H house by BAUM

Large windows bring in daylight, fresh air and landscape.

Project Specs

Design:
Location:
Materials:

感谢 BAUM 予gooood的分享。更多关于他们:BAUM design on gooood
Appreciation towards BAUM design for providing the following description:

该项目位于日本福井县Sanmagaya町的群山之中,是BAUM事务所为一对夫妇和他们的两个孩子设计的住宅。设计的挑战在于确保隐私和应对当地特有的低日照时间和大雪天气。

Baum designs a house for a couple with their two kids in Sanmagaya-cho, a valley surrounded by the forest in Fukui Prefecture, Japan. The challenge was to ensure privacy and to deal with the low sunshine hours and the heavy snow that is unique to this area.

▼项目概览,overview © MOv

主持建筑师Daisuke Kishina设计了巨大的窗户,不仅带来阳光和新鲜空气,还使室内与室外景观紧密相连。私密空间没有完全与外界相隔,室内外边界由混凝土空间构成,日本人称之为“doma”。

The lead architect Daisuke Kishina designs large windows to bring in daylight and fresh air while also providing with a strong connection to the exterior landscape. Rather than completely separates the private space, the border between the outside and the interior was created through a concrete space that japanese called “doma”.

▼项目外观,appearance © MOv

▼巨大窗户,large windows © MOv

室内空间十分简洁,其尺度适合亲密的家庭聚会。该项目旨在创造一个庇护所,居住者可以体验自然环境与温暖室内空间的独特关系。这里舒适,有充足的光线和通风。

Interior volume reveals the simplicity of the house, scaled for intimate family gatherings. The aim is to create a shelter where family can experience the unique relation between the natural environment and the warmth of the interior. Cozy but ample, bright and airy.

▼入口空间,entrance space © MOv

▼明亮的通高空间,bright height space © MOv

▼厨房,kitchen © MOv

▼一楼层高降低,the height of ground floor is set low © MOv

▼一楼狭小空间的利用,use of narrow space on ground floor © MOv

由于基地面积很小,客厅设置在二楼。为了使厨房尽可能靠近客厅,一楼层高也相应降低。

Due to the tiny size of the plot, the living room is placed on the second floor. In order to make the kitchen and the living room as close as possible, the height of the first floor was set low.

▼从平台看向客厅,view from platform to living room © MOv

▼客厅,living room © MOv

▼从客厅看向平台,view from living room to platform © MOv

▼巨大的窗户,与室外景观紧密相连,large window,strong connection to the exterior landscape © MOv

天花露出木材纹理,与业主要求的温馨氛围相符。

The ceiling intentionally shows the wooden texture to match the gentle atmosphere required by the owner.

▼木制天花,wood ceiling © MOv

▼一层平面,ground floor plan © BAUM

▼二层平面,first floor plan © BAUM

Project Name: H house
Architecture Firm: BAUM
Website: http://baum.jp/
Contact e-mail: terraneo@baum.jp
Firm Location: Fukui, Japan
Completion Year: 2020
Built Area: 102.39 mq
Project location: Miyama, Fukui ken, Japan
Lead Architects: Daisuke Kishina
Lead Architects e-mail: kishina@baum.jp
Photo credits: MOv(モブ) 明直樹
Photographer’s website: http://mov-office.com
Photographer’s e-mail: myotographer@mov-office.com

More:  BAUM     更多关于他们:BAUM design on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment