KILLAN, Ireland by t o b Architect

Psychic fortress on the mountains of Ireland

Project Specs

Location:

来自 t o b Architect 对gooood的分享。更多关于: t o b Architect on gooood.
Appreciation towards t o b Architect for providing the following description:

Killan住宅位于客户在Killan镇的农场里的一座小山上,俯瞰着下面的农田,远眺着冰川沉积形成的连绵起伏的丘陵。住宅平面是边长约12米的正方形,这是建筑师参考William Chambers设计的18世纪新古典主义建筑Marino赌场的结果。住宅是故意设计得不合乎常理。如果住宅看起来像只盖好了一半,那么就能有更多解读和可能。

This house is situated in the townland of Killan and is built on a hill on the client’s farm. It overlooks a working farmland and rolling hills formed by glacial deposits. The house is square in plan, the footprint being approximately 12m x 12m. It takes references from the Casino at Marino, the 18th century Neo-classical house by Architect William Chambers; a continuous reference point for Irish Architecture as our finest example of a house considered as a temple. The house is deliberately unharmonious. If the house appears half-finished, it is also so that it remains open to multiple interpretations.

▼远眺建筑,looking far from the building

这个项目基本不加修饰,跟严格的预算也是有很大关系的,并不是极简主义。因此,虽然住宅平面是正方形的,但是建筑外部却呈现出了四种不同的立面。住宅的南立面的屋檐外挑1.1米,以遮蔽南立面和露台。突出的屋檐和支撑的木材高度似乎打乱了立面上“雅致又美观”的比例。

Though the project is largely unembellished, this is as much to do with a strict budge; it is not a minimalism. Hence the outward form of the building, though square in plan, offers four differing figurative elevations. To the south elevation, the eaves is extended out by 1.1m from the wall, to shade the south elevation and shelter the main patio. The protruding eaves and the height of these timber supports seem to upset the ‘tasteful’ proportioning in this elevation particularly.

▼建筑外观,exterior view

▼立面开窗细部,details

在构造方面,住宅主要由砌块墙围合而成,保留了主要视轴,但是建筑师将住宅的墙或推或拉离中轴线,以创造必要的房间空间,或者为门和长凳留出或凹或凸的缓冲空间。一楼的客房则相对开放些,围绕着二层高的中庭排布。横跨东西主轴线的450毫米高的台阶将上下区域分隔开。

Constructionally, the house is predominantly a pragmatic stacking of block walls. Major visual axis through the building are maintained, but here and there the walls are pulled or pushed off axis to form the necessary rooms or to create a recess or alcove for a door or bench. The ground floor rooms are relatively open to each other, arranged around a central double height hall. A 450mm step in section across the main east west axis separates the upper from lower quarters.

▼住宅主要由砌块墙围合而成,the house is predominantly a pragmatic stacking of block walls

一楼是传统的建筑风格。长廊沿南北轴线对齐,下方是位于住宅中央的一楼大厅。一楼两端都是竖窗。在大厅里也能看出屋顶金字塔般的轮廓。

The first floor is conventional. A long hall is aligned along the north south axis and overlooks the central ground floor hall. It is punctuated at either end by a portrait window. The pyramidal shape of the roof is expressed in the hall.

▼一层主客厅,一排落地窗向山野敞开,main living on 1F,A row of floor-to-ceiling windows open to the mountains

▼与客厅连通的厨房,kitchen

▼从走廊望向客厅,view from corridor to living room

厨房朝南,墙上的预制混泥土板和浇筑梁支撑着二楼。墙壁表面涂有灰白色沙水泥,不刷漆。橡木细木工和地板为砖石增添了些许温暖的感觉。

The kitchen space is opened up to the south view. Pre-cast concrete floor panels bearing on the walls or cast beams carry the upper floors. The walls are plastered in an off-white coloured sand cement floated finish and are left unpainted. Oak joinery and flooring bring some warmth to the masonry.

▼通往二层的楼梯,stairs

▼二层盥洗室,restroom

▼扶手栏杆细部,Handrail details

▼二层走廊,从落地窗望见绝美风景,corridor on 2F,See beautiful scenery from floor-to-ceiling windows

住宅周边设有坚固的混凝土长凳和围墙。烟囱是一个水平向的狭窄槽体,以此将住宅隐喻为碉堡。如果预算允许的话,未来几年还会接着修建外屋和周边景观。

Robust concrete benches and walls are set out around the house. The chimney is a narrow horizontal slot alluding to a pillbox bunker overlooking the terrain. The landscaping and construction of outbuildings will continue in the coming years as budget allows.

▼首层平面图,ground floor plan

▼二层平面图,first floor plan

PROJECT: NEW HOUSE
TYPE: RURAL HOUSE / FAMILY HOME
LOCATION: CAVAN, IRELAND
YEAR: COMPLETED 2018

More: t o b Architect更多关于: t o b Architect on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment