House in Shinkawa,Sapporo by yoshichika takagi + associates

Large terrace of small house

Project Specs

Location:

感谢 高木贵间建筑设计事务所 对 gooood 分享以下内容。更多关于他们,请至:yoshichika takagi + associates on gooood.
Appreciation towards yoshichika takagi + associates on gooood for providing the following description:

 

小房子
Small house

该项目是一间低成本住宅,装配有高强度的隔热结构。住宅室内空间面积较小,仅53平方米。建筑二楼的私人空间就像是藏起来的阁楼。小空间有诸如建造成本低,易于清洁及能效成本低等优势。

This is a small house with highly heat insulated structure of low cost. The footprint of indoor space is very small, about 53 square meters. The private room on the second floor is an attic like a hiding place. Its small indoor space has advantages such as “construction cost is low,” “easy to clean”, and “utility cost is low.”

▼低成本住宅一楼空间一览,overview of the first floor of the low cost house ©大瀬戸雄大

▼室内空间较小,footprint of indoor space is very small ©大瀬戸雄大

▼ 柜体嵌入墙壁节省空间,cabinets are embedded in the walls to save space ©大瀬戸雄大

▼ 厨房及餐厅,kitchen and living room ©大瀬戸雄大

▼ 厨房上有趣的阁楼空间,spetial attic beyond the kitchen ©大瀬戸雄大

▼ 通向二层阁楼的楼梯,stiars to the attic on the second floor ©大瀬戸雄大

▼ 阁楼结构,construction of the attic second floor  ©大瀬戸雄大

▼ 两个房间对望的小窗,windows fo the two opposite rooms  ©大瀬戸雄大

 

大平台
Large terrace

住宅拥有一个大约26平米的露台,其面积约等于半个室内面积。露台与室内空间部分连通,部分分离。连通的部分有助于拓展室内面积,使室内视觉上更为宽敞,而分离的部分则有助于维持室内温度,以免室内温度受环境影响。户外露台的功能也将随季节变化而变化。从春季到秋季,客厅的窗户将开放,使室内外相连,露台将成为客厅的一部分。而在冬季,露台外将覆盖透明的薄膜,成为温室,使业主能舒适的度过寒冷的冬天。

About 26 square meters of large terrace, which is half of indoor space, has a continuous relationship and a discontinuous relationship with the indoor space at the same time. Continuity contributes to make the small house look spacious, and discontinuity contributes to make indoor space thermal environmentally small. In addition, the role of the terrace changes greatly depending on the season. The window of the living room is open from spring to autumn, which unifies with the terrace and becomes a part of the living room. In winter, it is covered with a transparent film, and the room becomes a greenhouse. It will help to make your life comfortable in winter.

▼ 宽敞的露台,latge terrace  ©大瀬戸雄大

▼ 冬季露台外将覆盖透明的薄膜,成为温室。In winter, the terrace is covered with a transparent film, and the room becomes a greenhouse  ©大瀬戸雄大

▼ 露台与客厅通过落地窗相连,terrace and living room connected by floor-to-ceiling windows  ©大瀬戸雄大

▼ 项目位置,location map  ©高木贵间建筑设计事务所

▼ 平面图,plan  ©高木贵间建筑设计事务所

▼ 剖面,section  ©高木贵间建筑设计事务所

More: 高木贵间建筑设计事务所.  更多关于他们,请至:yoshichika takagi + associates on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood

Post a Comment