Block House by nimtim architects ltd

The concerto of materials

Project Specs

非常感谢 nimtim architects ltd 予gooood分享以下内容。
Appreciations towards nimtim architects ltd for providing the following description:

本项目大胆而不同寻常,位于伦敦的斯托克纽因顿(Stoke Newington),是一座尽端设有露台的维多利亚式住宅的扩建部分。住宅的扩建部分围绕着一个双层通高的室内庭院组织,有着丰富的色彩和材料纹理,致力于打造一个与众不同的家庭居住空间。

A bold and unusual extension to a Victorian end-of-terrace house in Stoke Newington. Focused around a double-height internal courtyard; the project employs a palette of richly coloured and textured materials to create a unique and unusual family home.

▼住宅外观,exterior view of the house

本项目的住户是一个年轻的家庭,近日,他们买下了这座尽端设有露台的维多利亚式住宅,并委托建筑事务所nimtim对其进行扩建。该住宅处于年久失修的状态,因此,建筑师们决定优先考虑对其进行更新改造,并在首层创建一个开放式的家庭活动空间。为此,建筑师拆除了住宅原有的单坡温室,以便进行扩建。

▼住宅轴测图,the axon

nimtim were approached by a young family who had recently bought an end-of-terrace Victorian house in Stoke Newington. The house was in a state of disrepair and priority was placed on upgrading and creating an open plan ground floor family space. The existing lean-to conservatory was demolished to allow for a new side extension.

▼住宅外观,扩建部分由玻璃砖和清水混凝土砖打造而成,exterior view of the house whose extension is made of the glass block and the grey cement block

▼住宅外观细节,玻璃砖和砖墙形成鲜明的对比,details of the exterior view, the glass blocks contrast with the brick walls

室内采用欧洲的橡木地板、陶土砖和柔粉色的混凝土厨房台面,为室内空间增添了温暖和优雅的氛围。此外,建筑师还使用了一系列具有对比度的材料,如用于地板的橡木和陶土,以及一系列浅色明亮的材料,如用于外壳的玻璃和抛光混凝土块等,共同打造出一个和谐的、现代的住宅。而在住宅的后方,一大扇玻璃滑动门使得后侧的室内空间都朝向新花园打开。

此外,建筑师还在本项目中使用了一系列经济高效且坚固耐用的材料,以打造温暖而明亮的居住空间,值得一提的是,与居住建筑相比,这些材料通常被用于工业建筑。扩建部分的结构墙体采用灰色的清水水泥块制成,外侧无光且粗糙,内侧则进行抛光处理。喷砂玻璃块在室内产生漫射光,强调出空间的半透明性。在夜间,这些漫射光从内部照亮整个空间,同时在暴露在外的侧墙上投下点点亮光。

▼从住宅后方的室外花园看住宅,viewing the house from the garden at the rear

▼透过玻璃滑动门看住宅后方的花园,the garden viewing through the glass sliding door

▼餐厅局部,使用玻璃砖、抛光混凝土砖和橡木地板,partial interior view of the dining room with glass blocks, polished concrete blocks and oak flooring

▼餐厅墙面细节,使用内侧抛光的灰色清水混凝土块和半透明的喷砂玻璃块,details of the dining room wall with inner-polished grey cement block with exposed aggregates and translucent sand-blasted glass blocks

European Oak flooring, terracotta tiles and the soft pink concrete kitchen worktops also add warmth and an ethereal quality to the interior space. Use of contrasting materials, such as the earthy texture of the oak and terracotta used for the floor and light bright materials, such as glass and polished concrete blocks used for the envelope, work together to form a harmonious and contemporary palette. At the rear, a large face-fixed sliding door allows most of the rear elevation to open out onto the new garden.

Cost effective and robust materials, more often associated with industrial rather than domestic architecture, are used to create a quality of warmth and lightness. The structural walls of the extension are all built in grey cement block with exposed aggregates – matte on the outside and polished internally. The sand-blasted glass blocks create a diffused light internally and emphasise the translucency of the space. These glow at night from the internally lit space, illuminating and breaking up the exposed side flank wall.

▼厨房,使用柔粉色的混凝土台面,the kitchen with the soft pink concrete worktops

▼厨房局部,partial view of the kitchen

建筑事务所Nimtim在住宅的中心位置引入了一个双层通高的室内庭院,该庭院的一侧是玻璃砖墙,屋顶设有可打开的天窗。这个庭院空间充当着整个建筑的焦点,组织着周围的空间,同时实现了部分室内空间的自然采光和通风,从而避免了设计出一个昏暗而不透气的居住空间。在庭院的处理上,建筑师采用了不同的表达方式,在材料的选择上参考室外花园,不仅使其区别于生活空间,还突出了其作为一个概念上的外部空间的身份。

Nimtim introduced a double height internal courtyard to the centre of the house with a glass block wall to one side and an opening rooflight above. This space acts as a focal point for the entire house, organising and choreographing the spaces around it: bringing light and ventilation to the parts of the house that might otherwise be dark and airless. The courtyard is expressed differently; borrowing materials from the garden to distinguish it from the living spaces, reinforcing it’s identity as a conceptually external space.

▼从厨房和餐厅看双层通高的室内庭院,the double height internal courtyard viewing from the dining room and the kitchen

▼住宅中心的室内庭院,双层通高,屋顶设有可打开的天窗,the double height internal courtyard at the centre of the house with an opening rooflight above

▼双层通高的室内庭院,一侧设置玻璃砖墙,the double height internal courtyard with a glass block wall to one side

▼庭院的玻璃砖墙局部和餐厅墙面局部,partial view of the glass block wall of the courtyard and the dining room wall

本项目创造了一个全新的家庭住宅,在材料的使用上大胆而诚实,同时保留了住户及其小孩所期望的家庭的温馨感和舒适感。

The project has created a new family home that is bold and honest in its use of materials whilst retaining a sense of warmth and domesticity which the clients and their young children have embraced.

▼新建的后花园处理分析图,diagram of the new garden at the rear

▼住宅材料分析,materials analysis of the house

▼首层平面图,ground floor plan

▼侧立面图,side elevation

▼后立面图,rear elevation

Architects: nimtim architects ltd
Structural Engineers: Blue Engineering
Main Contracter: JTN Construction
Photography: French + Tye
Rooflight: Fineline
Doors and windows: Fineline
Blockwork: Forticrete
Glass blocks: Glass Box Technology
Kitchen supplier: Innova carcass with bespoke Valchromat fronts
Handles: Superfront
Worktop: Mortise Concrete
Oak floor: Havwoods
Tiled floor: Walls and Floors
Terracotta tiles: Alhambra
Wall lights: Conran Shop
Pendant lights: Skandium

More:nimtim architects ltd

Post a Comment