Villa Varoise, South of France by NADAAA

taking advantage of varying views, times of the day and public vs. private moments

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 NADAAA 予gooood分享以下内容。更多关于:NADAAA on gooood
Appreciations towards NADAAA for providing the following description:

项目位于法国南部遍布橄榄、松树和葡萄园的山坡上,是一处充满活力的家庭度假地。由于场地为农业用地,因此还需要满足客户培育景观、管理作物的需求。房屋的建设需要与当地风貌保持协调,在施工过程中遵循严格的分区要求,并有效利用倾斜地形。建筑师在场地中镶嵌进巨大体块,并开辟了中央庭院,将景观和房屋融为一体。

▼项目概览,overview © John Horner Photography

In the South of France, sited on a hill of olive trees, pinus pinea, and a vineyard, a family retreat was designed with a mission of maintaining the vitality of the site. An agricultural plot, the family’s mission was to cultivate the landscape as part of their stewardship. The house also needed to respect strict zoning guidelines for regional vernacular materials and construction processes, while leveraging the sloping terrain. This resulted in the integration of landscape and house through the production of a monumental vaulted threshold to a central courtyard.

▼嵌入自然的巨大体块,a monumental vaulted © John Horner Photography

▼体块下方的水池,the pool under the volume © John Horner Photography

▼楼梯通向二层露台,the stars leading to the platform on the second floor © John Horner Photography

不同地理环境中,封闭庭院的营造已有几个世纪的历史,设计需要结合当地的气候、风俗和建设标准共同考虑。庭院由其内部环境定义,能够将外界的风景引入房屋。本案中,翻折的斜面楼板使内外界面相互转换,共同定义了庭院。几何体块折叠延展,覆盖了楼梯、泳池和生活区等空间。

▼场地平面,site plan © NADAAA

For centuries, the enclosed courtyard has been overlaid on various geographic settings—each time transformed according to the climate, rituals, and construction practices of the place. A vehicle to capture the outdoors within the building, the courtyard is defined by its interiority. The slipped court of this project provides simultaneous interiority and exteriority—protected as well as engaged. The resulting vault is a ruled surface that mediates between the geometry of a stair, the pool, and living areas above.

▼卧室向景观打开, bedrooms open directly onto the landscape © John Horner Photography

▼檐下空间, spaces under the roof © John Horner Photography

结构上来看,横向延展的屋顶构成了稳定的拱形,最大程度利用了场地的宽度,引入了南侧充足的阳光。屋顶下方布置着生活、饮食和睡眠的起居空间,形成了宛如街道的走廊,尽端的阅览室和卧室朝向景观开放。

Structurally, the roof is a series of surface-active vaults that produce strong lateral stability. The slope of the vault maximizes the zoning envelope in order to bring in southern light.  Beneath the roof are the primary living, eating, and sleeping spaces. The lower wing is conceived as a street-corridor, activated by a reading room and bedrooms that open directly onto the landscape.

▼开放起居空间,the open living spaces © John Horner Photography

▼宛如街道的走廊,a street-corridor © John Horner Photography

▼引入南侧阳光,bringing in the natural light © John Horner Photography

▼室内走廊,the interior corridor  © John Horner Photography

房屋中大量的起居区域与户外空间交织渗透,模糊了私人和公共的界限,形成了一天中不断变化的视角。建筑延伸进景观中,框住了周边风景,形成了自然与家庭相汇的过渡空间。

Many of the living spaces of this house are outdoors, taking advantage of varying views, times of the day and public vs. private moments. For this reason, the architecture of the house extends into the landscape, retains it, and frames spaces in between.

▼卧室,the bedroom © John Horner Photography

▼从卧室看露台,view from the bedroom © John Horner Photography

▼从工作室看露台,view from the office © John Horner Photography

▼浴室,the bathroom © John Horner Photography

▼泳池,swimming pool © John Horner Photography

▼夜景,night view © John Horner Photography

▼下层平面,lower level © John Horner Photography

▼上层平面,upper level © John Horner Photography

▼场地剖面,site section © NADAAA

▼剖面,section © NADAAA

ARCHITECT: NADAAA
Principal: Nader Tehrani
Project Managers: Harry Lowd & Lisa LaCharité
Project Team: Rawan Alsane, Tom Beresford, Craig Chapple, Katie Faulkner, Dan Gallagher, John Houser, Ellee Lee, Kevin Lee, Parke MacDowell, Ryan Murphy, Jonathan Palazzolo, Joana Rafael, Caitlin Scott, Tim Wong
ARCHITECTE ASSOCIÉ AND INTERIORS
BIDARD & RAISSI (Paris, France)
Principals: Shirin Raissi & Marie-Eve Bidard
Project Manager: Majed Katir
Project team: Xavier Arrighi, Elsa Calcavino, Noam Carmi, Dani Haz, Jennifer Kandel, Eugénie Pellissier
CONSULTANTS
Mechanical Engineer: TPFI
Structural Engineer: ECI (Nice, France), Simpson, Gumpertz & Heger
Electrical Engineer: TPFI
General Contractor: MAURO
Landscape Architect: JEAN MUS
Lighting Designer: INEDIT
Furniture Consultants: CORSO EUROPA (Milan, Italy)
Home automation (Music & Cinema) : LIVEWIRE (UK)
Garden: ATRIUM & ARHAMI
PHOTOGRAHPY: John Horner Photography

MATERIALS AND SOURCES
Bathroom Fixtures: CEA Designs, SHUI, Flaminia, Boffi
Cabinets: custom, Porro
Concrete: CEMEX
Countertops: Local customed
Exterior Wall Systems:
Fabrics and Finishes:
Flooring: Custom stones, BISAZZA
HVAC: HITACHI
Kitchen fixtures: SMALLBONE (UK)
Lighting Control Systems: KNX
Lighting: Brick in the wall, I-LED, Molto Luce, Studio Italia, Buschfeld, Elumin, Luce&light
Masonry and Stone: Local customed
Metal: Local customed
Roofing: Local customed
Windows and Doors: OTIIMA

More: NADAAA ,更多关于:NADAAA on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment