Taste of Plant by Creative Studio Unravel

Performance rather than horticulture

Project Specs

Location:

非常感谢  Creative Studio Unravel 予gooood分享以下内容。更多关于:Creative Studio Unravel on gooood
Appreciation towards Creative Studio Unravel  for providing the following description:

Taste of Plant(植物的取向)是直接采集野生草木, 并将植物的质感和形态表现的就如园艺家的感觉,而这种工作方式与其说是“园艺”,不如说是一种“修行”。

In Taste of Plant, the method of collecting wild plants directly and transferring the texture and shape of plants to the sense of horticulturist is a performance rather than horticulture.

▼项目外观
external view of the project ©Sunghoon, Han

▼入口细部,保留历史的痕迹
details of the entrance with traces of history ©Sunghoon, Han

该小工作室建于1971年,位于钟路区栗谷路花园塔(Garden Tower)上,历经半个世纪的时间,通过痕迹讲述了自己的历史。为了重新给与生气需要了解及发现曾经闭塞的过去,与此同时去除被时间磨损的部分,留下时间留下的部分的工作也是一种“修行”。

The small studio located at the Garden Tower in Yulgok-ro, Jongno-gu, built in 1971, has overcome time for half a century and talked about its own history through traces. Discovering the long-closed past and breathing in, removing some worn-out time, and leaving the rest of the time alone are also one of the tasks.

▼展览室
show room ©Sunghoon, Han

▼现代材料与粗糙墙壁的对比
contrast between the modern materials and the coarse wall ©Sunghoon, Han

▼可开启的玻璃顶细部
details of the operable glass caps ©Sunghoon, Han

▼展架和植物细部
details of the shelves and plants ©Sunghoon, Han

通过园艺家的表达方式来加以“事物化”,录制空间和植物有限的时间的工作。这也是把该两个对象的时间能够一起扎根的一种方法。

The work of stuffing finite time of space and plant, letting them objectified with borrowing the horticulturist’s language is a material and method that takes down the time of two objects.

▼另一个入口连接的工作室
studio with the other entrance ©Sunghoon, Han

▼工作室紧凑的空间
compact space of the studio ©Sunghoon, Han

▼透过圆形花窗形成的独特光影
unique light shadow effects generated by the hollowed window ©Sunghoon, Han

▼平面图
plan ©Creative Studio Unravel

项目名称 : Taste of Plant
设计方 :Creative Studio Unravel
公司官网 :http://www.studiounravel.com/
联系邮箱 : ydy@studiounravel.com

项目设计&完成年份 : 2020年 04月
主创及设计团队 :Creative Studio Unravel
项目地址 : 1F, 84, Yulgok-ro, Jongno-gu, Seoul, Republic of Korea
建筑面积 : 12.4sqm
摄影版权 : Sunghoon, Han
客户 : Individual

More: Creative Studio Unravel        更多关于:Creative Studio Unravel on gooood

 

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment