Bell pavilion by Pezo Von Ellrichshausen

A hidden distant place

Project Specs

Location:
Tags:

来自Pezo Von Ellrichshausen对gooood的分享。更多关于他们:Pezo Von Ellrichshausen on gooood
Appreciation towards Pezo Von Ellrichshausen for providing the following description:

这是一个为连续播放的视频投影而设计的空间。视频中展示的是Christian Boltanski创作的一件位于阿卡塔玛沙漠中的不朽而脆弱的装置作品。这一雕塑般的建筑由两个同心圆筒和两个如隧道般延伸出来的结构融合而成,其轮廓的不完整性是为了更好地定义出内部景观。

This is a room for a continuous video projection, for the documentation of a monumental but fragile installation made by Christian Boltanski in the Atacama Desert. With two concentric cylinders and two tunnel-like extensions, this sculptural piece is meant to erode its own figure in order to re-enact an inner landscape. 

▼展馆外观,exterior view

▼建筑主体由两个同心的圆筒构成,the main volume is made of two concentric cylinders

这是一间昏暗、无缝且不透明的密室,其粗糙的质地使人联想到内部影像所呈现的远方。最小圆筒的半径是根据调整过的设备和观察者对投影的最佳体验距离而计算得出的;大圆筒的半径则取决于参观者双向进出时所需要的宽度,可以被视为内部的残余空间。

It is a dimly lit, opaque and seamless chamber, rough enough so as to evoke the original distant place where the installation was recorded. The radius of the smallest cylinder is, in fact, defined both by a fine-tuned equipment and by the precise distance of an observer immersed in the projected image. The other cylinder, as a consequence of the reversible path to go from outside to outside, might be read as a leftover of the inner corner in which the recorded landscape is projected. 

▼展馆近景,a close-up view

▼入口,entrance

▼粗糙的质地使人联想到内部影像所呈现的远方,the rough surface evokes the original distant place where the installation was recorded

我们通常很难想象一座狭小的建筑如何去容纳宏大的景象,而这座建筑以一种防御的姿态,在花园间形成了一处蜿蜒而稍纵即逝的、介于现实与幻想之间的避世场所。

It is somehow difficult to understand how a small building can contain a massive landscape in its modest entrails. Here, what seems to be a defensive gesture towards the surrounding garden is no other than a haven for the devious and fleeting overlap between reality and fiction.

▼展馆内部循环播放的视频投影,the continuous video projection inside the pavilion

▼模型,model

▼设计概念,design concept

▼设计手稿,design sketch

▼场地平面图,site plan

▼平面、立面及剖面图,plans, elevations and sections

Project name: Bell pavilion
Location: MAC-VAL, Vitry-sur-Seine, Paris, France
Client: Christian Boltanski
Production: Solo Galerie, Christian Bourdais, Eva Albarran
Architects: Mauricio Pezo, Sofia von Ellrichshausen
Collaborators: Diego Perez, Teresa Freire, Shota Nemoto
Builder: Jacky Cremona, So.Ré.Bat S.A.
Plot surface: 2600 m2
Built surface: 50 m2
Design date: 2016
Construction date: 2017

More: Pezo Von Ellrichshausen。更多关于他们:Pezo Von Ellrichshausen on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment