之间相互转换的概念是相同的。精心点亮的树木成为空间的主角,凉棚和吧台散布的灯光笼罩着用餐者。

Finally, the magic of light. Sunsets will take on a new meaning in this urban garden when ambient lighting comes on. In the same way as in the church, through a controlled system of RGB color light, the environment will be completely transformed. The trees, delicately lit, will become the main protagonists and the lamps distributed in the pergolas and bars, will accompany the diners.

▼花园夜景鸟瞰,aerial view of the garden at night

▼精心点亮的树木成为空间主角,the trees, delicately lit will become the main protagonists

▼花园景象,garden view

▼平面,plan

FRANCESC RIFÉ STUDIO
@francescrifestudio
press@rife-design.com
www.rife-design.com
Plaza Portal Nou 6, Valencia
Photos: David Zarzoso

More:Francesc Rifé Studio。更多关于他们:Francesc Rifé Studio on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »