Panorama restaurant By Innauer Matt Architecten and Architekt Bernd Frick

The volume is nestled against the hillside, that creates a unique view experience.

Project Specs

Location:

非常感谢 Innauer Matt Architekten 和 Architekt Bernd Frick 予gooood分享以下内容。更多关于:Innauer Matt Architekten on goooodArchitekt Bernd Frick on gooood 
Appreciation towards Innauer Matt Architekten and Architekt Bernd Frick for providing the following description.

位于山顶的全景餐厅,依山傍势,其形态和结构均展现了建筑清晰大胆的设计。通向屋顶的外部楼梯将建筑由中间分成两部分,其形态延续了山峰的走势,形成独特的观景体验。建筑外部主要采用混凝土和玻璃,内部采用当地的木材。除去餐厅地板和屋顶的深色木材,其他内部独立空间及家具的材质均来自枫树。混凝土墙来自阿尔卑斯冰雪冲刷的山石。

▼建筑全貌,full view

The building shape, orientation and internal structure of this clearly and boldly designed panoramic restaurant develop out of the existing topography. The volume is nestled against the hillside on the ridge of the mountain. The external staircase to the roof terrace is following the original terrain and separates the building. The exterior appearance is defined by exposed concrete and glass, while the interior is mostly made of local wood. In contrast to the dark wood that is used for the floor and ceiling of the restaurant, all free‐standing volumes and the entire furniture are constructed out of maple. The charismatic alpine washed concrete wall is made out of stone that was retrieved from the site. 

▼建筑正立面,front view

▼建筑的混凝土外貌,the concrete building

空间内的功能关系和区划,通过简单的空间排列形成多种可能性。面向各个方面无障碍的视觉体验令室内外空间产生一个平稳的过渡。与自然的亲密接触,外部楼梯的巧妙设计,以及不断涌入屋顶观景台的游客们,都令这栋建筑如此与众不同。餐厅开阔的立面开窗让户外风景一览无遗,而建筑与自然的矛盾关系在此时变得不值一提。

Functional relationships and differentiation are made possible by the simplicity of the spatial arrangement. Unobstructed views into different directions reveal the openness of the sequence of spaces; there is a smooth transition between inside and outside. The immediate adjacency to nature, the stunning vistas over the inserted external staircase up to the summit and the animated flow of the strolling visitors are what make this project so appealing and exciting. The restaurant floor is characterized by the wide horizontal glass facade which draws the impressive nature into the building. The ambivalence between nature and building is supposed the prevailing factor. 

▼简单的室内规划,simple interior layout

▼开阔的立面开窗,the wide open facade

▼外部楼梯将室内空间一分为二,the exposed staircase divides the building into two parts

▼平面图,plan

Panoramarestaurant, Seilbahn Bezau
Architect: Innauer Matt Architekten + Architekt Bernd Frick
Location: Bezau, Vorarlberg, Austria

Site Area: 2000 sqm
Floor Area: 690 sqm
Budget: 1.900.000€

Design Year: 2009 Construction
Year: 2010‐2011
Photographs: Adolf Bereuter

More: Innauer Matt Architekten and Architekt Bernd Frick,更多关于:Innauer Matt Architekten on goooodArchitekt Bernd Frick on gooood