Shade Court House by Shinkesu Fujii ARCHITECTS

semi-outdoor court with various openings on the roof

Project Specs

Location:
Materials:

非常感谢 Shinsuke Fujii ARCHITECTS 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:Shinsuke Fujii ARCHITECTS on gooood. Appreciations towards Shinsuke Fujii ARCHITECTS for providing the following description:

建筑的大屋顶上开设了大小不一的窗口,邻近街道的一侧预留了一片半户外的活动空间。

On the big roof there are various large and small openings, and we have a semi-outdoor “terrace-living” closed to the town.

▼建筑外观,exterior view

▼不同大小的屋顶开窗,various openings on the roof

▼荫蔽庭院,shade court

当室内与室外空间的界线变得暧昧时,人们就可以在不同季节与时间享受到不同的荫蔽空间。在这栋房子中生活,你可以选择自己最喜爱的空间去享受阅读、与宠物玩耍、小憩与进食。

By setting ambiguous living space between indoor and outdoor, you can enjoy various sunshades and shadow spaces depending on the season and time. It is a house where you can live while choosing a favorite place, such as reading, playing with a dog, taking a nap, and having a meal.

▼客厅、餐厅、厨房三位一体空间,living room & dining room & kitchen

▼二层的卧室与书房,bedroom and study room on 2rd floor

▼盥洗室,bathroom

▼日式房间,Japanese room

尽管在有限的建筑覆盖率限制(在日本很低)之下争取到了最大的建筑面积,为了照顾周围环境,建筑向远离道路的一侧缩进,同时屋顶高度也被进一步降低。

In addition, despite obtaining the maximum area within a limited coverage rate (Japanese low), we set the building back from the road and further reduce the height of the roof to give consideration to the surrounding environment.

▼建筑与周围环境,the house and its surroundings

▼场地平面图,site plan

▼一层平面图,first floor plan

▼二层平面图, second floor plan

▼剖面图,section

▼南立面图,south elevation

Project name: Shade Court House
Architect’ Firm: Shinsuke Fujii ARCHITECTS
Project location: Kanagawa, JapanCompletion Year: 201
Structure: Wooden
Site Area: 224.09m2
Floor Area: 155.65m2

More:Shinsuke Fujii ARCHITECTS,更多关于他们,请至:Shinsuke Fujii ARCHITECTS on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment