333 Kingsland Road & Hackney New Primary School by Henley Halebrown

Combine a community-led school with affordable homes and shops at street level

Project Specs

感谢 Henley Halebrown 予 gooood 分享以下内容。更多关于他们:Henley Halebrown on gooood
Appreciation towards Henley Halebrown for providing the following description:

哈尼克小学位于哈尼克边缘保护区繁忙的主干道金士兰路,它将社区型学校同经济适用房和沿街商业相结合。该项目是混合建筑的代表性方案,它结合了不同功能,又不丧失原始教育或住宅类建筑的优点。学校围绕回廊庭院进行设计,呈现出内向的特征。相邻住宅楼既是整个项目的标志性建筑,也是带有沿街廊道的中欧风格公寓楼。红砂和红色花岗岩骨料着色的混凝土与红砖墙统一了两座建筑,将不同功能相结合,并突出二者是城市设计的连贯要素。

Located on Kingsland Road, one of Hackney’s busy arterial roads on the edge of a conservation area, Hackney New Primary School combines a community-led school with affordable homes and shops at street level. It represents an exemplary approach to hybrid architecture combining different functions without losing the strengths of either the original educational or residential building typologies. Designed around a cloistered courtyard, the school has an inner-city character. The adjacent residential tower reads as both a landmark for the development as a whole and as a central European type apartment block with its covered loggia at street level. The buildings’ concrete coloured with red sand and red granite aggregate together with its red brickwork unify the pair, bringing together their unrelated uses while emphasising the design of the two buildings as coherent elements of urban design.

▼项目概览,general view © Henley Halebrown

 

基地
Site

11层的住宅体块使3层的学校免受主干道产生的噪音和汽车尾气的影响。紧凑的布局为学校和宽敞的露天庭院腾出场地,这里是师生重要的活动中心,不仅孕育了学校精神,而且为学校带来自然光。

The 11-storey residential block protects the 3-storey school from noise and fumes along this major thoroughfare. Its compact plan frees up the site for the School and its generous open-air courtyard playground. This space is an important focal point for pupils and staff, engendering a collegiate spirit. It also brings natural light into the School.

▼轴测图,axon drawing © Henley Halebrown

 

公寓楼
Apartment Building

该体块设有68套公寓,它们共享矩形钢筋混凝土核心筒,顶层设有敞开的柱廊。建筑平面是“捏合”和“扭曲”的,在转角处形成凸曲线。这对建筑如何融入环境、如何形成动感和纵深至关重要。建筑的每两层楼为一组,外围设有砖砌双层凉廊,使立面变得更加生动。

The block has 68 apartments that share an orthogonal reinforced concrete central core. At the top of the tower is an open colonnade. The plan of the building is molded – “pinched” and “twisted” – creating a solid convex curve as it turns a corner. This is critical in terms of how the architecture plays with its context, introducing movement and depth. The storeys are paired, with loggias carved out of the mass of brickwork with a double-height order extending around the perimeter of the building, further animating the elevations.

▼立面,facade © Henley Halebrown

▼砖砌双层凉廊,brick loggias with a double-height © Henley Halebrown

▼细部,details © Henley Halebrown

立面与城市相互影响,墙体是建筑和城市之间的界限,该公寓楼也因此获得了超越功能的存在。学校也是如此,其临街立面上建有长柱基,人们将其作为长椅使用,进一步提升了建筑的可能性以及建筑作为社区内基础设施的功用。

There is a strong interplay between the façade and the city making its wall a threshold between the building and the city. The apartment building thus gains a civic presence that transcends its immediate function. This also true of the School where its street-facing elevation is constructed with a long plinth used by the general public as a bench, so further adding to the architecture’s liminal quality and its role as a piece of social infrastructure within the community.

▼人们将柱基作为长椅使用,the long plinth used by the general public as a bench © Henley Halebrown

 

学校
The School

回廊引导并组织围绕中央庭院的各层空间,它们覆盖遮蔽顶棚,有效地为孩子们控制了学校和相邻建筑的规模。教室、音乐室、正厅和行政办公室均面向庭院,其表面选用具有反光特性的象牙色釉面砖。学校各层都能看到宽敞的阁楼、屋顶露台、游乐空间和庭院,它们促进了户外教学、交流和锻炼。除了其他半遮盖空间和教室窗户凹槽,这些空间还使学校墙壁变得生动起来,学生可以将其作为正式和非正式空间或室内外空间之间的临界空间来使用。学校入口创造了住宅楼和学校之间的间隙,与艺术家Paul Morrison合作设计的、以野生动物为灵感的大门是吸引人们抵达这里。

The cloistered gallery circulation orientates and organizes the school at all levels wrapping around the central courtyard. This is covered in canopies that provide shelter and shade while effectively controlling the scale of the School and neighbouring buildings for young children. Classrooms, music rooms, the main hall and administration offices all face the courtyard. They are faced with light ivory glazed bricks selected for their light reflecting properties. Generous mezzanines, roof terraces, play spaces and gardens occur on all levels of the school promoting outdoor teaching, conversations, and exercise throughout the school day. In addition to other semi-covered spaces and deep classroom window recesses, these bring the school’s walls to life, allowing pupils to inhabit them as a liminal threshold between formal and informal worlds or indoor and outdoor spaces. The entrance to the school creates the break between the residential tower and the school, an inviting point of arrival with its wildlife-inspired gates designed in collaboration with the artist Paul Morrison.

▼与艺术家Paul Morrison合作设计的、以野生动物为灵感的大门 © Henley Halebrown
the wildlife-inspired gates designed in collaboration with the artist Paul Morrison

▼从回廊望向内庭院,view to the inner courtyard from the cloister © Henley Halebrown

Henley Halebrown事务所创始人Simon Henley表示:“锌和玻璃顶篷保护了庭院四周的釉面砖墙,它们使人想起Asplund设计的林地公墓的顶篷。篷下的厚墙上设置大小不同的门窗。有的窗户与砖墙表面齐平,在教室内部形成纵深的靠窗座位。有的窗户凹进墙面,在邻近教室门的地方形成预制混凝土靠窗座位。”

Simon Henley, founder of Henley Halebrown says, “The glazed brickwork walls that line the courtyard are sheltered by zinc and glazed canopies which recall those by Asplund at the Woodland Cemetery. Beneath, the thick walls are composed of a variety of differently sized window openings and doorways. Some windows are flush to the brickwork surface creating deep window seats inside the classroom. Others are deep-set to form precast concrete window seats adjacent to each classroom door.”

▼公寓内部,inside view of the apartment © Henley Halebrown

▼公寓楼与学校之间的间隙 © Henley Halebrown
the break between the residential tower and the school

▼音乐室,music room © Henley Halebrown

▼剖轴测,sectional axon © Henley Halebrown

▼一层平面图,ground floor plan © Henley Halebrown

▼二层平面图,first floor plan © Henley Halebrown

▼标准层平面图,typical floor plan © Henley Halebrown

▼屋顶层平面图,roof floor plan © Henley Halebrown

▼剖面图,section axon © Henley Halebrown

▼剖面细部,details © Henley Halebrown

Architect: Henley Halebrown
Structural Engineer: Techniker
MEP Engineer: Elementa (pre-contract)
Landscape: Tyler Grange (pre-contract)
Planting: Jennifer Benyon Design
Project Manager: QS RLB (pre-contract)
Acoustic Engineer: Pace Consult
Artist: Paul Morrison
Main contractor: Thornsett Structures
Client:
Downham Road Ltd (JV)
Education Funding and Skills Agency (EFSA)
The Benyon Estate
Thornsett
Hackney New School Academy Trust

More: Henley Halebrown     更多关于他们:Henley Halebrown on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment