Pool and spa area for an Hotel by A2arquitectos

Coloreful rain light.

Project Specs

Location:

非常感谢A2arquitectos将项目介绍和项目图片授权gooood发行。更多请至:A2arquitectos on gooood 
Appreciation towards A2arquitectos for providing the following description:

1967年,一个叫Castell dels Hams的小旅馆建立在地中海小岛马略卡的东部。如今,它已是这里最有特色的酒店,现在酒店需要把温泉游泳池的外观和顶部进行改建,并增建出一个水疗中心。

游泳池改建和水疗增建是两个独立的部分,有着自己的特色和需求。同时,他们通过酒店大堂相通。他们的表皮有着相同的方形开口语言。绿色的屋顶还有墙壁上的方形开口将光线多方位引入室内,形成优美的室内光之协奏。温泉泳池的屋顶有着许多方形开口,光柱如同彩雨般密密倾泻而下,形成完全的治疗,舒适,自然的氛围。

/wp-content/uploads/2012/06/_c_Gf3srRCrjK5NSxrcVu_FSf_fJmsaqwDtFvh9_fpdgbcviitDejiBdOAXkNcU_uCkPHop5CyvqsYMkm2sI_WlviEU6iQg9tZx.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c__bpdZPhz23j-roUMQ93nWG_QFXejfiwi29Qqy7YDa7MMFZQF6Eu28Bp7GMb6mnIFi6daE8f01IF1t1c9Z_pUy4h3-gWdJd5Y.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_GxkVWlfWdcw73Mk5-VBrenzm8yd2Wy3nNbK8xMRbYkr0hSflJV8HIfVuK6halc8y5_IOM4QM82hdTzL5_265SbDusiF2JJLk.jpg

In 1967, a small hotel, Hotel Castell dels Hams, was established on the island of Majorca amid the Mediterranean vegetation. Over time, and through subtle improvements and extensions, it has become one of the most distinctive hotels on the eastern part of the island.

The last of the alterations, meant to celebrate the Mediterranean light and the location’s idyllic bond with nature, turned the hotel into much more than just a holiday destination.

The work centred on replacing the covering and enclosure of the existing heated pool and to create an adjacent spa to supplement it. During development, the project was split into two independent zones, each designed to suit its own specific purpose.

The main pool area is adorned with a series of square openings for windows in the roof that allow the light to flood into the area. The spa intended for skin treatments and relaxation is located to give the visitors the best views of the surrounding landscape and is also filled with light in all rooms where light is needed.

The placement of the two zones makes them meet at a single point where one faces the other, so that they are interlinked. This gives access to both through the hotel lobby, which is connected to the main pool area. The pool was originally connected to what was once considered the back of the hotel, where it was confined to a space that was clearly being wasted. The challenge of the project was not only to stop the new areas from being used as secondary features, but to ensure they were used to highlight the hotel’s sunniest facade. Now completed, the roof is dotted with windows. This interplay of window holes in the roof creates a beautiful dance of light reflections inside The existing pool has got new facades and a new green roof, which is dotted with a series of square openings. This interplay of window holes creates a beautiful dance of light reflections in the building.

In the spa area, the space is sculpted and colourful showers of light flow through the openings in the roof. This makes the building itself part of the treatment, offering the feeling of well-being created by nature when it is introduced into the building, a feeling of total immersion for the visitor.

/wp-content/uploads/2012/06/_c_DMLMQa1r1oVv5d4PqeEjOUnFV-Qo1Z495U_OXqe39-gMCJ-ASLpK4IDfrAOmfmXulpmClcjwdnPbxmyFMA17vFjnkgg3vycF.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_W84ey1kT6s0J-TUMMnundKaMBspzmJuzef6SPXYnSBoKcr6X2MFIEjCl-WKL64SlgsgoRupeL9JveIDnCKiKKgGxTU0RVI-r.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_e2ugd0peBe2Vf13tD4Pmpg6U_jQGdVZ6PFyuzrsfG9JEBTrGuAzx7Njv0k5CAbShKdo8vu10WnZ-Jv-6wKtfXeAPSYoGpGOJ.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_KDDpbL9wKnX3ACCM-zeZQ5qocBU7cR5eEK-bdPhDvHrbz7ui1tmqI2KKbTtBjhH3YXDp6-1y89Rox6qGOqpSwsq3wp-sYZVL.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_-1T4DyRfTFZnmrn_I9EIjzvKZuzwKPpGTIp3gylvlDxloYUAxYyjPlBQFHpw-zbmHLMCENSulIfPQeXqI82FZFk2-3cx7eKr.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_DAQDmZ9srXlLMvpWTkPGHWWsE7kEmhvj6AxOetfO-7YANMxEwUloXWdtCiAHfFP9-Cm1hnr25Xa-rfwgSpEFlOBhp2Bu__J0.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_MqPlUKokZRoMVBBLDTslKQYPXi6D7HrABH5GQN12eMoEhkfiw8yim00U7rHKq1E5kGY-ciIAuSIkmU_guN3ftaO6WxBR7Tr0.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_ViMlGWczvmEpRUuzV0Ilu7mgqQfzdW2pliSDH2xuk4Gt3RP7DTSqzqwrn_uU2-wyuvec0rMXNGC-oY0jXEPLMCcbFVnU6Lkc.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_WHG8Us8OI-dolGKu41l9VJ3uiWbS3-zAG6Wrp1RqL-ZV6ESfWT2MBu_Jem43oVvoO-tHBI5_ZbF7QYD3PqNb4VXnpf2OKa8Q.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_Qv9Cks-ffv_1JWTNBBqx2EIdiLzbcey93KiNQIS1_c-GX0J5TpK08tp8hFhO_UTTNqtfhj_qJ_Ha7smJJP6MLUdwPaN8h_9U.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_vrkQqR9PKu7EK93Hw3zjkwt2cnAhWgDfk8c0Vl_PRV3X_DzdZ2_iixc1e4ZoLTV-0lxrZajuiZUvAk4pyc83cyfc2r_jgvmD.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_KN_Gsa7yg1McrXn8LGTP9QoDIm86Hojal194GW56vEdnVHYOsn5XD91sp5px732fbyCjBN2IT2gMIGRr-LG7g24b-aavmYpS.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_kueiDFrOefzqslVP2cozE4Ib_IM0ElQYrXS3KJf-HK9AIQdIC6Z6A2K-WNGqi7rd6D-hZatcGdOw4d2xUopyE2s6vB8RSykl.jpg

/wp-content/uploads/2012/06/_c_ZK9jTXr7qpPCK2uScUzRdWG7GT5s_VoNUWmGTjukDJlMPH2VOoYjznY-DRuhxbyI4_YmqgIfKsXK2-MIrvFSuJ1BHit8PR1s.jpg

Pool and spa area for an Hotel in Majorca.
Architects: A2arquitectos: Juan Manzanares Suárez and Cristian Santandreu
Utermark.
Photographers: Laura Torres Roa and Antonio Benito Amengual.
Client/investor: Hotel Castell dels Hams.
Address: Crta. Manacor – Porto Cristo Km. 10, Porto Cristo, Majorca.
Place: Island of Majorca.
Country: Spain.
Date of completion: 2011.
Building size: 690 square meters.
Builder: Promotora los Rosalitos S.L. Quantity surveyor: Regina García Borrás.
Structure: Melchor Mascaró.
Heat Ventilation and Air Conditioning: Totelsa climatización y maquinaria de
hostelería.
Materials provider: Santandreu Sureda Materiales de construcción. Doors,
windows and glazing specialist: Velux and Promon. Plumbery: Talleres Petope.
Finishes: Santandreu Sureda, Sistemas RM and Fusteria Can Teret.
Electrical instalations: Electro-hidráulica.
Signages: Rotuls Manacor.
Collaborators: Rut Prieto Martínez and Denise Santandreu Utermark.

MORE: A2arquitectos,更多请至:A2arquitectos on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment