New visionary Delos Museum architecture concept self driven proposal by Jean Pierre HEIM and Carolyn HEIM architects

“唯一的提洛岛”

Project Specs

Location:
Tags:

非常感谢 Jean- Pierre HEIM architects 将以下内容授权gooood发行。更多请至: Jean- Pierre HEIM architects on gooood 
Appreciation towards Jean- Pierre HEIM architects for providing the following description:

历史 HISTORY

以神话兄弟阿波罗和阿耳特弥斯的故事为背景,由于三角洲神话般的等边三角形状——提洛岛的符号,新博物馆将用一个完美的变形词来命名,即“唯一的提洛岛”。基克拉迪群岛和考古博物馆同样也是希腊神话的象征。库克罗普斯(也被称为巨人)向岛上扔了一块巨石,创建了米科诺斯岛的提洛岛群岛。这个巨石和岩石为真正的能量符号。

提洛岛地质成分包括三种含能矿:石英、云母和长石。等边三角形沿着南北轴线排列,保护博物馆入口免遭Melthem东北强冷风的侵蚀。

From Mythological sibling Apollo and Artemis the new DELOS ,will be designed as a symmetrical aspect value due to the equilateral mythic triangle of the DELTA: symbol of Delos. The Cyclades and archeological Museum is also an allegory to the Mythology of Greece. The Cyclopes also name the Giants, created the Delos archipelagos of Mykonos by throwing giant stone on the Island.This granite stone and rocks are the true symbols of energy.

The geological composition of Delos is composed of those three energy minerals: the quartz, the mica, and the feldspar. The equilateral triangle will be lined up with a North South axe, which will protect the entrance museum from the Melthem North East strong and cold wind.

▽ 博物馆面向南侧的海湾,museum entrance facing the bay to the south

009-New Cyclades Archeology MUSEUM in DELOS GREECE by Jean- Pierre HEIM and Carolyn HEIM architects

▽ 建筑与场地,building and its surrounding

008-New Cyclades Archeology MUSEUM in DELOS GREECE by Jean- Pierre HEIM and Carolyn HEIM architects

▽ 博物馆所在的三角洲,equilateral mythic triangle of the delta

DELOS MUSEUM

▽ 遍布的历史遗址,heritage places on the delta

DELOS MUSEUM     DELOS MUSEUM

 

博物馆建筑风格 The MUSEUM ARCHITECTURE

宜居空间为5000平方米,最大长度为100米,被分为三个部分。较高的部分高度为20米,其中3-5米位于地平面以下。由于该博物馆要反映古提洛岛随时间和破坏作用而被掩埋的地面的现状,因而地平面非常重要。到现在为止,现场已被发掘的面积仅有10%。

博物馆设计:
-一个博物馆正门
-一个出口
-一个用于运送考古学家发现的古董和供博物馆考古员工(考古学家、保安和本地员工)使用的入口,配套一间本地餐厅、一间咖啡厅和多间商店。

5000 Sqm of livable space with a maximum length of 100 meters that will be divided in three volumes. The higher will have a height of 20 meters on which 3 to 5 meters will be under the ground level. The ground level is very important because it is the reflexion of the existing ground of ancient Delos buried with time and destruction, as only 10 percent of the site has been yet discover.

The Museum design:
– One main Museum entrance.
– One exit.
– One Delivery entrance for antiques discovery of archeologists, with a local restaurant and a cafe, stores, and museum archeological staff archeologist, guard, and local staff members.

▽ 建筑入口,entrance

010-New Cyclades Archeology MUSEUM in DELOS GREECE by Jean- Pierre HEIM and Carolyn HEIM architects

主要概念为通过三座混凝土板长桥出入唯一的提洛岛博物馆,桥下面建有水库,可收集地面的排水和冬季的大部分雨水。由于博物馆位于高密度地震区(基克拉迪群岛的震中位置),所以博物馆将修建一个钢筋混凝土藏品库,重点保护博物馆藏品。混凝土藏品库天花板将保护博物馆中的陈列物免被高热损坏,并且其高度足以形成一种天然的占星形状(占星术在古希腊文化中具有非常重要的地位)。数学家、占星家、历史学家和哲学家都认为高度是博物馆天花板和藏品库的重要标准。

The main concept is to access and exit the Museum of Delos with three long concrete slabs bridges over a reservoir that will collect mostly rainy water during the winter and drainage in the ground. The construction of the Museum will be built with a reinforce concrete vault as the location of the Museum is in a very high density seismic location as we are in the epic enter of the Cycladic Island. Museum discovery will have to be strongly protected. The concrete vault ceiling will also protected the content of the Museum from heat and will be high enough to have a sense of a natural astrological vault so important in the Ancient Greece. Mathematicians, astrologers, historians, philosophers will all agreed that the high volume is the important criteria of the Museum ceiling and vault.

▽ 建筑与其下水库,building and the reservoir

012-New Cyclades Archeology MUSEUM in DELOS GREECE by Jean- Pierre HEIM and Carolyn HEIM architects

011-New Cyclades Archeology MUSEUM in DELOS GREECE by Jean- Pierre HEIM and Carolyn HEIM architects

013-New Cyclades Archeology MUSEUM in DELOS GREECE by Jean- Pierre HEIM and Carolyn HEIM architects

石头-岩石概念和建筑风格:

基于构成主义的有机符号,唯一的提洛岛博物馆震中位置将采用从下到上的旋转楼梯。梯级将逐渐加宽,可通过一个较大的斜坡进入第二层,因而游客可轻松地到达第二层。陈列柜和橱窗展示将吸引游客的注意。

The stone-Rock aspect and the architecture:

Based on an organically symbolic aspect of constructivism the epicenter of the Delos Museum will the spiral stair coming from the lower floor to the upper floor.Gradually the steps will enlarge and the second floor will be accessible with a large ramp, to make it easier for tourist walking to the second floor.Show case shops and window displays will distract the tourist.

▽ 建筑入口视角,服务台后侧是旋转楼梯,view at the entrance,spiral stair located behind the receiption

015-New Cyclades Archeology MUSEUM in DELOS GREECE by Jean- Pierre HEIM and Carolyn HEIM architects

016-New Cyclades Archeology MUSEUM in DELOS GREECE by Jean- Pierre HEIM and Carolyn HEIM architects

▽ 建筑二层回看一楼,view from the second floor to the first floor

019-New Cyclades Archeology MUSEUM in DELOS GREECE by Jean- Pierre HEIM and Carolyn HEIM architects

 

建筑材料 The ARCHITECTURAL MATERIALS

混凝土藏品库将采用石头覆盖,整个结构将被本地植物所吞没,进而与环境融为一体。藏品库上部将设置大型三角形玻璃窗,用于采光。博物馆的光线将和南太平洋复活节岛上的光线一样,是世界上最强烈的光线。将在人眼高度设置小型窗口,从而可在任何时间从博物馆内部向窗外看去,观察考古学家现场作业。地板由粗糙大理石制成,本地考古学家留下的所有足迹都将被保留在原来位置,以保护现场和谐,并作为考古学家历史足迹的见证。

The concrete vault will be covered with stone and local vegetal will eat up the structure and blend in the environment. Large glass triangular opening will be located on the higher part of the vault to capture the light. Light in Delos is supposed to be the strongest light of the World with Easter Island in the South Pacific. Smaller size opening will be at eye level In order to be visible at any time from the inside of the Museum, looking at the site archeological contest. The floor stone is in rough marble, and any existing foot print of local archeological remains will be kept at original location to preserve site harmony and archeological historical respect.

▽ 三角形的采光玻璃窗和人视高度的小窗口,glass triangular opening on the roof and Smaller size opening at eye level

018-New Cyclades Archeology MUSEUM in DELOS GREECE by Jean- Pierre HEIM and Carolyn HEIM architects

 

当代设计元素 THE CONTEMPORARY DESIGN ELEMENTS

为了打造一座动态的当代博物馆,所发现的历史遗物的展品或替代品都将进行数字化处理,使用3D影像进行重建,并在屏幕上投影,以反映真实的过去。博物馆的灯光效果将通过灯光表演来实现。

北翼
-一间餐厅
-一间咖啡厅
-一间精品店、手工珠宝店、书店,将位于西北侧开口处俯瞰博物馆的大型露台上。
“舞台演出”节目将向观众展现具有建筑元素的重建庙宇。

东翼
一个夹层——在东侧打造一个可容纳250个座位的圆形露天剧场。
剧场高17米。
剧场打造为互动式全景电影院,带屏幕投影和整体拱顶,以展现现场全景。
可使团体和观众观赏到精美表演和提洛岛历史电影。

南翼
阿波罗主中庭将向公众展示重建的巨型现场模型,从而使观众了解其历史面貌。
狮子雕像将按照其在博物馆中的朝向坐落于巨型3D模型的前方,起到守护博物馆的作用。

南部入口
将建设一座跨越水库的桥梁,直通博物馆。
接待处的设计非常现代,将在其前面设置一扇三角形玻璃门,并设立陈列历史藏品的橱窗,迎接所有游客。
在正门处,刻有新阿波罗和阿耳特弥斯神殿主人头像的古币将在入口人行道上制作成浮雕效果。

▽ 全景电影院,nteractive theater cine-panorama

DELOS MUSEUM

▽ 狮子雕像,the Lion gallery

DELOS MUSEUM

▽ 南侧入口,the south entrance

014-New Cyclades Archeology MUSEUM in DELOS GREECE by Jean- Pierre HEIM and Carolyn HEIM architects

▽ 接待处, reception

017-New Cyclades Archeology MUSEUM in DELOS GREECE by Jean- Pierre HEIM and Carolyn HEIM architects

In order to be an active contemporary museum all displays of monument recovered or replace in context will have the possibility of being digitalized and re-constructed in 3 D image and projected on a screen in order to reflect the reality of the past. Light effect through out the Museum will be allowed through a light show.

The NORTH WING
-A restaurant.
-A coffee shop.
-A boutique , craftsman jewelery, bookstore store will be located on the north west side opening on a large patio overlooking the museum.
A ” mise en scene ” will act a representation of a reconstruction temple with architectural elements.

The EAST WING.
A mezzanine -amphitheater with 250 seats will be located in the east side.
The height of the theater will be 17 m high.
An interactive theater cine-panorama with projection on screen and the total vault to re-created a global site environment..
Performance , and historical film of Delos will be presented to group and audience.

The SOUTH WING
The Apollo main atrium will unveiled a reconstructed huge site model in order to view the way it was
The Lion gallery facing the way it should be the inside of the museum will be located in front of the huge 3D model and to guard the Museum.

The SOUTH ENTRANCE
A bridge will cross the tank reservoir to the Museum.
The triangular Delta door will welcome all the Tourist in front a very contemporary registration desk in glass with show cases of antique discoveries .
The main entrance with to footprint of old coins of the owners of the new sanctuary Apollo and Artemis, will be posted as medallion on the entrance pavement.

▽ 建筑剖面,section

DELOS MUSEUM

▽ 设计手稿,sketch

DELOS MUSEUM     DELOS MUSEUM

DELOS MUSEUM     DELOS MUSEUM

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project
hello

Post a Comment