Buha i rest Restaurant by Roman Plyus

A stylish concept bar and a lounge for luxury dining

Project Specs

Location:

非常感谢 Roman Plyus 予gooood分享以下内容。更多请至:Roman Plyus on gooood
Appreciation towards Roman Plyus for providing the following description:

 

项目概述 | ABOUT

Buha|i|rest餐厅位于匈牙利首都布达佩斯的历史城区内,以其美味的食物成为了新晋的热门餐厅。它是一个时尚的概念酒吧,也是一个豪华的休息用餐空间,由一个建于20世纪的老旧家用纺织品制造空间改造而来。这座1,148平方英尺(350平方米)的餐厅被划分为了两部分:一是一个酒吧区,二是一个更为私密的休息区。

Buha|i|rest is the latest gastronomic hot spot located in a historical part of Budapest, Hungary. It advertises itself as a stylish concept bar and a lounge for luxury dining. During the 20th century the building had been home textile manufacture. The 1,148-square-foot (350-square-metre) speakeasy is divided into a bar and a more intimate lounge space.

▼餐厅酒吧,the bar of the restaurant ©Roman Plyus

▼酒吧和沙发休闲区,
the bar and sofa lounge of the restaurant ©Roman Plyus

 

平面布局 | PLANS

餐厅内设置着一个164平方英尺(50平方米)的咖啡吧。“客户想要一个超现代的空间,同时还要在空间中置入上一个项目中余留出来的老式Pierre Jeanneret座椅。”“这个空间就像社交平台上的照片一样,充满了戏剧性,氛围友好。”

▼空间轴测图,the axon drawing ©Roman Plyus

The 164-square-foot (50-square-metre) speakeasy is divided into a coffee-bar. “The client wanted an ultra modern space juxtaposed with a vintage chairs Pierre Jeanneret, which he left from the last project.” “With dramatic feelings, instagram views and a friendly atmosphere.”

▼超现实主义的咖啡吧,置入了两张老式Pierre Jeanneret座椅,
the  ultra modern coffee bar with vintage chairs Pierre Jeanneret ©Roman Plyus

▼咖啡吧空间细节,略高于餐厅地平面设置,
details of the coffee bar that are elevated from the restaurant floor ©Roman Plyus

 

材料 | MATERIALS

大部分的混凝土拱门和天花板都保持原状。设计团队回收再利用了原有的地砖,并在室内使用可持续的材料。长凳上放置着皮革坐垫。整个餐厅的墙面和台面都采用手工上釉的瓷砖、陶土装饰石膏和大理石材料等。菜单和杯垫也都由再生纸和塑料制成。

Most of the concrete arches and ceiling have been left in their found state. The floor tiles are reclaimed and materials are sustainably sourced. Clay-coloured leather cushions have been used to dress the bench seats. Throughout the restaurant, used the materials hand-glazed tiles, terracotta decorative plaster and marble for wall and bar. Menus and coasters are made of recycled paper and plastic.

▼用餐空间概览,回收利用原有地砖,
overview of the dining area, reclaiming the original floor tiles ©Roman Plyus

▼长凳上放置着皮革坐垫,
the leather cushions have been used to dress the bench seats ©Roman Plyus

▼餐厅中央吧台,the central bar seating area ©Roman Plyus

▼窗边用餐空间,the dining area beside the window ©Roman Plyus

▼沙发区,the sofa lounge area ©Roman Plyus

▼窗边用餐空间局部,
partial view of the dining area beside the window ©Roman Plyus

▼桌面细节,desktop details ©Roman Plyus

 

细节 | DETAILS

本项目的惊喜之处在于其内设置了一个KAWS的“小小的谎言”的大型雕塑。也得益于此,餐厅变成了社交平台上的热门打卡地点。沙发区设有模块化的雕塑。该雕塑是当地工匠受到Alexander Calder的启发而手工制作的。

The surprise in this space are the huge sculpture of KAWS “Small Lie”. Which is a great find for instagram photos. Modular sculpture in the sofa area is handmade by local craftsmen inspired by Alexander Calder.

▼餐厅设置了一个KAWS的“小小的谎言”的大型雕塑,
there is a huge sculpture of KAWS “Small Lie” in the restaurant ©Roman Plyus

▼平面布置图,layout plan ©Roman Plyus

Project name: Buha|i|rest
Location: Budapest, Hungary
Area: 350 sqr.m
Architect: Roman Plyus
Art consultant: Angelica Chernenko
Images by Roman Plyus
Year: 2020

More: Roman Plyus        更多请至:Roman Plyus on gooood

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment