T House by Francesc Rifé Studio

Romantic blend of architecture and autumn.

Project Specs

Location:

感谢 Francesc Rifé Studio 对gooood的分享 。更多关于他们:Francesc Rifé Studio on gooood
Appreciation towards Francesc Rifé Studio for providing the following description:

该项目恰巧在仲秋完工,雪松材质与秋色的浪漫融合使其呈现出最佳效果。建筑的表里均环绕格栅,与室外和室内不同房间之间建立特殊的联系。住宅与附属建筑均采用中性色调,与庭院和周围景观产生丰富的互动。

Although it was a coincidence that this housing project was completed in the middle of Autumn, the romance between the colours of the season and the Canadian cedar wood allows it to be seen at its finest. Surrounded by a lattice system on the inside and outside, each space establishes a particular relationship with the exterior and among the different rooms. In the same way, with the use of a neutral colour palette for the house and pavilion, both volumes are intended to have a mutually rich relationship with the adjoining garden and surrounding landscape.

▼项目外观,appearance © David Zarzoso

雪松板一直延伸至室外,不仅增强了建筑的视觉特点,而且根据不同区域的使用要求移动格栅可以使光线变得柔和。巨大的侧窗覆盖雪松制成的自动百叶窗,晚间可以保护隐私,晨间可以欣赏自然景观。巨大的窗户又使得室内与庭院自然相连。主入口的室外地面等过渡区域铺设灰色岩石,与室内地面铺设的天然橡木相接。附属建筑的氛围和色调与主体一致,用作招待家人和朋友聚餐的独立厨房。滑动大门打开时,室内与庭院融为一体,关闭时,其硕大的外观与周围景色产生独特的反应。

The language of cedar wood slatted panels extends to the exterior of the house. A system that not only adds visual character to the building but also functionality by making them mobile and softening the entry of natural light depending on which areas. With this same material, motorized shutters have been designed to conceal a huge lateral window to provide privacy at night while preserving views to nature in the morning. In the same way, the large dimensions of the windows that surround the house make the interior connect in a very natural way with the garden. This transition is also favoured by the grey Pulpis stone –used as exterior flooring– that enters through the dwelling’s main entrance until it finally meets the natural oak wood that covers the floor of most of the interiors.A pavilion emotionally and chromatically connected to the house is used as a separate kitchen to host family and friends’ dinners. Its large sliding doors ensure that you feel deeply integrated with the adjoining garden when fully open. When they are closed, their oversized design creates a particular dialogue with the landscape.

▼立面覆盖雪松木格栅,facade covering with cedar lattices © David Zarzoso

▼庭院,garden © David Zarzoso

▼巨大的侧窗覆盖雪松制成的自动百叶窗 © David Zarzoso
huge lateral windows are covered with motorized cedar shutters

▼根据需求开合百叶窗,open and close shutters as required © David Zarzoso

▼附属建筑,作为独立厨房 © David Zarzoso
the pavilion,used as a separate kitchen

▼入口,灰色岩石与天然橡木相接 © David Zarzoso
entrance,grey stone meeting natural oak wood

住宅由两个体块组成,其中主套房独立,可以更大程度地享受后庭院。建筑主体的通高空间垂直划分了日间区域和其余位于二层的卧室。大客厅位于一层,挨着厨房与餐厅,它们既分隔又通过滑动格栅产生视觉联系。

The layout is organised in two bodies in which the master suite becomes independent for a greater enjoyment of the rear garden. The main volume, for its part, presents double-height access that separates through vertical communication the day area from the rest of the bedrooms located on the first level. A large living room is located at the ground floor alongside with a dining area and the kitchen, all of them divided and visually connected thanks to glazed lattices.

▼客厅,通高空间,living room,height space © David Zarzoso

▼透过格栅看客厅,view to living room through lattices © David Zarzoso

▼透过格栅看餐厅,view to dining room through lattices © David Zarzoso

▼餐厅,dining room © David Zarzoso

▼厨房,kitchen © David Zarzoso

▼厨房岛台,kitchen island © David Zarzoso

▼细节,details © David Zarzoso

在楼梯处,搪瓷钢板制成的扶手增强了几何感,阶梯使用天然橡木,丰富了整体效果。连接健身房旁边的地下车库与庭院的楼梯也使用这种材质组合。

The linear volume of the staircase is defined by a railing finished in enamelled sheet steel, and is enriched by the use of natural oak on the steps. This configuration is also present in a second staircase that connects with the basement where the parking is located next to a gym and a backyard.

▼楼梯,staircase © David Zarzoso

Location: Valencia
Photos: David Zarzoso
Construction company: Inserman Group
Collaborator: Julio Gómez Perretta
Furniture: JMM, Cassina, Hay, MDF, Arkoslight, Vibia, Marset, Flos, Talenti, Bulthaup, Poliform, Stua, Inbani.

More:  Francesc Rifé Studio     更多关于他们:Francesc Rifé Studio on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment