Zhukovsky堤岸景观,俄罗斯 / Basis architectural bureau

在蜿蜒的栈道上欣赏自然

项目标签

类型:

非常感谢 Basis architectural bureau 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Basis architectural bureau on gooood.
Appreciation towards Basis architectural bureau for providing the following description:

设计团队在地形变化复杂的河堤上营造出丰富多彩的景观,是将场地缺点转化为优点的优秀范例。

Creating an all-inclusive promenade on the bank of a river with a complex relief is an example of how you can turn the apparent disadvantages of a place into its advantages.

▼项目局部鸟瞰,partial bird-view © Basis.

该项目的目标是在松软的河岸上创造出适合各个年龄段居民的公共空间。因而其总规划策略是将Bykovka河岸陡坡上的狭长小路,改造成含有架空露台的多功能滨水长廊。

Objective: To create a public space on the swampy riverbank for residents of all ages.Solution: The narrow path on the steep bank of the Bykovka river turned into an all-inclusive promenade with balconies on stilts and various functional zones.

▼轴测图,功能设置,axonometric drawing with function division © Basis.

新河岸被分为两个主要区域:安静休闲区及活动区。活动区内包括遛狗区,适合钓鱼的突出平台,适合不同年龄游玩的游乐场及可以举办活动的中心区。安静休闲区则是一条蜿蜒的栈桥,掩映在葱荣的树丛中,既有风景优美的观景点,又有隐蔽的休憩空间。

▼广场活动区,square and activity area © Basis.

▼阳光洒向广场,sunlight on square © Basis.

The new embankment is divided into 2 main zones: ‘quiet’ and ‘active’. The ‘active’ area includes a dog walking area, projecting balconies suitable for fishing, a playground for different ages and a central area for events. The ‘quiet’ zone is a long promenade on winding bridges among trees with scenic balconies on stilts and secluded places for rest.

▼通向垂钓区的走廊,corridor leading to fishing area © Basis.

▼向外突出的平台,适合垂钓,projecting balconies suitable for fishing © Basis.

该项目的一个精彩之处在于复杂地形处架起的栈道及露台。栈道的设置帮助设计团队拓宽了点的可用面积,并更好地规划出河景的最佳观赏区。蜿蜒的木质小路延长了步行路线的长度,同时为自行车骑行及婴儿车的使用提供了便利条件。主漫步线路起始于视野绝佳的观景台,让游客可以零距离拥抱自然隐秘的美。

▼架起的栈道鸟瞰,bird-view of walkways on stilts © Basis.

A feature of the project was the installation of balconies and walkways on stilts where the relief was complex. Thanks to this we managed to significantly increase the usable area of the embankment and plan recreation areas with the best view of the river. With the help of winding wooden paths we increased the length of the walking route and made it convenient for bicycles and prams. The main hiking route goes off from the scenic balconies, so nothing prevents visitors from enjoying the privacy of nature.

▼步线路起始于视野绝佳的观景台,hiking route goes off from the scenic balconies © Basis.

▼蜿蜒的木质小路为自行车骑行及婴儿车的使用提供了便利条件, winding wooden paths made it convenient for bicycles and prams © Basis.

项目中采用了极简现代风的城市家具,由钢条和松木制成,突出了木材原生态的自然色。家具朴素的配色和纯粹的造型使其能 与自然环境巧妙的融合。平台的围栏被设计成“不规则”的形制,长短不一,更好地突出了自然感氛围。

▼不规则的围栏,fencing have a slight ‘irregularity’  © Basis.

Minimalist modern street furniture made of steel and treated pine is used in the project and emphasizes the natural colour of the wood. Thanks to its modest colour scheme and basic design, it blends in delicately with the natural environment. This naturalness is especially distinct in the fencing around the decks which have a slight ‘irregularity’ of the rods.

▼极简现代风的城市家具,minimalist modern street furniture  © Basis.

▼钢条和松木制成的座椅,突出了木材原生态的自然色, bench made of steel and treated pine emphasizes the natural colour of the wood  © Basis.

▼平面图,plan © Basis.

More: Basis architectural bureau  更多关于他们:Basis architectural bureau on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享/协作者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »