A house in Formentera by Marià Castelló Architecture

Small house dominated by ceramic material in the vast farmland

Project Specs

Location:

非常感谢 Marià Castelló Architecture 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Marià Castelló Architecture on gooood
Appreciation towards Marià Castelló Architecture for providing the following description:

Es Pou de Can Marianet Barber是西班牙Formentera岛中一个历史场所的名字。该项目是当地第一栋小住宅,建筑周边的乡野大地上散落有少量现存的构筑物。上百年的干石墙面和整齐的农田是这里的主要特征。新建筑位于地块西侧,与超过一千米的长边平行。建筑整体朝南,茂盛的植被帮助遮挡夕阳日晒,从而将最肥沃的土地留给现有的农业活动,保证了其连续性。

▼项目远景鸟瞰,位于广阔的农田中,distanced aerial view of the project located in the farmland ©Marià Castelló

“Es Pou de Can Marianet Barber” is a historical place name in the interior of the island of Formentera (Spain). A rural plot where several pre-existents condition the insertion of this small first residence in the territory. Among them, the network of centenarian dry stone walls stands out, as well as the organization of the crops. The intervention is located in the western area of ​​the plot, parallel to a trace of more than a kilometer in length, oriented to the south and protected from the setting sun by a mass of vegetation, thus releasing the most fertile area to give continuity to the existing agricultural activity.

▼区位分析,location ©Marià Castelló

建筑被分成三个体块,在为项目带来秩序感的同时减小建筑体量,使其与景观的尺度一致。从南到北,第一个体块为门廊,保护空间免受强烈日照的影响;第二个体块中设置相对公共的功能;第三个体块包含两间卧室。横向条带在物理上分隔各个体块,带来通风和采光,并为各个空间提供连接和服务区域。

▼轴测图,axonometric ©Marià Castelló

The proposal is divided into three volumes, which order the program while providing it with a smaller grain and in accordance with the scale of the landscape. From south to north, the first volume houses a porch that offers solar protection, the second contains the more public program, and the third two bedrooms. Among them are transverse strips that physically separate the volumes, giving them ventilation and lighting, as well as providing them with services and connections.

▼顶视图,top view ©Marià Castelló

▼项目外观,由三个体块组成,external view of the project composed of three volumes ©Marià Castelló

▼从屋顶看向辽阔的农田,view to the endless farmland from the roof ©Marià Castelló

▼体块之间由条形区域分隔,transverse strips separating the volumes ©Marià Castelló

房屋前部有一个蓄水池,使得项目在供水上可以自给自足。在一年中最冷的月份中,这里还可以作为日光室使用。

In front of the house, there is a cistern that makes it self-sufficient in terms of water supply while offering a solarium for the coldest months of the year.

▼房屋前部设有蓄水池,cistern in front of the ouse ©Marià Castelló

▼近景顶视图,不同体块之间的连接,closer top view, connection between different volumes ©Marià Castelló

穿过门廊,人们可以看到绵延无尽的小麦和燕麦田,大地被柔和而温暖的颜色包裹,扁桃树和无花果树为其点缀上沉静的绿色。设计将陶瓷和木材巧妙地结合在一起,将室外的光影、色彩和材质延伸到室内,形成一种永恒的感觉。

From the inside and through the porch, deep perspectives are discovered towards the flat landscape of wheat and oat fields, where the soft and warm color of the earth and the muted greens of the almond and fig trees predominate. The light, color, and material from the outside enter the interior of the house thanks to ceramics and wood, two noble materials that are combined in a subtle and timeless way.

▼门廊,porch ©Marià Castelló

土地的温暖被转译到了建筑的天花和铺地上,分别表现为马略卡岛式的陶瓷拱顶和雅萍的赤陶砖。同时,这种瓷砖还被运用到了许多其他地方,如立面、屋顶、主卧室的床头板、以及砾石等,不同场景下的使用依照陶瓷元素的多寡决定。湿润地区的植被为项目带来新鲜的绿色,与之呼应,一些垂直墙面覆盖淡绿色瓷砖,尺度与其他瓷砖一致。

The warmth of the earth is transferred to the ceiling and pavements, resolved by means of Mallorcan-style ceramic vaults and pressed terracotta tiles. Likewise, the tiles are used to solve various other elements, such as façade cladding, roof finish, the headboard of the master bedroom, or pebble gravel, processing in situ the losses of the ceramic elements used. The freshness associated with the color of the vegetation predominates in the humid areas, where some vertical walls are covered with vitrified ceramic tiles of a diluted green color and identical dimensions to the rest of the pieces. The light filters inwards through its passage through ceramic lattices, generating, in turn, a constant evolution of lights and shadows.

▼门廊与公共区域的连接,connection between the porch and the public room ©Marià Castelló

▼较为公共的起居空间,屋顶和地面延续室外的颜色和材质,relatively public living space, the materials and colors of the outdoor space transferred to the ceilings and pavements ©Marià Castelló

▼开放式的厨房,open kitchen ©Marià Castelló

▼通道,passage way ©Marià Castelló

▼浴室,部分墙面采用绿色瓷砖,bathroom, part of the walls covered by green tiles

一些特殊区域采用白色陶瓷板,内部整合了电气系统,如主卧室的床头板、灯座和卫生间等,实现了材料上的和谐统一。设计师专门为项目设计了一系列灯具和其他物件,均由手工制作,在色彩和尺度上与周围空间和墙面融为一体。

The coherence and material harmony have led to solving with white vitrified porcelain electrical mechanisms the integration of the installations in unique places such as the headboard of the master bedroom, as well as other more common such as lamp holders and toilets. A set of lights and special pieces made by hand with formwork made in our studio have also been specifically designed for this project, seeking their chromatic and dimensional integration in the context of the coatings.

▼卧室,bedroom ©Marià Castelló

▼定制的衣柜和床头板,customized wardrobe and headboard ©Marià Castelló

▼为项目定制的陶瓷制品,ceramic products customized for the project ©Marià Castelló

大部分家具都是定制的,与建筑整合在一起。此外,设计还采用了一些标志性的产品,如1934年的Torres Clavé扶手椅,以及其他Formentera岛的传统座椅等,向地中海的手工艺传统致敬。一些当代的包括桌子和咖啡桌也出现在了项目之中,它们来自由Marià Castelló 和 Lorena Ruzafa为Diabla户外设计的D12系列,为空间带来了一些材料和颜色上的对比。

Most of the furniture has been custom-designed integrated into the architecture itself, while icons such as the Torres Clavé armchair, from 1934, or the traditional chairs from Formentera pay homage to the Mediterranean artisan tradition. Other more contemporary pieces such as the table and coffee tables from the D12 collection designed by Marià Castelló and Lorena Ruzafa for the editor Diabla Outdoor, provide a slight material and chromatic counterpoint to the set.

▼夜景 ,night view ©Marià Castelló

▼一层平面图,ground floor plan ©Marià Castelló

▼屋顶平面图,roof plan ©Marià Castelló

▼立面图,elevations ©Marià Castelló

▼剖面图,sections ©Marià Castelló

Architect: Marià Castelló 
Website: www.m-ar.net
Instagram: @mcastello_arch, https://www.instagram.com/mcastello_arch/
Video links of this project: https://www.youtube.com/watch?v=psRC82m3z4s&ab_channel=mari%C3%A0castell%C3%B3%C2%B7architecturehttps://www.youtube.com/watch?v=-ry4qqMrQig&ab_channel=mari%C3%A0castell%C3%B3%C2%B7architecturehttps://www.youtube.com/watch?v=iGlsVo4cZ1s&ab_channel=mari%C3%A0castell%C3%B3%C2%B7architecturehttps://www.youtube.com/watch?v=d0cFgZoSbyU&ab_channel=mari%C3%A0castell%C3%B3%C2%B7architecture
Location: Camí Vell de la Mola km. 1,8. Formentera. SPAIN

Promoter: Private 
Construction Managers: Lorena Ruzafa + Marià Castelló
Building Engineer: José Luís Velilla Lon
Structure Engineer: Ferran Juan Nicolau
Facilities Engineer : Javier Colomar Riera
Design Team: Lorena Ruzafa y Marga Ferrer
Builder: Toni 13
Project : 2011
Building process: 2019-2021
Area: 70 m2 + 24 m2 de porche
Photography: Marià Castelló

More: Marià Castelló Architecture  更多关于他们:Marià Castelló Architecture on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment