KAU体育馆,比利时 / URA Yves Malysse Kiki Verbeeck

树林中的体育馆

项目标签

类型:
标签:

非常感谢 URA Yves Malysse Kiki Verbeeck 予gooood分享以下内容。更多请至:URA Yves Malysse Kiki Verbeeck on gooood 
Appreciation towards URA Yves Malysse Kiki Verbeeck for providing the following description:

场地四周的森林是URA设计这个健身馆时所要面临的主要挑战。建筑与场地需要进行对话,因此设计师积极地考虑建筑与场地关系之间的因素:开放与封闭,树木与斜坡,物质与透明度,楼与环境。体育馆的一部分挖进斜坡。建筑立面体现了环境的二元性:一侧是坚固封闭的混凝土墙,另一侧立面用黑色木质结构钢板覆盖。这两个立面在高位台阶处相遇。学生们在去体育馆的过程中与自然相遇。

The surrounding forest is the starting point for URA to design a simple building which contains all confrontations of the site : open vs. closed, trees vs. slope, materiality vs. transparency, building vs. environment. The gymnasium is dug into the natural slope.
The facade shows the duality of the context : a strong, closed concrete wall on the one side and a wooden structure with a black steel plates cladded facade on the other side. These two facades meet in the perspective of the stage-stair. The surrounding trees are seen from different perspectives. “Going to the gym” confronts the pupils (again) with the basic elements of nature.

▼体育馆位于一片树林之中,the gymnasium locates inside of a small forest

▼混凝土与黑钢板立面在高位台阶处相遇,the concrete facade and the black steel facade meet in the perspective of the stage-stair

▼体育馆的另一个出入口,the other entry of the gymnasium

▼从高位台阶俯瞰室内,overlook the gymnasium from the stage-stair

▼健身馆室内一侧底部用玻璃墙打开,可以看到外面的景色;one bottom of the gymnasium is opened up via glass doors, allowing users to enjoy the outside views

▼更衣处及休息室,the room for changing clothes and rest

▼场地平面,the site plan

▼首层平面,the first floor plan

▼二层平面,the second floor plan

▼剖面,the sections

More: URA Yves Malysse Kiki Verbeeck,更多请至:URA Yves Malysse Kiki Verbeeck on gooood 

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »