Youth Community Center + by 2001

Multifunctional activity center with significant areas under limited budget

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 2001予gooood分享以下内容更多关于他们,请至:2001 on gooood
Appreciation towards 2001 for providing the following description:

为了应对人口结构的变化和年轻居民数量的增长,Differdange市发起了在老足球场上建造该市第四座青年活动中心的可行性研究。之前的三座青年中心均设在已有的房屋或公寓室内,与之相对,新的青年中心将是一栋全新的建筑,需要在有限的预算下完成。

In order to respond to demographic growth and the number and density of young inhabitants, the city of Differdange launched a feasibility study for a fourth youth center, implanted on the old football field of the city. Contrary to the existing three, organized inside existing houses or apartments, this center would be newly built, but on a limited budget.

▼建筑外观,external view of the project ©2001

经过对供需的研究探讨,设计提出了以空间使用性为主题的概念。建筑将作为教学工具,作为个人发展的手段,同时作为基础设施,服务于市民生活。

As a result of a consulting phase studying demand and supply, a concept was developed proposing the availability of space as main theme; as pedagogical tool, as means of personal development, as an infrastructure for civic life.

▼简洁的建筑为市民提供活动空间,building in a simple style providing activity spaces for the habitants ©2001

为了利用有限的预算建造所需的大量空间,设计师采用工业建造手段,并且开发了季节性使用概念。

To be able to build such a critical amount of space with the given budget, industrial building methods were adopted, and seasonal uses concepts developed.

▼分解轴测图,exploded axonometric ©2001

冬天,仅在核心功能区设置采暖。这些功能设置在由质量木材制造的家庭尺度空间盒子中,配以当代标准的保温结构。这些盒子被包裹在一个工业尺度的聚碳酸酯外壳中,盒子与外壳之间形成了巨大的空间,可用来举办体育、休闲或文化活动。

In winter, only the core functions are heated. These functions are located in domestic-sized spaces, boxes built out of massive wood, and insulated to contemporary standards. The boxes are protected by an industrial-sized polycarbonate shell, that generates extra space able to host sports, leisure or cultural activities.

▼空间概览,两侧是功能盒子,中间是开放的活动空间
overall view of the space with functional boxes on the two sides and open activity space in the middle ©2001

▼从建筑一端的场地回望整个空间,view to the entire space from the field on the one end of the building ©2001

▼建筑一端的运动场地,sport field on the one end of the building ©2001

▼分隔空间的聚碳酸酯板,polycarbonate panels dividing the space ©2001

▼极限运动场地和细部,space for X-sports and details ©2001

从春到秋,围合用的玻璃车库门升入天花,使得盒子空间可以完全面向外壳开放。

From spring to autumn, the boxes can completely open up to the shell via glazed garage doors that vanish on the boxes’ ceilings.

▼可以完全打开的玻璃车库门,glazed garage door which could be fully open ©2001

建筑避免了任何形式的完成面的使用,没有抹灰,没有涂料,也没有砂浆,有的只是必要的结构及其品质。借此,在基本同等的预算下,中心的使用面积是通常建筑的三倍。

The architecture avoids all kinds of finishing: no plasterwork, no paint, no screed, only the structurally necessary is built and qualified. Thus, the surface of the center tripled in size, roughly on the same budget.

▼盒子内的功能空间,相互连通,functional spaces in the boxes open to each other ©2001

▼裸露的结构和设备,exposed structure and equipments ©2001

最终,设计创造了一个独一无二的市民中心,既是年轻人的家,也是一个所有居民都可以享用的多功能空间。

The result is a one-of-a-kind civic center, a house for young people, a polyvalent tool for all citizens.

▼项目区位,location ©2001

▼平面图,plan ©2001

▼剖面图,section ©2001

PROGRAM: youth community center +
FUNCTIONS: polyvalent spaces, covered skatepark, offices, workshops, bar & lavatories for public park
CLIENT: City of Differdange
LOCATION: Differdange
DATES: 2016-2018
SURFACE: 1100 m2
VOLUME: 6600 m3
BUDGET: 1.460.000 €, 1.327 €/ m2
CONSTRUCTION: solid wood structure, polycarbonat skin

More: 20012001 on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment