Stodola 21 Renovation, Czech by DOMYJINAK Architects

to revitalize the fragment of the former barn in village

Project Specs

Location:

感谢 DOMYJINAK Architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:DOMYJINAK Architects on gooood
Appreciations towards DOMYJINAK Architects for providing the following description:

本案中,村庄南部的谷仓旧址经过改造而重获新生。更新后的“现代谷仓”将作为小村庄的基础设施发挥作用。建筑师将谷仓的旧石墙按照原来的高度重建,内部以精巧的钢结构支持上方悬浮的轻质屋顶。

The idea of our design is to revitalize the fragment of the former barn, which is situated in the southern area of the village. Its new main function is to serve as a technical background of a small village, acting as a “modern barn”. Old stone walls of the barn were rebuilt in the original height. New subtle steel structure supports a lightweight hovering roof.

▼项目概览,overview ©Jaroslav Kvíz

▼入口广场,the entrance plaza ©Jaroslav Kvíz

谷仓与周围的自然环境完美地融为一体,内部植入了一个承载卫生设施和办公室的盒子,其他的空间则用于放置机器。服务设施通过内置盒子与市政道路相连。设计沿用原始的砖砌拱顶和黑钢作为建筑的主要材料,与可滑动入口大门的木结构形成了鲜明对比。建筑师在管理用房外包裹延展的金属面板,用灰色混凝土铺地覆盖了人行区域。

The barn is merged with its natural surroundings. A box with sanitary facilities and office is inserted inside, rest of the space is used as a parking place for machinery. A service yard is connected to the municipal road through the building. The original stonework with brick vaults and black steel is used as the main material for the building. The sliding entrance gate is designed as a contrasting wooden structure. The office box is cladded with expanded metal. Pedestrian and roads surfaces are paved with grey concrete pavers.

▼建筑立面,view of the facade ©Jaroslav Kvíz

▼建筑入口,the entrance ©Jaroslav Kvíz

谷仓的墙壁保留原砖石构造,入口上方的新拱顶以砖块砌筑而成。屋顶采用钢制自承重结构,下方由柱、梁支撑。屋顶底边高约5米,与墙壁间保留了1米空隙,足以保护大厅不受天气影响。入口大门采用了可滑动的对开形式。

The walls of the barn are consisted of stonework and brickwork. New vaults above the entrances are made from bricks. The roof is designed as a steel self-supporting structure, consisting of columns, beams and bracing. The edge of the roof is approximately at a height of 5 m and laps over the wall for about 1 m, which is protecting the hall from weather conditions. The pair of entrance gates is designed as manually sliding double-leaf.

▼入口拱顶由砖块砌筑,vaults above the entrances made from bricks ©Jaroslav Kvíz

▼可滑动对开大门,entrance gates designed as manually sliding double-leaf ©Jaroslav Kvíz

建筑内部包含一座砖砌的管理者小屋,长约10米,宽约4米,高度约3.5米,表皮覆盖金属面板。除管理用房外,整个空间开敞通风。建筑经过绝缘和退火处理,可从邻近道路接入基础设施网络。

Inside the building, there is a small brick building of the operator with a size of about 10 x 4 m, height about 3.5 m, cladded with expanded metal. Hall except the operator’s facilities is open and ventilated. The facility building is insulated and tempered. The building is connected to the technical infrastructure from the adjacent road.

▼金属表皮覆盖的管理小屋,a small brick building cladded with expanded metal ©Jaroslav Kvíz

▼场地区位,location ©DOMYJINAK Architects

▼平面图,plan ©DOMYJINAK Architects

▼立面图,elevations ©DOMYJINAK Architects

▼剖面图,sections ©DOMYJINAK Architects

More: DOMYJINAK Architects,更多关于: DOMYJINAK Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment