Ti Clara house by Espaço P2

Keeping the “Truth” in architecture

Project Specs

Location:

非常感谢摄影师 José Campos 予gooood分享以下内容。更多关于:José Campos on gooood
Appreciation towards José Campos for providing the following description:

Ti Clara住宅是一个超越物理界限的项目。除了维持建筑本身固有的实用性外,该项目还对其居住者的历史进行了细致的考量,延续了数代的事物被重新结合到空间当中,从而将居住者的记忆、梦想与渴望在住宅中传承下去。

Ti Clara house is a project that goes beyond its physical limits. In addition to the practicalities inherent to the architectural project, imperceptible questions such as the history of its inhabitants were also considered; – memories, dreams and desires are represented in objects that have been kept for generations. These have been incorporated into the new space.

▼住宅外观,exterior view ©José Campos

▼入口平台,entry terrace ©José Campos

主要的设计方法是在具有当地普遍特征的建筑中创造一个功能完善、肌理细腻且设备先进的生活场景,以回应业主的居住需要。

▼既有平面图和改造后平面图,existing plan and proposed plan ©Espaço P2

In the context of the popular architecture of the region, the project approach was to recreate a functional, material and technical scenario that would respond to the client´s living requirements.

▼走廊,corridor ©José Campos

▼餐厨空间,dining and kitchen area ©José Campos

▼厨房细节,kitchen ©José Campos

▼餐厅细节,dining room ©José Campos

空间的分布清晰且合理。家庭的尺度感对于为农场住宅赋予舒适的居住体验而言有着重要的作用。

The distribution of spaces is therefore very clear and rational. The domestic scale was fundamental in order to bring a humanist and sensorial character of a farm house.

▼走廊连通功能空间,the corridor links functional spaces ©José Campos

施工技术和材料的选择遵循了保持建筑“本真”的原则,传统材料和当地材料均进行了严谨的处理,并以具有现代感的方式呈现出来。

Construction techniques and material choices derive from this goal of keeping the “Truth” in architecture. Traditional and local materials are treated with rigor and care expressed in a contemporary manner.

▼材料保持建筑“本真”的原则,
material choices derive from the goal of keeping the “Truth” in architecture ©José Campos

▼壁炉,fire place ©José Campos

所有的家具都是根据具体空间专门设计,并通过修复一些既有的家具让空间得到进一步完善,最终为新的居住场所赋予热情、舒适和温馨的氛围。

All the furniture was designed according to the needs of each space. This work was complemented with some existing furniture that have been carefully restored. It gave to the new living spaces a more intense, comfortable and welcoming experience.

▼卧室,bedroom ©José Campos

▼卧室细节,bedroom detailed view ©José Campos

▼室内细节,interior detailed view ©José Campos

▼入口,entrance ©José Campos

▼住宅远景,a distant view to the house  ©José Campos

▼轴测图,axon ©Espaço P2

More: José Campos。更多关于:José Campos on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment