Bombardier Flagship Store in Nanjing, China by Ben Zhe Architecture

A bold renovation creating a wild while aristocratic space.

Project Specs

Location:

非常感谢 本哲建筑 予gooood分享以下内容。更多请至:Ben Zhe Architecture on gooood 
Appreciations towards Ben Zhe Architecture for providing the following description:

本哲建筑在最开始接手这个项目委托的时候,就想要做出一些与众不同的东西,来传达庞巴迪的品牌文化和产品精神。庞巴迪旗下子品牌Can-Am,作为全球豪华倒三轮车款的领导者,设计师为了体现它的贵族气息,在建筑的改造上也是花尽了心思。

At the very beginning of taking over this project entrustment, Ben Zhe Architecture have intended to make something different to convey the brand culture and product spirit of Bombardier. As a sub-brand of Bombardier, Can-Am is a leader of global deluxe inverted tricycle. Therefore, designers have racked their brains in the renovation of the building, so as to embody its aristocratic breath.

▼ 夜色中的建筑,building in the night

图2_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

旗舰店的原型是一栋三层高的老式建筑。改建时设计师为了剔除不必要的元素,几乎把原建筑全部拆空,只留下了主要的承重结构。

The original form of the flagship store is a three-tier old-fashioned building. In order to get rid of unnecessary elements, designers almost remove all original construction in renovation and only retain main load carrying structure.

▼ 改造前后对比,原建筑仅留下承重结构,before and after renovation, only load bearing structure was remained

图3_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture     图1_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

改造后的建筑,整体高度都拔高了。从远处看象是一个站立的盒子,增加了视觉的冲击力与趣味性。纵向条状的钢板,配合朦胧感的冲孔钢板与扎实的水泥板,简单又直白,打破建筑原有的条条框框,从而表现出一种特别的空间虚实感,更加强了建筑的立体感。

After renovation, the overall height of the building is raised. The building is just like a standing box seen from distance, and the visual impact and fun are thus increased. Longitudinal strips of steel plate matches misty punching plate and solid cement board. It looks simple and explicit. Moreover, the original restrictions and fetters of the building are broken, and the special sense of reality of the space enhances the cubic effect of the building.

▼ 改造后建筑立面,external view of the building after renovation

图5_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

图6_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

一楼和二楼是庞巴迪产品的展厅。设计师考虑到内部的展示产品,所以在建材的使用上,选择了清水混凝土与原木相结合,这种粗矿冷冽的重工业风,与倒三轮机车厚重如虎豹般的狂野气息相呼应;再配合顶上金属钢管投下的射灯效果,把机车的质感体现的淋漓尽致。

The first floor and the second floor are the exhibition halls of Bombardier products. Considering the display products inside, designers choose to combine fair-faced concrete with rough timber in the use of building materials. This kind of coarse and chilly heavy industry style echoes the heavy breath of tricycle, like the wild flavor of tiger and leopard. Cooperation with the effect of the spotlight casted from the metal piping of the top, the texture of tricycle is embodied incisively and vividly.

▼ 一楼入口处的前台,front desk at the First Floor Entrance

图17_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

▼ 重工业风的一楼展厅,First Floor Exhibition Hall in heavy industry style

图7_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

图18_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

图8_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

▼ 一楼展示厅外部以及通往二层的楼梯,outside of the First Floor Exhibition Hall and the wooden stair to the second floor

图20     图21

▼ 二楼展厅,没有多余的家具,空间开阔,exhibition area in the second floor with minimal furniture, creating an open space

图19_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

图9_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

三楼作为办公区域,在设计上更注重办公的空间灵活性、互动性以及开放性。深色实木作为办公室之间的划分点,让办公氛围显得更稳重专业。敞亮的落地玻璃,在增加房间里透明度和通透度的同时,也拉近了办公室之间的距离。

The third floor is office area, and the design attaches more importance to the flexibility, interaction and openness of the space. Dark wood partitions offices and makes office atmosphere more steady and professional. Bright French window not only increases the transparency and permeability of rooms but also closes the distance among offices.

▼ 办公空间,workplace

图11_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

图12_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

图14_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture     图13_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

离开三楼的办公区通往四楼顶层,是一个露天的大平台。在这里可以观赏绿植,眺望远处的层层楼房以及时不时经过的地铁,实在是个让身心放松的好地方。

It is an outdoor platform leading to the top fourth floor from the third floor. Here we can enjoy the sight of green plants, overlook the layers of buildings and passing subways from time to time in the distance. It is really a good place to relax body and mind.

▼ 通向屋顶的平台,platform connected to the roof

图15_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

▼ 屋顶花园,roof garden

图16_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

▼ 一层平面图,first floor plan / 二层平面图,second floor plan

庞巴迪一层_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture      庞巴迪二层_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

▼ 三层平面图,third floor plan / 四层平面图,fourth floor plan

庞巴迪三层_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture     庞巴迪顶层_Bombardier Flagship Store_ Ben Zhe Architecture

项目名称:庞巴迪旗舰店
项目地址:南京
项目性质:商业+展示+办公
设计师:蒋华健
建筑面积:680㎡
设计内容:建筑+景观
设计时间:2015年10月 — 2016年3月
竣工时间:2016年10月

Project Name: Bombardier Flagship Store
Project Address: Nanjing
Project Nature: Commerce + Display + Office
Architect: Janry Jiang
Building Area: 680㎡
Design Content: Architecture + Landscape
Design Time: October 2015 – March 2016
Completion Time: October 2016

More: Ben Zhe Architecture,更多请至:Ben Zhe Architecture on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment