Noji House by ALTS DESIGN OFFICE

Unprecedented extensive space created by delivering added value to the storage space

Project Specs

Design Firm:
Location:
Materials:

感谢 ALTS DESIGN OFFICE 予gooood分享以下内容。更多关于他们:ALTS DESIGN OFFICE on gooood.
Appreciation towards ALTS DESIGN OFFICE for providing the following description:

该住宅是为一对夫妇和他们的三个孩子而设计。考虑到既有的公寓显得有些拥挤,建筑师决定为业主打造一个开敞的、拥有一体化空间的住宅。场地面积约为150平方米,坐落在市区,拥有优越的地理位置,距离最近的车站仅有15分钟的步行路程。业主夫妇希望拥有一间宽敞的客厅,使家庭成员能够舒适愉悦地聚集在一起,同时还要为三个孩子们准备一个足够大的储物空间,并随着他们的成长容纳越来越多的东西。

A couple living with their three children.With a feeling that current condo is rather boxy to live by five family members, this plan has been started by a determination to build a free-standing house. The site with an area of about 150m2 is located at an urban area in an excellent location about 15 minutes on foot from the closest station.They worried whether an ample living room could be created for the family to spend cheerfully and comfortably while prioritizing securement of a space to store possessions of their three children which was expected to increase along with their growth.

▼住宅外观,exterior view

设计师试图在有限的空间内创造足够多的储物空间,同时使五口之家的生活质量得到改善。在此基础上,设计师以储物空间为切入点,对空间进行了尽可能高效的利用。

We tried to create such a house within a limited floor area that can be equipped with adequate storage space required for daily living, while enhancing the way of life for the family of five. Therefore, we have considered how to utilize space effectively by reviewing way of storing.

▼室内空间概览,interior overview

▼楼梯为了储物空间的一部分,还可以用作学习的桌子,stairs work as a part of storage space which is also available as a student desk

▼餐厅和厨房区域向起居室敞开,dining and kitchen area are connected to the living area

▼存储空间被赋予了书桌等额外的功能,additional functions are added to the storage

储物空间往往是一些封闭的壁橱、储藏室或衣柜,在有限的空间内设置储物空间意味着要牺牲大量的起居空间,例如客厅等。考虑到被存放的物品种类,设计师尝试为存储空间赋予额外的功能,使其不仅仅作为存储空间而存在。在改造后的住宅中,楼梯不仅成为了储物空间的一部分,还可以用作学习的桌子,同时椅子也可以用来存放物品。通过为储物空间赋予另外的功能,住宅中得以空出更多空间供孩子们游戏和学习。相互交织的储物空间、功能空间和起居空间共同创造了多样且丰富的空间体验。

When it comes to storage, such spaces called as closet, storage room and armoire that are not opened to space and confined are created in general, but the method to secure such storage space within a limited space results in sacrificing largeness in area for living space such as living room. Considering where and what to be stored, we have tried to create additional function for storage not just establishing a space of storage. Stairs work as a part of storage space which is also available as a student desk and the chair works as a storage space. Blank is generated in the space by sprinkling storage spaces with additional function. The blank space turns into children’s playing space and den space as well when they get into the blank. By connecting such storage, functions and living space loosely, diverse and rich space has been created.

▼二层空间,upper floor

▼住宅中得以空出更多空间供孩子们游戏和学习,blank is generated in the space by sprinkling storage spaces with additional function

设计师将储物空间设置于墙壁之中,使其不仅仅局限于收纳的功能,而是成为了日常起居的一部分。由于减少了空间的浪费,孩子们可以在宽敞的空地上自由玩耍,大人们也可以随时看到他们游戏的样子。具有多重功能的储物空间最终使住宅变得意想不到的宽敞开阔。

By sprinkling storage furniture on the wall while abandoning a concept that storage is just a space for clearing objects up, we have created a lively space that appearance of their children is perceived everywhere because storage space has integrated into a part of daily life due to eliminated waste space making it possible to use the space widely. Unprecedented extensive space design has been performed for the house by delivering added value to storage space which was supposed to use just for clearing objects up.

▼洗手间,wash room

▼平面图,floor plans

▼立面图和剖面图,elevation and section

 


Designer/Artist: ALTS DESIGN OFFICE
Creative Director:Design Director: Art Director:alts design office sumiou mizumotoClient: private person
Photographer: kenta kawamura
Year:2018/06
Wooden two-storied building
Area:
The lot area:155.01㎡
Floor space:63.19㎡
1floor area:60.19㎡
2floor area:59.62㎡
The total floor area:119.81㎡

More: ALTS DESIGN OFFICE。更多关于他们:ALTS DESIGN OFFICE on gooood.

Post a Comment