Anna Meares Velodrome by Cox Architecture

An elite sports training hub

项目标签

设计公司:
类型:

非常感谢 Cox Architecture 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Cox Architecture on gooood
Appreciations towards Cox Architecture for providing the following description:

“这是一座美丽的赛场,它将为2018年的英联邦运动会带来精彩的氛围。”——安娜·米尔斯,澳大利亚最受瞩目的奥运会选手,在安娜·米尔斯自行车比赛场馆的落成开幕式上如此说道。该场馆由Cox建筑事务所设计,并先于计划12个月完成。作为世界级的场地,它将提供250米长的国际标准木质自行车赛道,以及能够满足自行车相关运动及各种室内运动的一系列设施。

“It’s a beautiful track. It’s going to create a wonderful atmosphere for the Commonwealth Games 2018.” Anna Meares, one of Australia’s most decorated Olympians, on the opening of the Anna Meares Velodrome, in November 2016. Designed by Cox Architecture and completed twelve months ahead of schedule, the Anna Meares Velodrome is a world class venue featuring an international competition standard 250 metre timber cycling track, with its facilities catering for a range of cyclists and a number of indoor court sports.

▼场馆外观,exterior view

   

▼混凝土基座立面,concrete base facade

场馆与户外的自行车越野赛道相连接,为运动员和社区创造了共同的专业场地。Cox事务所还在场馆与越野赛道中间设置了一个公共广场,以便为这两处场地提供全年有效的服务。加上同样由Cox事务所设计的两个项目——凯恩斯会展中心(篮球馆)和黄金海岸水上中心(游泳和潜水)——安娜·米尔斯自行车场馆将被用作2018年英联邦运动会的核心场地。

The Velodrome is adjacent to an outdoor BMX track, creating a cycling-specific precinct both for elite athletes and the community. Cox has arranged the building to create a public plaza between the velodrome and the BMX track that serves both facilities ensures its use all year-round.It will be a centrepiece venue for the 2018 Commonwealth Games, along with two other Cox-designed venues, the Cairns Convention Centre (basketball) and the Gold Cost Aquatic Centre (swimming and diving).

▼主入口立面,entrance facade

▼钢结构覆盖以和聚四氟乙烯(PTSE)薄膜,a steel structure with a Polytetrafluoroethylene (PTSE) membrane cladding

   

场馆位于昆士兰布里斯班斯理曼体育综合体(SSC)的南端,这里还坐落着布里斯班水上运动中心、自行车越野赛超级赛道以及用于举重和体操训练的场馆,共同形成了一个精英式的训练中心。自行车赛场被桉树林环绕,其独特的造型和谐地融于环境当中。一体化的屋顶以自行车运动为灵感,在座位最多的一侧上升至最高处,反则下降于座位较少的一边。该设计还为场馆带来了灵活的座位方案,即使是在大型活动要求增加座椅的情况下也能保证全方位的最大化视野。场馆可容纳1500个固定座位,而在英联邦运动会举办期间,座位数量可扩展至4000个。赛道的中央是一个多功能的室内运动场地。

The Anna Meares Velodrome is located at the southern end of the Sleeman Sports Complex (SSC) at Chandler in Brisbane, Queensland, an elite sports training hub which is home to the Brisbane Aquatic Centre, BMX Super Cross Track, and training facilities for both Weightlifting and Gymnastics. The velodrome is sited in a eucalyptus forest, yet its unique form sits comfortably in its context. The sweeping, undulating roof is inspired by the dynamics of cycling and is a defining feature of the velodrome’s design, lifting towards the straights of the track where the greatest number of seats are, and pulling down at the bends where there are fewer seats. The roof design also allows for versatility in the velodrome’s seating requirements, ensuring maximised views from all aspects when further seating is added for major events. It accommodates 1,500 permanent seats, but will be able to hold 4,000 seats during the 2018 Gold Coast Commonwealth Games. A multipurpose indoor sports court occupies the centre of the track.

▼室内概览,interior overview

▼屋顶的膜结构将自然光引入室内, The membrane cladding allows natural light into the building

▼赛道的中央是一个多功能的室内运动场地,a multipurpose indoor sports court occupies the centre of the track

场馆建筑具有节水和节能的功效,同时也是世界上首个完全利用LED照明的自行车比赛场馆。建筑以钢结构打造而成,并覆盖以半透明和不透明的聚四氟乙烯(PTSE)薄膜,使自然光得以进入建筑内部。钢结构和膜的组合在建筑表面上形成连续的网格图案,白色的覆膜还能够在比赛时将馆内场景投射在立面上。夜里,室外的灯光则会在立面上留下树木的影子。

The velodrome is energy and water efficient and is the first velodrome in the world to have full LED broadcast-quality lighting. The velodrome is made from a steel structure with a Polytetrafluoroethylene (PTSE) membrane cladding, which is both translucent and opaque to allow natural light into the building. The combination of steel and membrane creates a continuous tessellated pattern on the surface of the building. The white membrane cladding also allows for projections to be cast onto the facade during game time. At night, external lights cast a silhouette of the trees onto the facade.

▼250米长的国际标准木质自行车赛道,a world class venue featuring an international competition standard 250 metre timber cycling track

▼赛道上的自行车手,cyclist on the track

Project size:10916 m2
Completion date:2016
Building levels:2

More: Cox Architecture。更多关于他们:Cox Architecture on gooood

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »