Little House on the Ferry by GO Logic

Natural beauty of the little house

Project Specs

Design Firm:
Materials:

非常感谢 GO Logic 予gooood分享以下内容 。更多关于他们:GO Logic on gooood 
Appreciation towards GO Logic for providing the following description:

项目位于远离美国缅因州海岸线的小岛上,是一个季节性开放的,由户外甲板串联起来的小木屋建筑群。建筑师尊重自然界之间的平衡关系,保留了狂风与海浪的冲刷痕迹,以及因自然雕琢或矿石开采而缺乏植被覆盖的、裸露的花岗岩地表。

来自奥地利的房东仅在夏天和初秋时节居住在这个岛上另一个更大的旧屋里。当邻近废弃的花岗岩开采场出售时,他们便买了下来,计划建造房屋来接待亲朋好友。

Little House on the Ferry is a seasonal guesthouse comprised of three micro cabins connected by a web of outdoor decks on Vinalhaven, an island off the coast of Maine in Penobscot Bay. The design is respectful of the balance that nature has struck on the island between harsh forces of wind and sea and a delicate layer of soil that provides a scant foothold for vegetation among granite outcroppings – some of which have been hewn by time, and others split and left behind as a visible memory of the once prevalent granite industry of Vinalhaven.

The owners, who reside primarily in Austria, spend their summers and early fall on the island, in a larger, older residence. When the adjacent property, a defunct granite quarry with a dilapidated trailer, became available, they purchased it, with plans to build a guesthouse for visiting family and friends.

▽ 木屋基地原为采石场,cabins build previous quarry

002-WEB_P9B2507_edit

▽通过室外平台相连的三个小木屋,cabins connecting by the outdoor decks

003-Little House on the Ferry

004-Little House on the Ferry

为尽力减少对当地植被恢复的影响,采石场上的小木屋被支柱架起,三个体块分别是客厅与厨房,以及两个卧室套房。这一小群房屋创造出一系列的私密空间,但同时又保持着与外部景观的视觉联系。

考虑到建筑物所在地的脆弱自然环境,建造者选用了一种预制的交叉层压木材板(CLT)。这个材料不仅环保而且价格低廉,减少了劳动力和运输成本的同时,控制了对环境的影响。叠加的木材形成坚固的建材材料,黑云杉木材板材在魁北克经过加工和预制后,才运往现场组装并搭建起来,形成一个由地板,墙体,屋顶组成的完整建筑物。利落的结构及温和的材料创造出一个干净简洁的建筑形式。

The resulting small cabins hover on piers above a former quarry, an approach that has minimized the impact of the building construction on the delicate recovering vegetation in the area. The cabins are comprised of a living and dining cabin and two separate sleeping cabins, each with a bedroom and bathroom. This small cluster creates a series of intimate and private spaces with strong visual connections to the landscape.

Given the remote nature of the site, and the very fragile conditions of the building location, a prefabricated cross-laminated timber (CLT) panel system was chosen. This system is a highly sustainable and cost effective construction solution, reducing labor, travel, and impact on the remote site. CLT panels utilize layers of lumber laminated together in a solid, bidirectional sandwich, and in this case were milled from Black Spruce and pre-cut to the exact building form in Quebec. The CLT panels were then shipped via truck and ferry and assembled on site, forming the entire enclosure for each building—floors, walls, and roofs. The structural capacity and ruggedness of the panels reinforce the minimalist form and material palette of the cabins, creating a clean, simple building form with material warmth that showcases the construction system.

▽被支柱架起的小木屋,cabins hover on piers above a former quarry

005-Little House on the Ferry

006-Little House on the Ferry

007-Little House on the Ferry

▽ 木屋中的公共空间,living space, kitchen and dinning area in the cabin

008-Little House on the Ferry

011-Little House on the Ferry

▽卧室 bedroom

009-Little House on the Ferry

▽卫生间  bathroom

010-Little House on the Ferry

English Text: GO Logic
Chinese Text: gooood

MORE:GO Logic,更多关于他们:GO Logic on gooood 

Post a Comment