2011 ASLA Professional Award {19} Universal Design Honor Award:The Steel Yard by Klopfer Martin Design Group, Cambridge, MA

Achieve sustainability and create beautiful public landscapes.

Project Specs

“Sophisticated and visually rich. It truly broadens the definition on what can be beautiful. The landscape architects stayed true to its purpose. It feels so appropriate. Every sectional move is related to the ground conditions. It’s the next generation of Gasworks Park, it not only explains how they deal with post-industrial artifacts, but how they deal with sustainability. ”
—2011 Professional Awards Jury.

丰富的体验和视觉。景观设计师恪守目标,拓宽“美”的定义,根据每一个场地地面条件做出让人舒适的环境。这是属于未来的,后工业时代文明的,可持续发展公园。
–2011年专业奖评审委员会  

The Steel Yard By Klopfer Martin Design Group, Cambridge, MA 更多请至:Klopfer Martin Design Group on gooood 
photo©Christian Phillips Photography

/wp-content/uploads/2013/01/_c_QKJzeI64bXhedREtbI85fhrJDTKP_-mTFhmQkyOqqKA8MDPup4X1uQIhLCssPXWGSQ10dvkfxfhCsPS-aQ6R50RIRdEeKuzt.jpg

▲原场地平面,Existing Conditions Plan 

Most cities with industrial pasts inherit problematic environmental futures. The Steel Yard’s cleanup is a showcase for regenerative design in a tough environment. Within industrial Providence, our project is a public intervention that upends commonly held notions of blighted neighborhoods and shows the potential for real, actively engaged—not simply ‘adaptive’—re-use. The Steel Yard’s landscape for learning embodies the non-profit’s mission through innovative (and necessarily inexpensive) brownfield remediation, stormwater filtration/reduction, purposeful design and placemaking.

很多城市都面临后工业化时期环境问题,这个钢铁厂项目原始环境非常恶劣,最终被改造成为一个环保再生的场地。过程中,普罗维登斯的这个钢铁厂改造项目开放的引入公共干预,打破了原有的传统社区观念,项目不是简单的被动“再利用”,而是通过土地修复,雨水管理,空间改造实现积极的“再利用”

改造的钢铁厂将被作为创业园引入艺术工作室和孵化小企业,激发当地的创意工业振兴。

目的:为艺术和创意成长创造一个灵活和难忘的生长肩颈,在有限的预算中利用场地图特结构,实现可持续性并营造美丽公共景观。
范围:3.5英亩。整个场地的设计与结构团队,工程团队,还有民间社团通力合作。
设计方案:一个彩色地面的主中心活动空间,适合举办各种活动—大型表演,汽车拉起赛,农贸市场,夜间电影放映等等。这里的艺术家工作室面积在1000—2000平方英尺。还有各种储存空间,以及20个停车位。
语境:原始用地是被遗弃的工业用地,因此在设计中希望在生态的基础上体现“城市野生”状态。
现状:场地有三个遗留建筑。一个是以前的办公室和制造车间,这个两层的砖房将被改建成为艺术家工作区和一间咖啡厅。第二个建筑是以前的办公大楼,也是两层砖房,这里将用来存储和停车。还有一栋是以前的生产空间,将被改造成为艺术家创作车间。工厂的吊装机依然被保留,成为这里历史的地标。
环境修复战略:这里的污染非常严重,特别是土壤中的铅污染。将现场土壤经过化学处理后再在上面铺12英寸后的新土壤。严格对场地进行雨水管理,过滤土壤。同时种植策略和可再生材料使用都遵循可持续理念。

 

设计理念

设计出一个灵活的景观,同时用场地原有的吊装机形成框架,加以传递身份识别。

减少土壤干扰:被污染的土壤尽可能保留并用来制造地形。加大渗透性路面面积。层级调整:用全新的方式对路面和低处的平台结合,并在中心地毯一周设置了一圈更有助于雨水扑捉,运输,储存的“护城河”式路面。重新引入城市野生植被和懂植物栖息地:通过“护城河”有效的官邸,场地免于被侵蚀。整个场地的只为根据功能布置,兴兴向荣。广场中央的地形是草坪,人们可以在这里晒太阳或者将这里用作露天观众席。南部的地形区和建筑附近终止了大量的本地原生植物。最终这个被遗弃的场地变得郁郁葱葱。

 

项目意义

项目采用智慧的设计和可再生的材料。很多罕见的再生材料如工地废料,金属废料,家用电器,自行车等等都被加工集成,变成场地的特色。透水路面和“护城河”的设计创造性的解决了可持续性问题。遵循严格的预算,利用志愿者在场地上进行了192天的植物种植。

最终,这个废弃地成功的转化为公共空间。目前为止,这里举行了多种多样的过狗活动,并教育影响了很多人。这里除了常规的培训活动,还有音乐,舞蹈,艺术,电影相关的等等系列活动。这对整个社区的参与和发展起到了积极的作用,形成新格局。

/wp-content/uploads/2013/01/_c_3glmmjHw43lBp-TsZVbyl2JSzxYWg4DHYSU-GJg-Ojq5n8N6tG3AZH8omLJyNtyhB0Z6br7W4Y1cht7BKBL7kcWlre8Y_nuZ.jpg

▲场地平面,吊装机是橙色。Site Plan. Overhead Gantry Cranes Shown in Orange 

 

/wp-content/uploads/2013/01/_c_m7gyigDMUnuJ4Vm5G5OyY5qDoBPhoF8yTQR3Fd9opCCM8AHhaKEQdF2nbH2EVXEqhP9P3iagSIe7marmcJdcDVhuJzzLJath.jpg

▲Long Building with billboard armature and capitol records (left) and Monohasset Mills (right)

 

/wp-content/uploads/2013/01/_c_lOuNLNV2f70n3HRddfUR7qLVeuQe8Olz9TqV1vjAwM_qd0n0ux8mw5AKyqBEyUZbXE-tvIzJOOgTQGvEulcScVYHftpHXFqH.jpg

▲城市文脉,与市政厅的关系。Urban Context. Relationship to Woonasquatucket River Valley and State Capitol

 

/wp-content/uploads/2013/01/_c_5_1ABFG2QvEbsan-AYj5sd3g5MUUOhd0tqlXfUhNZbvGoi4oNNu7UO5NdWGB8L0Uj4WuBE2HmLSLUQ5VyNeOZuHWQDIv0144.jpg

▲铺装地毯和中心地形,The Carpet and Central Landform 

 

/wp-content/uploads/2013/01/_c_Ow08hCpdOenP5rqk8BjUQ95eAQnkkqsDGHZEDih0uJ0Vj1jeWsYO33N9J0O2jcgMVkjJgzKPd3lWj6PWICxttVh6urah2tN6.jpg

▲策略组织,Organizational Strategy 

 

/wp-content/uploads/2013/01/_c_f-NPx5WlDvKsepIOHPTj0u9tcH7iD8CvrPHmNfBSlI1rE0oC6UNWH3Ktb8MFtvbqnyVG2bJSYFuY9YN_A_ICMsKC0lnURjor.jpg

▲(左)可再生金属的种植池边缘(右)城市野生植物生境。Left: Recycled Metal Bale Retaining Wall at Foundry Pad. Right: Foundry Landform with Urban Wild Planting.

 

/wp-content/uploads/2013/01/_c_megJN2qfbk_3QgLcN3v8_4VHEHgDcyj63rd7DsWEpjy5WOWhe3J_L4wguqN5obl4eSYsPBucvA72-BqZ1e3Errx5aG0jIL_D.jpg

▲补救策略,Remediation Strategy 

 

/wp-content/uploads/2013/01/_c_0jS0PCPOI_-QeufU_LD1Oe6elAjQLNkmSi6VZbEXxEcZ7eGXpai7PxtdbDfZJuCWZAqmwktb2bxNXUO0RSByt0IbY7BBT5UX.jpg

▲(左)广场地毯铺装与地形(右)到演播室和电影屋的先跨过护城河。Left: Central Landform and Carpet. Right: Bridging Over Moat at Studio and Movie Room.

 

/wp-content/uploads/2013/01/_c_--vxF_LfwqM0F11brzHitLyAWWA8yKMsDI643kHg1Vot-OvI9fsPmkdyQ8fGeJHGQ3vpNLcKoZUJUgxVIh72Y8pMhRk6Db7i.jpg

▲剖断面,Cap Section 

 

/wp-content/uploads/2013/01/_c_Z5I3vs-NSLH69FPSfrvM7D6Gac-sSPWSOs-zZ3ZvpWQGCBoxX7AantY1eTARVqQymrwCJertgemNcC1VkM7ugZV7sgneDLrj.jpg

▲(上左)人群(上右)万圣节聚会(下)露天电影放映区座位。Left: Iron Chef Crowd. Right: Halloween Iron Pour. Bottom: The Movie Room

 

/wp-content/uploads/2013/01/_c_Oh3ndE7Mi6nPzal96DyOhNV_tg4HFnqVbd6wLj3rTmJoEMF6e-DIwV3t3tiaMf2ELECI8CR7HDVsO9CuUjenxjSSIzKPpyBr.jpg

▲活动区域指示,Event Diagrams 

 

/wp-content/uploads/2013/01/_c_CpaA0Jxg6OwdF8dMMguLtJBqN2XIJi0v34ToJq1c2cWTusi0KXv4wJ_Gkgu0U_Vx3hzi5izj8yaHWfisrt8ylFHpTneqvCaP.jpg

▲(左)2010年的一个聚会。(left) Image: Annali Kiers: Iron Pour, Iron Chef and Cruise Night 2010

 

/wp-content/uploads/2013/01/_c_vFK3ZUaACfu9_M1xx6clryLVAEedq3gXrDYTNPVKNOzbfkmnQDeCTC8YhLomPMKrEbadh3DzBC_rJXeo6ecvJlWyeswn_j9j.jpg

The Steel Yard acts as a catalyst in the creative revitalization of the industrial valley district of Providence, Rhode Island. In fostering the industrial arts and incubating small business, the non-profit seeks to cultivate an environment of experimentation and a community strengthened by creative networks.
— Steel Yard Mission Statement

 

Intent

The design intent is to create a memorable and flexible place for this growing, arts-based non-profit that embodies their mission, engages the site’s unique existing structures, utilizes the best sustainable practices possible within a constrained budget, and provides a public landscape to an underserved neighborhood of Providence.

 

Scope

The scope involved leading the client and the organization’s extended community through a collaborative design process to vision The Steel Yard, directing the team of civil, structural and environmental engineers, and assisting shepherding of the project through various regulatory and permitting processes for this 3.5 acre brownfield site. More specifically, the project was taken from schematic design through construction with a design that maximizes landscape-based solutions to meet RIDEM’s capping requirements and the Narragansett Bay Commission’s (NBC) stormwater goals.

 

Design Program

Required exterior spaces include a primary central space (fashioned as a multi-colored paved ‘carpet’) that allows for individual and group work, staging of large events with audiences of up to several hundred, car rallies, farmer’s markets, etc., and whose character defines a sense of place. This is surrounded by secondary work spaces such as interior/exterior spill-out shop spaces, an outdoor foundry, a ‘hang-out’ space for movie nights and relaxation, and a future visiting artist’s studio (each ~1000-2000 sf). Tertiary service spaces include storage for raw materials and finished art pieces, a paved space serving incubator businesses and artists in shipping container studios, and 20 parking spaces.

 

Relationship to Context

The Steel Yard is located in Olneyville, a blighted neighborhood of Providence characterized by abandoned and contaminated industrial lots like the project site, surface parking, and dilapidated housing stock along the Woonasquatucket River. While improving the site’s functionality, a primary goal was to retain the ecological and visual character of ‘urban wild’ in keeping with the context and the site’s abandoned-state beginnings.

 

Existing Conditions

Three industrial buildings exist on the site: One Sims Avenue, a two-story brick building, originally the office and fabrication facility (artist workspaces and a café); 27 Sims, a two-story brick office building (Steel Yard administrative and commercial rental spaces); and the Long Building, a repeatedly expanded corrugated metal and brick fabrication building (workshop space). Five sets of overhead gantry cranes, all of which are working and were incorporated into the project, allow steel to be moved anywhere on site, and give the site its unique character. The buildings and cranes were designated historic landmarks by the Rhode Island Historical Preservation and Heritage Commission, whose approval of the new landscape was also required.

Environmental Sensitivity, Sustainability, & Brownfield Remediation Strategy Providence Steel & Iron was a known brownfield site, primarily from lead painting operations, when purchased in 2001. Environmental remediation standards required the extraction of a small amount of soil with lead contamination higher than 10,000 ppm and some chromium contamination. The remaining contaminated soil was treated with a binder to allow it to remain on site, rather than being exported to become a problem elsewhere. A cap of 12 inches of clean fill or pavement was required across the entire site.

As part of the Narragansett Bay watershed, an important sustainability goal was to keep and filter as much stormwater on site as possible. Through a system of bioswales and permeable surfaces, the Steel Yard infiltrates 90% of annual rainfall without employing the new connection to the NBC sewers. Accommodating this functionality, while also ensuring that contaminated soil does not leach off-site, involved a process of directing infiltration and controlling its volume. While the site’s existing conditions and the involvement of regulatory agencies necessitated a sustainable approach, an ethic of sustainability permeated throughout the project and informed the planting strategy and use of recycled materials.

 

Design Philosophy/Strategies

Working within a pre-established framework of buildings and gantry cranes, we developed a programmatically flexible landscape that lends a visual identity to the Yard. Formal design moves were driven by operational and conceptual design objectives:

Reduce soil disturbance

Following a directive from the client to keep as much contaminated soil on-site as possible, site disturbance was minimized, thereby limiting excess fill housed in on-site landforms. Where possible, pavement was built up from existing grade to eliminate excavation for base courses. A large surface of permeable and non-permeable pavement, ’the carpet,’ was placed on grade in the center of the site to serve circulation, event, and outdoor fabrication functions.

Reconcile grade displacement

New, higher, pavement grades were integrated with lower finish floor elevations of existing buildings through the introduction of a ‘moat’ at the perimeter of the ‘carpet.’ This zone lowered grade at the buildings, and captures, transports, and stores stormwater during rain events as a bioswale.

Re-introduce ‘Urban Wild’ vegetation & habitat

The ‘moats’ were filled with water-loving plants to filter stormwater and prevent erosion of the swales, but more importantly, to establish vegetation across the site in areas not conflicting with events or fabrication. Landform areas are also planted according to their program—the central landform and ‘movie room’ with turf to allow spectator seating or everyday lounging of ‘Yardies’, and the southern landform with sumac and grasses to enclose the main space and screen adjacent properties. Native pioneer and volunteer species were introduced in the original planting, and are expected to re-colonize the site, restoring the abandoned site’s existing condition—a leafed oasis in its industrial context.

 

Project Significance

The integration of engineering with placemaking and the smart use of material and method in the design make the Steel Yard significant. Throughout the project, uncommon recycled materials (e.g. discarded sheet pile culled from waste of other construction sites and scrap metal bales of bicycles, appliances, and car parts) are featured as prominent site elements. Permeable pavement and bioswales are employed creatively both as sustainable strategies and as design features. Stringent construction budgets necessitated the deployment of volunteers (192 on planting day alone).

Lastly, the use of a transformed brownfield site as a public landscape is the real triumph. To date, the Yard has hosted many popular and growing-in-attendance public events as well as educated increasing numbers of individuals each year. In 2011 in addition to offering expanded education and training opportunities, the Yard will serve as a venue for music, dance, art markets, movies, and a writers’ series. The new landscape facilitates these user-driven and volunteer-run opportunities for community engagement and neighborhood development.

More:Klopfer Martin Design Group, Cambridge, MA,更多请至:Klopfer Martin Design Group on gooood

Via:ASLA

Post a Comment