Castillo Buitrago De Lozoya by MUKA Arquitectura

Illumination Project

Project Specs

Design Firm:
Location:

来自MUKA Arquitectura的分享。他们其他项目请点击蓝色链接:组墙之间的房屋–Fuensanta住宅 House Between Party-walls / Fuensanta House 。更多请至:MUKA Arquitectura on gooood 

 

西班牙中部布伊特拉戈德洛索亚小镇的北部山脉,有一座古老的哥特式穆德哈尔结构城堡—布伊特拉戈德略索亚城堡。该城堡的历史可以追溯到11世纪,曾在15世纪得到重整,中心的圆形广场在1321年修建。如今,其仅剩的残垣断壁被精心的保留下来。MUKA Arquitectura参与了这个保护项目的照明工程。

The lighting project is located in Buitrago de Lozoya, a small town of the autonomous community of Madrid in central Spain. It is closed to north mountain range and it lies on a peninsula surrounded by the Lozoya river.  The town is one of the few in the community that have maintained its walls, which are of Moorish origin (11th century) and have been restored in the 15th century. Between its iconic monuments, Buitrago de Lozoya has kept as well the Buitrago del Lozoya Castle, a Gothic-Mudejar structure dating from the 15th century and the church of Santa Maria del Castillo which was built in 1321 in the same style.

Last, but not least the town includes also the Picasso Museum. This small museum contains works by Pablo Picasso from the collection of Eugenio Arias, a citizen of Buitrago de Lozoya who was barber by profession and friend of the artist.

/wp-content/uploads/2015/01/_c_Mw3cM7rbWaoTd89MGWQ878pwuZwKKrzHSJ7jTrbw65xHPv5KMMlTwqFj6fTC-YoLoXHAHpSzQ4zluIfHqkWyakNx661whOE0.jpg

整个项目的宗旨不仅要为这一历史场所提供功能性和装饰性的照明,还需要突出城堡的古老墙体,构造,同时在节能减排的基础上为夜间公益活动和演出提供多样性的照明环境,甚至包含一个指导800人夜间避难疏散的应急照明系统。

建筑师沿着方形场地中心的历史遗留圆形痕迹布置了一圈穿孔的耐候钢钢板,限定了舞台的边界,也减少了照明灯光电缆布线的长度。采用LED灯照明不光可以节约80–90%的能源,还可以拥有寿命更长的灯泡。城堡的四角布置上垂直的照明灯线,提供垂直的,可感知城堡方向感的照明。

/wp-content/uploads/2015/01/_c_LtnmNGzSyhXhTVx9k2VsoqIBtdnORr5nI13mrl02jpH9JkMFuBPjIzz-SxVNXkr01KAW_cz_DESw_JC_uwPM90x1yh-898vU.jpg

The aim of the project was to provide the strategic and historical spaces of Buitrago del Lozoya  not only functional but also decorative lighting. Especially the wall, church Santa Maria del Castillo, and the Castle. The objective of this intervention is to achieve the highest quality of Buitrago de Lozoya´s tourism, enhancing its heritage lighting for its conservation and appreciation, especially during the night, providing a new character to these public spaces and enhancing its use during the night for public activities and shows, promoting a new cultural program for Buitrago de Lozoya.

The project had to solve not only the lighting project for the events that may take place in the castle, but also to provide a new emergency lighting system for the evacuation of 800 people capacity. 

The project is solved with a perimeter ring made of corten steel, supported by the existing terraces outside the castle. Inside this ring are located all necessary cables of the lights mounted on the perimeter of the castle.  Its circular geometry reduces the meters of cabling and allows a radial disposition for the installation of the lights.
The geometry of the ring is adapted to the shape of the existing square in front of the castle and enhances its circular shape. This unique round shape is due to the permanent installation of an arena for local festivities and bull-fighter shows in the first half of the twentieth century.

/wp-content/uploads/2015/01/_c_VMwPmoxhnVaeHSK3hGiHVJHy2pMnW504vb-dJDr_rSmBHli7wTrukJ7unbkHB0aI1ictNL6Q2VWi2fzHzW6fz4TmMQl3Hyyo.jpg

The ring is made of corten steel and is perforated. It allows the installation of a ring-LED system (Lighting Emitting Diode), not only for the ambient lighting but also as a part of the emergency lighting system as it is connected to UPS (Uninterruptible Power Supply). The decision of installing the LEDs system responds to the need and commitment with the environment. The LED installation involves significant energy savings, in some cases it can save around 80 or 90 % of energy, and It has  longer- lasting, up to 100.000 hours, which implies a larger  cost savings on refills. Besides, it is made in a 96% of its composition of recyclable material. This is why it is one of the lighting systems which are less harmful to the environment.

The four corners of the castle are enhanced by four vertical lighting lines, made of the same material as the ring. These four points of light enhances the verticality of the corners and change the scale and perception of the castle, improving orientation and the perception of the space of the visitor.

/wp-content/uploads/2015/01/_c_ytGEOYOiltkuWlumyNBiEz2tpPBErw29JHQftdzXy9DVHq8mDG2Ow_xCqH5SoDbsgoy5rwJP5Rc5bH34B1i1u0n1tPQaQi9k.jpg

在这个环境中,灯光的色彩如同曙光般不断变化,带给游客动态的,差异化的,多功能的,可适应性的光体验。建筑师希望能为游客在夜间提供独特的视角感受城堡,无论建筑的身影在夜间是短暂或是长久,它能成为我们心中永久的记忆。

/wp-content/uploads/2015/01/_c_3t17ohY-Trv68QduOFOlDVX50cuzHxN8EdEj-ThhFBGgpVd8ui_q67ti239D0ICmH6Gba4C9xaUfIriBxSfVA4wL7aT9CXG4.jpg

This lighting installation provides a new character to this unique space, and as the light of the day is always changing, the light installation is not permanent, it changes the intensity and color, creating a play of colors. This dynamic installation brings us to the current style of living, changing  and adaptable and enhances the need for differentiation and for the application of the design as a part of our lives.

These light lines enhance the architectural volumes of the castle and create a unique vision of the castle and the square which we try to retain. The vision of a building during the night could be permanent or may be ephemeral, and in this case, becomes permanent, as  it remains in our memory.

/wp-content/uploads/2015/01/_c_O3fhQL9OOQwgsUQM2T4Dnk0B9sodK9fOJZiavM5_SxDnRElYu2PhlUtadVz4KfRYO3k8ga-KTA43THzA7zbUDLbUx-OkDL52.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_gqDlKVFzEZSyJa4yKjd5a726Xco8umZ5UcoEyKGeufaqIHexEJsVobGEmNZP0oZkMXq89_YVdjBNxkm43EYe5C6OhKK5nx-B.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_W5Q01B5mfJHGW-GMGLoD8uNZUPF7R39H_vpkjttOb4JSbtabgjeArKeKjmL6vaUP5YekxS7ctFCnmAxTPLUOH1oGRFRZYlE4.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_mxncw2Au-oBgIe6SsvNLfQR9OzeFLk0BnETKTt3isz20YQ6z9JxoJT-JLHWR2QygZPutn-G-ws9BfdbbBP3jyRJW7g2rgUy2.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_nixaBYlE5F6cwZy5WIT3q5LVPLDePZno2jiEXkqH1_JwIeY7bE31Fp-up0fI_9Xi77GzHYtsIw153CcR9XSWWcVhXt6LAowl.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_8u1ENSpu1AUecoiDyVAQJR5b0rY25CGtGhRzA8VNEeuakUZya_RNcW3R59ByHAWQa-_OvZyB-_fyvP6CKYnOB9FlI6BLK11e.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_DLBpPQMpWJxcSm1iziMPZt4EkZE5nGn_s9i06xmAFUh0X7ZZNtTn9-FvxzIBg358vnMe66K7obD8O-vZ1UNWYh1LQT8NzsPb.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_qlAgEoirVckHLBQrI60akkJpVPMUzFLMnlGcA8pAeMkvbWzmlShSjd7hdsEJV1cUm6dA7tOvA2iRUnvv9wGu9m4dBrfff1oW.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_POaQnYVsWc8FqdGkEcVrzILGF5qz86oj-q0PdzV5Vgbv7g7qHhnJfgfuVsoyi6fszLVbkL-Q410ru6zc1J5m9khiq5yUe3lj.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/01/_c_9ZTvngj5f-PcVpSbTGfP-WpCA3_iU9GAMNdWGXHVZf3PoN8d1bRvgn6gDXIKJhIcuOSTfK0uGpUkgL8tqqpe2LTgHffw9G8g.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/01/_c_3fXMqMWxR-loAyZ5ieA-vJIp7xBUgtnzCNXA7uNMZMJ1ErWQEk7KF5fJz8Ws3ZABZfH-CxvVclk16WPEZSVtd5mgI4wrmcjt.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/01/_c_JuARPIOuKo7pP_mBeF7gyUeenDOZQUAk1HzqI6ANGEC-psphG3s1dyRDrenqsFwnQkjPZ8ZDOkSCCIBytJ__rmIsHtC1we06.jpg

MUKA ARQUITECTURA Office.
www.mukaarquitectura.com
Chief Architect: Moisés Royo, PhD Architect.
Date: 2013
Sponsor: Buitrago de Lozoya Townhall
Contractor: Urban concept in Urban Services SL
Budget: 56.953,78€
Collaborators: Marta Rubio, Architect. Buitrago City Council.
Photographer: Ricardo Santonja

MORE:   MUKA Arquitectura更多请至:MUKA Arquitectura on gooood 

Post a Comment