OXXEO office complex by RAFAEL DE LA-HOZ Arquitectos

A building designed to the most stringent sustainability standards

Project Specs

Location:
Materials:

感谢 RAFAEL DE LA-HOZ Arquitectos 对gooood的分享。更多关于:RAFAEL DE LA-HOZ Arquitectos on gooood. Appreciation towards RAFAEL DE LA-HOZ Arquitectos for providing the following description:

2018年11月6日,西班牙建筑公司RAFAEL DE LA-HOZ Arquitectos设计的一栋独一无二的办公综合体oxxeo于马德里北部的拉斯塔布拉斯落成。这栋建筑属于Gmp房地产集团,创新地采用了最严格的可持续设计标准。

NOVEMBER 6, 2018.- Spanish architectural firm, RAFAEL DE LA-HOZ Arquitectos, unveils oxxeo, a unique office complex located in Las Tablas district in the north of Madrid owned by real estate group Gmp. Framed by the most stringent sustainability standards, the building’s design is highly innovative. 

▼概览,overview

RAFAEL DE LA-HOZ Arquitectos建筑公司在其他项目中十分注重建筑的功效性、可持续性和创新性,本项目亦然。同时,设计师没有忽视美学上的设计,立面的结构框架既美观又遮阳,最大程度上增加进入室内的阳光,让室内看起来宽敞明亮。设计师希望本项目可以满足未来办公的要求,保持空间的互通性、舒适性、灵活性还有可持续性。

RAFAEL DE LA-HOZ Arquitectos has encapsulated in oxxeo some of the architectural values that run through many of its works: efficiency, sustainability and innovation, without neglecting an aesthetic vision, which on this occasion, relies on the structural lattice of the façade which provides solar protection. This skin maximises the amount of natural light entering each floor, making the interior feel very spacious. Oxxeo wants to set a benchmark by embracing key elements of the offices of the future such as connectivity, comfort, flexibility and sustainability. 

▼入口,entrance

▼立面的结构框架既美观又遮阳,the structural lattice of the façade provides solar protection without neglecting an aesthetic vision

本项目五层的办公区都采用了灵活的空间布局,可以满足企业和专业人员的需求。建筑中的其它设施也为使用者进行了专门的设计,包括屋顶平台上的两个笼式网球场,一条跑道,一个开放的锻炼区和休息区。地下室设置了450个停车位,还留出了可以停放电动车、节能车还有自行车的空间。

Providing five floors with flexible spaces that can easily adapt to the needs of enterprises and their professionals, oxxeo features other facilities custom designed for users, including a rooftop terrace with two padel tennis courts, a running track, an open-air exercise area and a rest area. It also boasts 450 parking spaces located in the basement, including spaces set aside for electric vehicles, efficient vehicles and bikes. 

▼其它角度看建筑整体,view from other point

建筑公司在设计该项目时采用了最严格的可持续标准,最优化建筑本身的能源消耗。本项目除了拥有A级的能效消耗,还获得了十分有声望的绿色能源与环境设计先锋奖的铂金级认证。同时,该项目还得到了DIGA适用性测试的5星评价,DIGA是西班牙评价建筑使用性级别的一项标准,由Shangri-La基金会建立。

RAFAEL DE LA-HOZ Arquitectos designed oxxeo to the most stringent sustainability standards, emphasising optimal control over the building’s energy consumption and enhancing accessibility. Besides an A energy label, oxxeo has been awarded the prestigious LEED® Platinum Core & Shell certification and the 5-star DIGA accessibility seal; DIGA stands for the ‘accessibility level distinctive seal’ in Spanish and was created by the Shangri-La Foundation. Both certification levels are the highest awarded by either organisation. 

▼夜景,night view

Post a Comment