Beach House by Schmidt Architects and Partners

Beach in the house.

Project Specs

Location:

非常感谢 Schmidt Architects and Partners予gooood分享以下内容。Appreciations towards Schmidt Architects and Partners for providing the following descriptions:

 

景观
Landscape

坐落在典型的智利中央海岸地区,该住宅矗立在海景别墅区第三排的位置上。住宅面朝绝美的日落海景,沐浴在西南凉爽的海风中。独特的几何角度布置,让建筑充分利用了周围景观。柔软的沙滩融入纯粹又静谧的居住空间里。

The site is located on the third row of properties facing the sea, characteristic to the central coast of Chile. It has a great view of the sea and the sunsets and is exposed to the cold south west wind. The project is set with its angled geometry, by way of contrast, making the most of the surrounding landscape. The consolidated sand slope joins to accommodate the spacious interior of pure and simple materials.

▼住宅外观,the exterior view

 

特点
Identity

抛去对居住诉求的简单陈述,设计师深入剖析了业主对建筑的真实需求。他们渴望一个空间自由生活自如的居住环境,一个感受平静与放松的滨海生活,而非一栋冰冷僵硬的城市住宅。住宅拥有一个遥望大海的巨型开放沙滩露台。这个私人的海景空间与起居室,餐厅和厨房相连,通过巨大的开窗,展开室内外的对视。这近乎于卧室同尺度大小的公共空间,为居住生活带来无限开阔的共享生活。

More than a formal commitment, we understood that the owners sought, through their demands, a traditional beach house lifestyle, where there was greater programmatic freedom and integration of spaces, with the consequent break from the traditional rigid formal city houses, generating a more calm and relaxed feeling. We proposed a beach terrace, an outside area that projects onto the view of the distant ocean. This place of contemplation is integrated into the main autonomous volume of living room, dining room and kitchen through a large window that is found connecting the public space of the house. The open corridor, being the same size as the bedrooms, is also integrated, generating a large common limitless area.

▼开放的沙滩露台,the beach terrace

 

沙滩
The Beach

沙滩是海景别墅的核心内容,是滨海生活的源泉。为了将露台打造成一个丰富的生活空间,设计师将沙滩搬到露台上,让居住者可以赤脚漫步在自家的露台上。木质甲板是建筑户外地面唯一的硬质材料。设计师用它作为住宅的出入口路径,和儿童房与客房的连接路径。一个四季皆宜的阳光浴池镶嵌在地面,一把形如石块的混凝土座椅陪伴在侧。这种通过集合无数海景元素所打造的景观设计,是对滨海环境的重新解读。

The Beach is the central space of the house where everything occurs and happens. To support the idea of relaxation instead of laying a hard floor to the terrace, we proposed covering it with sand, so one can walk barefoot, without pretension. The only hard material, wooden decking, was used for the main pathways for access and for connecting the children’s and guest rooms. A small hot tub, allowing year round use, is accompanied by a concrete deck chair that simulates a stone. This synthesis of a natural landscape, by gathering its elements, is a reinterpretation of the distant coast.

▼木质甲板是场地唯一的硬质铺装,the wooden deck is the only hard materials at the site

▼四季阳光浴池与混凝土座椅相伴,the concrete chair is in company with the hot tub

 

秩序与设计
Order and Program

建筑的形式布局打造了一个闭合的居住空间。其中住宅的主要立面朝北隔绝海风。该侧为一个相对隔离的居住环境,客厅,餐厅和厨房均设立于此。这一系列空间之上是相对私密的主卧。东翼的建筑是与主建筑分离的儿童房和客房。这一部分与主建筑部分由一条户外连廊相接,回应了以沙滩为主导的居住空间设计。

The arrangement of the forms creates an enclosed area. The main block faces north and rises from the ground, protecting The Beach from the wind. This works as an autonomous body, incorporating the living room, dining room and kitchen, above on the second floor, is the more private master bedroom. The east wing houses the children’s and guest rooms and is completely independent, it is connected to the main body by an exterior corridor supporting the idea that The Beach is always the center of all crossings, meetings, events and activities. 

▼客厅,餐厅和厨房均设于一层,主卧位列其上,the living room, dining room and kitchen placed on the ground floor and above is the master bedroom

▼居住空间与户外的对望,view connections of the living space and the outdoor

▼餐厅,dining room

▼客厅、厨房和餐厅相连,the living room, dining room and kitchen are connected

▼客厅观景,view from the living room

 

创造性设计和材料
Constructive Design and Materiality

住宅形如不加修饰的混凝土建筑。留在现浇混凝土表面的模具纹理让建筑在日光下展开迷人的漫反射。简单的建筑材料进一步强化了建筑所营造的平静舒适之感,没有繁复的装饰表面和复杂的修缮过程,居住生活回归轻松和自然。为了弥补混凝土所营造的冰冷质感,建筑屋顶采用层压木梁建造。而天然的木纹天花板,既为室内营造了吸音效果,又创造了温润舒适的居家生活。室内家装均采用天然材料,不加限制又不着偏见得呵护着室内的平和之感。

The house is considered as a traditional construction of reinforced concrete, looking to resemble an adobe construction, the molds of the panels leave their texture exposed so absorbing the gleaming light throughout the day. This simple materiality supports the idea of calmness and relaxation, no sophisticated or difficult to maintain materials were proposed, on the contrary the idea was to reduce unnecessary worries and enjoy the experience in peace. To compensate for the coldness of the concrete walls and floors, the roof is made of laminated wooden beams and the ceilings of plywood boards, improving the acoustics and delivering a natural texture, humanizing the environment. The decoration and the furniture, made of natural materials, also seek that freedom and generate unprejudiced environments.

▼纯粹简单的混凝土外皮,the simple concrete facade

▼夕阳与夜色,sunset and the night

▼一层平面,the first floor

▼二层平面,the second floor

▼地下层平面,the basement floor

▼屋顶平面,the roof plan

▼立面图,elevation

▼剖面图,section

Architects Schmidt Architects and Partners
Photograps Aryeh Kornfeld

More: Schmidt Architects and Partners

Post a Comment