se(arch)

pitch roof building

Project Specs

Design Firm:
Location:
Materials:

非常感谢se(arch) 将以下内容授权gooood发行。更多请至:se(arch) on gooood 
Appreciation towards se(arch)  for providing the following description:

(photographer Zooey Braun)

B19住宅是一座披着木材鳞片外表皮的坡屋顶建筑,其位于德国斯图加特南部某宁静的住宅区中。四层楼里井然有序的住着一家五口人。

The double pitch roof building is located in a peaceful residential area in the south of Stuttgart.

▼面向院子的大开窗通透外立面。明亮的阁楼安置了可开闭的天窗。

/wp-content/uploads/2014/01/_c_lt4UnDzL0r-Z3Jw3ySIfNAMglJ0qSRvRk7k6LfeJpe_62WV2ngxk_YShAeKYEHMFM2oNf_xekyfTgzIvyvl8pIFMuTgPj7u_.jpg

▼面向街道的外立面开窗很少,性格较为内向。

/wp-content/uploads/2014/01/_c__t-tbuR6vXSJCM2rUN3ElYweSK8xnU3taugK8zLgPQ-b5eu0Xb_6ozyCeFDg4yhY-OzOkasantkBKSYgSw84dxf2_IqzJL3O.jpg

建筑师将房间约四分之一的空间用作画廊,展示业主的画作。画廊沿街设置,高三层,一面墙上漆上典雅的暗红色,稳定的天光从最顶部的窗户照射。这温暖的色彩洋溢着宁静气息,与室内裸露的混凝土相结合,形成让人愉悦的对比。挨着画廊,在房屋的中心布置楼梯间和功能间(浴室,厨房,卫生间)。临靠庭院的一侧,布置餐厅,客厅,卧室。最顶层的阁楼是业主的工作室。

The building houses a family of five and offers living space on several levels and it creates space for a private exhibition area. The client has a collection of paintings with works by old masters and the gallery space is an adequate framework. The floor plan principle consists of a functional bar in the center of the building. This divides the gallery space and family living. This massive concrete core, which extends over all four floors, includes serving elements such as stairs, kitchen, bathrooms as well as technical supplies. The creates also an exceptional entree: Behind the door, the porch extends into the gallery space, which rises to below the fully glazed roof ridge. The closed, painted in warm brown north face offers a serene setting for the paintings, which will be staged by the interplay of natural and artificial light. In combination with the brittle surfaces of the concrete bar, this dynamic sculpture emerges anywhere in the room and captivates with a delightful interplay.

▼入口通高的画廊,淡淡暗红色的墙面与室内其他空间结合,形成令人愉悦的对比。

/wp-content/uploads/2014/01/_c_z-XODwrk8S4jk9ZIcy-SiQN33YRC-9L1n-yc9SALNMJQRG6ZjEgNYZnm1q8MLIzLgq6FcalQYsbbcuCek8fQCjd7cH95pbef.jpg

The living room on the south side is communicative family meeting place, a room with fireplace and dining area. Floor to ceiling glass doors open it over the entire width of the building of the offshore loggia and provide a view into the landscape. Similarly, the private retreat rooms on the two upper floors benefit from the beautiful distant view of the Swabian Alb. Picturesque perspectives, however, offers the bathroom on the first floor, which holds a glass eye contact with the gallery. Openings in the serving rail provide visual references and link free gallery and living room together.

▼带壁炉的起居室,开窗占据整面墙,如画风景一览无余。

/wp-content/uploads/2014/01/_c_5TyLZ5d0WZqleLv6qfivkAusJYZ6Iu-VSWP55qT3ZIzq4Pm6t5dq0wPhCURBjAyYWypvETtibLTLz8B241XYGKW_WNwe9lvs.jpg

▼与起居室和半开放式厨房联系的餐区

/wp-content/uploads/2014/01/_c_LqDMjhJsaALsIWR2YOqAznuEKEnP6fubLITTyCmCrL7bX2tlcFLwK5aGmWwcRZcOxJfXCu6iFeT25XJsh1CRMlnnRjnH29Wh.jpg

▼从餐区看厨房

/wp-content/uploads/2014/01/_c_NaXktdYhP_DbgHVrJRi3FpQClRnC_E8ABRahrxBycSvgEmgMErY1sU1lXQNQJDztpeosmG1yzvcIYAaEkLjWLmmMPRSk8poV.jpg

▼楼梯与厨房,与画廊的关系

/wp-content/uploads/2014/01/_c_oIvj4sGue9acAEmmpaa-5xFvcxyCO8SRbPi-IfAwYdtXHqSPLir3TX9CeRX-tX1mp7NSm3TST_azDl_IduG5g3nVmYqBfzfK.jpg

▼顶层阁楼明亮的空间

/wp-content/uploads/2014/01/_c_-q9fIZTMdj-iKmsZsCDJ1P0CLJiOTkfqFK8Bu3PasSCxU0guLYjd8tLO7MuHCuhsGt0ln8a2fYLn5WuETGeuHAX08vzFHfGC.jpg

▼阁楼空间与画廊相互联系

/wp-content/uploads/2014/01/_c_SN0m8M_E2h8yy5KV9jvRvBEhbXLVbOHWQ5v_H3pkDYYSWw-y-prUSzPK1nowFt7ohRH9bv97DItTJUE8VJace50gwJfB-ol7.jpg

▼ 阁楼空间中的休息区域

/wp-content/uploads/2014/01/_c_dASVpEdT4IrmOtihMtB-CJEiE5V2GJgkhz8M-XDeJz_JbZ9rRVQ6V8U2RGxc-82Ns6t7BRXFZ_jVNIR0naNBYpbnzT9L54zR.jpg

▼浴室的开口与画廊相联系

/wp-content/uploads/2014/01/_c_BT4yEOVO9OA-IDevGDo1V7InRwlup4kjCglMxJLuEI8hGYxNfdokB51FWGaf4HkyfJRUCvAEDkxZ71I2sdYEGL0nu0eMrdSw.jpg

混凝土核心筒,木材结构,外表皮是雪松鳞片板,这些耐用的小木片将会在时光的流逝下逐渐变成银灰色,与环境融为一体。

Structurally, the concrete core, which results from the massive garden level is coverde by a solid wood construction, which describes the outer shell of the building. The outside of the timber construction is covered with wooden shingles. The shingles of Alaska cedar are splitted by hand and are not only extremely durable, they gradually get a silver-gray patina and envelop the house with its natural environment.

▼临街外立面

/wp-content/uploads/2014/01/_c_EKzx6ewE-Qy6Lm-DE3WBD37PVmOW4eIDxYdjwcJ00AEajpkuV_EtYf-wJ4a0UQywnEAcIPzFdUNZGFarcaSYJwavUe09ENYA.jpg

▼外立面细部

/wp-content/uploads/2014/01/_c_IPz3aXymtLEKqtdkBCSeOoxRyNXvn9HkBLjVRA-JG-e1vAJTSSNQzJ-rKq1mqbAWPVmyAdjAYDNtFgOoPqoTJB3R5mdX21ul.jpg

House B19
location: Stuttgart
client: private
realisation: 2013
floor space: 400 m2

architect
(se)arch architekten bda

photographer
Zooey Braun

▼-1F 地下层(面向庭院采光)

/wp-content/uploads/2014/01/_c_FeiRTxCJQ12I33-5vU3JK1Sgj7TBCHqoJAnP1ZUEsNCOm0QNDuZDZTiIGwWvb4OhJSVOLMdsQMjbCowHqjfeiwnqAFnLsPTp.gif

▼GF 地面层

/wp-content/uploads/2014/01/_c_crCWwQKI7rgH8kom2K6aVrIY6wAVzf4BbKhnWFHcUKGLS1vLDLYLwYoA3noXtNEBcgxoHyfZnFMvn8prOAUYFISqz6Us93b0.gif

▼ 1F 二层

/wp-content/uploads/2014/01/_c_v2bSk6x7aK7bPgwaugVDX-sOM028mOIMDxaSir-9WXO-pRCgu41-PzDhmpayeoZ-GB9CaWTC_qjJHOcPYINiZAKKecIFoYIZ.gif

▼2F 顶层阁楼

/wp-content/uploads/2014/01/_c_oMagjchILxD0KONZVEgssGWmwj__sd5DWyvV2B_awUaBTmu_n16muhw7N1T0Fa-boCKbBJhM9d3W5uqXpomHFQnOZw2CJiOr.gif

▼ SECTION 剖面

/wp-content/uploads/2014/01/_c_9KPpWGHiEGhjNmCKr6BUY6pgmg0-w5oKghFu332-_VMM4Yv0ZzKAmPdv94QniR6eBE8gxezrg3atq3L5wFxpV4xE1mYwo_7X.gif

 

MORE:  se(arch)    (photographer Zooey Braun),更多请至:se(arch) on gooood 

Post a Comment