170 Amsterdam / Handel Architects

Project Specs

Materials:

来自Handel Architects对gooood的分享。更多关于他们:Handel Architects on gooood
Appreciation towards Handel Architects for providing the following description:

这个项目的基地位于纽约上城区一个狭长的场地,业主想要一个解决场地问题的设计方案,最大化楼层使用率。同时,因为全玻璃的建筑会消耗很多能源,业主不想要一个全玻璃的建筑,但是又希望这个新设计可以兼顾玻璃建筑的好处。 170 Amsterdam坐落于纽约中央公园以东和林肯大厦社区的开放空间以西,一经落成就成为68街尽头的一个全新节点。建筑结构以及外层骨架定义出建筑的外部空间,其设计概念来源于场地周围旷阔的绿色空间和场所文脉。不同高度的交叉结构一直延伸到建筑顶楼,让建筑的立面看上去充满动感。砼管的设计使得立面上的预制玻璃钢模可以被更换。

Our client wanted a solution that maximized floor area on a long narrow site on the Upper West Side of Manhattan. They did not want an all glass building, but wanted the benefits of large windows without compromising energy efficiency. Creating a new terminus for W68th Street, 170 Amsterdam sits between Central Park to the east and the landscaped open space of the Lincoln Towers superblock to the west. The building’s architecture and the exoskeleton that defines the exterior is derived from its location between these large green spaces and its immediate context. The intersections of the structure rise to the top of the building at different heights, giving the appearance of a façade in motion while also allowing for the prefabricated fiberglass formwork to be reused with the concrete cycle.

▽ 建筑外观,appearance of the building

001-170 Amsterdam by Handel Architects

▽ 建筑成为68街尽头新的节点,a new terminus for W68th Street

003-170 Amsterdam by Handel Architects

建筑师把结构移到了外部空间,原本被柱子占据的室内空间得到解放,这一点在寸土寸金的曼哈顿显得意义非凡。延伸出的楼板和外面的柱子就像面纱一样,为这栋全玻璃的建筑提供了遮阴。同时深邃的网格状立面让这栋建筑在阿姆斯特丹大道充满阳刚之气的建筑群以及上城区芝加哥学派风格的建筑之中显得一点都不突兀。在街道尺度上,落地的柱子形成了一道充满动感的街墙:裸露的柱子阵列在人行道上,打破了建筑坚实的体量。

Moving the structure to the outside of the enclosure freed up valuable interior space that would have been occupied by columns and the projecting slabs and columns provide a veil over the all glass façade and act as a shading device. The deep façade of the diagrid connects with the muscular buildings of lower Amsterdam Avenue, Lincoln Center, the Upper West Side and iconic Chicago architecture. At ground level, the columns create a dynamic street wall, with the exposed structure angling into the sidewalk and piercing the solid form of the building canopy.

▽ 掩映于绿树之中的建筑,building in green

002-170 Amsterdam by Handel Architects

▽ 落地的结构成为充满动感的街墙和菱形结构网格,the columns create a dynamic street wall and structural grid

004-170 Amsterdam by Handel Architects     005-170 Amsterdam by Handel Architects

外部不同高度的结构高出建筑体量本身并继续延续向上,在建筑的顶层形成了一片遮风避雨的顶棚。在建筑内部,裸露的混凝土柱子斜穿公共空间,同时穿插过楼板,大厅的墙壁,公寓以及走廊,最终和天花板融为一体。从公寓内隔着连接地板和天花板的公寓玻璃看出去,每一间公寓就像一间被建筑的外结构柱托在空中悬浮书屋。

At the top, the building’s volume ends while the skeleton continues, creating a structural canopy for the rooftop spaces. Inside, the exposed concrete columns angle through the public spaces of the building piercing the floors and walls of the lobby, common rooms and corridors, and disappearing into the ceiling above. In the apartments, seeing the structure through the floor-to-ceiling glass has the effect of being suspended in a treehouse, held up by the branches of the building’s exoskeleton.

▽ 结构形成楼顶的顶棚, a structural canopy for the rooftop spaces

006-170 Amsterdam by Handel Architects

▽ 延伸出的楼板穿过楼板的结构,extending slabs and columns piercing the floors

007-170 Amsterdam by Handel Architects

外部结构的 材料是混凝土,但是添加了一些特殊的混合材料使得混凝土看上去像是石灰石。建筑很快成为林肯广场建筑群的一个节点。圆形交错的柱子和精密复杂的预制玻璃系统结合在一起,以实现能源和材料的最大化利用。混凝土管也是精心设计过的,目的是为了让设备泵和水电管道可以被安装进去,从而打造出一个干净整洁的立面。混凝土的浇筑过程中加入了细小的聚合材料以适应一些在浇筑过程中不能通过震动使混凝土均匀固化的盲区。这种混凝土凝固以前是一种高密度的自适应流体,混合灰色水泥和矿渣来呈现混凝土浅灰的色调,同时还能满足LEED绿色标准。

The concrete used to create the exoskeleton is the result of a specialized mix that gives the material the appearance of limestone, a nod to the buildings in the Lincoln Square neighborhood. The formwork for the round, crossed column shapes involved an intricate fiberglass system with multiple units that were tightly connected together to achieve maximum reuse and economy. The form system and the reinforcing were designed so a pump-placing tube could be inserted into the crossed shapes, which achieved a smooth and consistent surface without blemishes or discoloration. Using a small aggregate mix enabled the concrete to be placed into the blind areas of the formwork with no vibration. The concrete mix was a dense, high fluid self-consolidating mix, using grey cement and slag to achieve a light grey finish and meet LEED standards.

▽ 宛如树屋的室内视角,a treehouse from interior perspective view

008-170 Amsterdam by Handel Architects

Floor Area : 21,235 m2
Height : 56.5m, 20 stories + cellar
Client : Equity Residential
Architect : Handel Architects
Partner in Charge/Design Partner: Frank Fusaro
Managing Partner: Gary Handel Project
Manager: Honyi Wang
Design Team: Alan Noah-Navarro, Ade Herkarisma, Elga Killinger, Shridhuli Solanki, Rinaldo Perez, Ren Zhong Huang, Jessica Kuo, Jordan Young, Shujian Jian, Hong Min Kim, Evelina Averyanova, Nasiq Khan, Lucas Chung, Chris Deegan, Ana Untiveros-Ferrel, Malachi Connolly Jason Hill, Stephanie Harroch Structure : DeSimone Consulting Engineers
MEP/FP/Sustainability : ADS Consulting
Lighting : Clinard Design Studio
Zoning : Development Consulting Services
Exterior Wall : IBA Consulting & Engineering
Geotechnical / Civil : Langan Engineering
Code : Milrose Consultants
Acoustics : Shen Milsom Wilke
Vertical Transportation : VDA
Landscape : Blondie’s Treehouse
Concrete Consultant : Reginald Hough Associates
Construction Manager : Ryder Construction
Concrete Contractor : RC Structure
Formwork Contractor : Molded Fiber Glass CP
Construction : January 2013 – June 2015
Status : Complete June 2015

Drawings: Handel Architects
English Text: Handel Architects
Chinese Text: gooood

MORE: Handel Architects ,更多关于他们:Handel Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment