Miner Road by Faulkner Architects

The dialog between the sustainable house and the old Valley Oak

Project Specs

非常感谢 Faulkner Architects 予gooood分享以下内容更多关于他们:Faulkner Architects on gooood.
Appreciation towards Faulkner Architects for providing the following description:

本项目的客户是一对环境科学家夫妇和他们的两个儿子,这次,他们要举家从奥克兰山(Oakland Hills)搬迁到气候更加宜人的Orinda。值得一提的是,客户非常重视可持续发展,希望这座住宅能够达到年净零能耗的能源标准,因此,建筑师将这一能效方面的考量融合进了整个设计过程。项目基地位于山脚下,旁边是一条季节性的小溪,这里曾是一座建于1954年的农舍,此次,设计团队将其改造为了一座三居室的住宅建筑。经过对场地和原建筑的考察,设计团队发现原有的建筑建构和土壤的品质并不适合改造和加建,多方讨论和沟通后,设计团队决定重新寻找项目基地。原建筑的附近生长着一棵郁郁葱葱的山谷橡树(Valley Oak),设计团队便将其树荫下的一部分原有基地划为本住宅的基地。经过上述的一番修整后,原建筑中用于结构支撑作用的、由混凝土围合而成的壁炉空间被保留了下来。这一举措使得额外的评级变得可有可无,而新住宅也可以像原有建筑一样,保有与老橡树之间的亲密关系。

▼住宅外观,住宅位于山脚下,exterior view of the house that is located at the foot of a hill

The clients are a couple of environmental scientists who, along with their two sons, relocated from the Oakland Hills to the warmer climate of Orinda. Their commitment to sustainability, including a request for net-zero energy performance annually, was evident in their thinking throughout the design process. A three-bedroom program began as a remodel of a 1954 ranch house at the foot of a hill next to a seasonal creek. After finding the existing structure and soils to be unsuitable, the direction settled on reusing the existing footprint under the shade of a Valley Oak that had grown up close to the original house. The surviving portion of the original house is the fireplace which was wrapped in concrete and utilized for structural support. This made additional grading unnecessary and allowed the new house to maintain the same intimate relation to the old oak.

▼住宅外观,选择柯尔顿耐腐蚀钢作为住宅外表皮的材料,exterior view of the house with the Corten steel rain screen for the exterior skin

在选择建筑材料和施工途经的时候,设计团队充分考虑了首次建造的成本和住宅生命周期中所需要的维护成本,希望能够在二者之间达到一种平衡。因此,建筑师选择了柯尔顿耐腐蚀钢作为住宅外表皮的材料,选择木材作为室内的主材料,以实现零年维护成本的目标,同时,喷浆混凝土打造而成的建筑基础也为木结构框架的日后调整提供了一定的灵活性。

Construction materials and methods were considered in balance between first and lifecycle costs. The Corten steel rain screen for the exterior skin and interior wood were chosen to take advantage of zero annual maintenance cost and a shotcrete foundation allowed formwork to be repurposed for wood framing.

▼住宅外观局部,采用喷浆混凝土打造而成的建筑基础,partial exterior view of the house with a shotcrete foundation

在本项目中,对一次性材料的选择,如柯尔顿耐腐蚀钢和喷浆混凝土地基等,降低了细节施工的复杂性,节省了劳动力成本,使得大部分预算都能用来升级改造机械系统、住宅的保温隔热性能和玻璃外立面系统等。

Single use material selections such as the Corten steel and shotcrete foundation reduced complexity in detailing and labor costs allowing a larger portion of the budget to be reallocated for upgraded mechanical, insulation, and glazing systems.

▼住宅外观局部,柯尔顿耐腐蚀钢作为外立面材料,降低了细节施工的复杂性,partial exterior view of the house, the Corten steel as the skin material reduces the complexity in detailing

住户一家希望能有一个开放式的居住空间,同时能够直接通向室外景观。因此,设计团队在室内空间中设计了一个夹层空间——家庭起居室双层通高,主卧和书房则位于厨房和小憩空间上方的夹层空间中。下层空间中,次卧沿着走廊排布,限定出一个位于厨房和家庭起居室之间的室外用餐区。

▼位于厨房和家庭起居室之间的室外用餐区,设有遮阳空间,the outdoor dining area situated between the kitchen and family room with a shading space

▼室外用餐区局部,可以直接通向室内的家庭起居室,partial view of the outdoor dining area that can lead directly to the interior family space

The family desired an open living layout that connected directly to the landscape. A mezzanine plan evolved with a double height family space nested with a master bedroom and study stacked above the kitchen and nook. Downstairs, secondary bedrooms along an extendable hallway, wrap an outdoor dining area situated between the kitchen and family room.

▼双层通高的家庭起居室和室内餐厅,可直接通向室外平台,the double height family space and interior dining space that can lead directly to the outdoor terrace

▼透过室内餐厅的玻璃立面看室外用餐空间和周围环境,viewing the outdoor dining area and the surrounding environment through the glazed facade of the interior dining space

▼室内餐厅局部,partial view of the interior dining space

▼透过玻璃看室外平台上的躺椅,viewing the deck chair on the outdoor terrace

▼家庭起居室,部分墙体、天花板和地板都采用木饰面,the family space with partial wooden walls, wooden ceiling and wooden floor

▼下层的厨房空间,the kitchen at the lower level

▼室内空间局部,设置夹层空间(左),通向上层空间的楼梯(右),partial interior view of the house with a mezzanine plan (left), the interior stairs leading up to the upper level (right)

透光的遮光隔板被安装在上层空间的外立面上,阻挡了炎炎夏日中过于强烈的正午时分的阳光。对于室内饰面来说,选择木材作为主材料则有利于隔音结构、天然的橡木天花板和墙体等的建造。通过有限的材料,设计团队打造出了一个具有良好景观视野的、轻松安逸的居住环境,置身于其中,住户能够全身心地沉浸在自然环境中。由此,住户与自然之间,有了一条无形的、却联系紧密的纽带。

A screened pacing deck for long phone calls shades the upper level from afternoon summer sun. For interior finishes, single use material selections produced acoustically insulated, unfinished oak ceilings and walls. The sum total of the limited and landscape-driven materials presents a relaxed and quiet built environment that allows the senses to focus on the natural environment. A haptic connection to the rhythms of our planet is evident.

▼上层空间入口局部,楼梯旁边的半室外走廊外立面上安装着透光的遮阳板,the entrance area of the upper floor, the semi-outdoor corridor is cladded with a screened pacing deck

▼上层空间局部,透光的遮阳板可以阻挡炎炎夏日里过于强烈的正午时分的阳光,partial interior view of the upper floor, the screened pacing deck shades the upper level from afternoon summer sun

▼上层的主卧空间,采用天然的橡木天花板,the master bedroom with unfinished oak ceilings on the upper level

由14号柯尔顿耐腐蚀钢材打造而成的防雨隔板使得住户不需要花费额外的时间和精力去维护住宅的外立面。高水平的保温隔热结构和玻璃外墙结构降低了建筑在采暖和降温时所需要或所释放出的热荷载。8.1kW的光伏系统为居住空间提供了一种可再生的能源,更为重要的是,随着居住年限的增长,该系统将产生越来越多的电能。走廊尽头的屋顶处设有专门的雨水收集结构。地下的水箱收集和储存的水则可以用于冲厕所或者洗衣服。洗涤水由单独的装置独立收集,经过处理后可用于灌溉。电子换向电动机和变速热泵能够在确保室内的采暖和降温的前提下,更好地控制能源的消耗量。此外,一个循环的通风系统可以为住户源源不断地提供新鲜的空气。

A 14-gauge Corten rain screen provides a no-maintenance skin. High levels of insulation and glazing efficiency reduce heating and cooling loads. An 8.1kW photovoltaic system provides on-site renewable energy and produced more electrical energy than the house used the first year. Rainwater is collected via a waterfall from the roof at the end of the hallway. Buried tanks store water for use in toilets and laundry. Greywater is collected separately and reused for irrigation. Electronically commutated motors and variable speed heat pumps are used to further limit energy use and control heating and cooling. An energy recovery ventilator is used to provide fresh air.

▼住宅外观夜景,night view of the house

▼住宅主入口立面夜景,night view of the elevation with the main entrance

▼住宅平面图,floor plans

Project Team: Faulkner Architects (Architecture); Ethan Allen Construction (Contractor); Joe Fletcher (Photography)
Faulkner Architects Team: Greg Faulkner, Darrell Linscott, Jenna Shropshire, Christian Carpenter, Richard Szitar

More: Faulkner Architects        更多关于他们:Faulkner Architects on gooood.

Post a Comment