Grotta Aeris – 电梯厅艺术装置,美国 / SOFTlab

生长的发光晶体

项目标签

设计公司:
位置:

非常感谢 SOFTlab 予gooood分享以下内容。更多关于:SOFTlab on gooood
Appreciation towards SOFTlab for providing the following description:

Grotta Aeris是一个覆盖以铜质饰面的晶体结构,被作为办公楼中央电梯组的延伸(电梯本身也采用了衬铜玻璃板材)。该装置的形式灵感源于自然中的结晶现象。和许多其他自然元素一样,铜也会以一种结构性很强的方式延展,但在周围环境的影响下会呈现为更加有机的形式。每个单元的硬性边缘保持了晶体生长的规律性,整体上看则像是一个由铜构成的洞穴。

▼装置外观,overview ©Alan Tansey

Grotta Aeris by SOFTlab is a crystalline structure clad in copper-finished composite panels, such that it becomes an extension of the central elevator bank, which itself is clad in copper-backed glass panels. The form of the piece is inspired by the crystalline growth of natural elements. Copper, like many other natural elements, will grow in a very structured way, but as it responds to its immediate environment, the overall growth pattern takes on a more organic form. The rigid edges of the piece retain the rule-based logic of crystalline growth, while the overall form is much more organic, like the grotto-like form of an outcropping of growing copper.

▼“生长的”晶体结构,a growing crystalline structure ©Alan Tansey

装置从地面延伸到天花板,框出了进入电梯间的主入口。其尺寸、形式以及在空间中的显著位置在通常情况下可能会给人以厚重的感觉,但借助微妙变化的背光照明,装置的观感变得十分轻盈。光线从面板的接缝中透过,打破了晶体结构的坚硬感。细腻的光照变化使得矿石般的结构发生了缓慢的“化学反应”,以一种奇妙而充满未知的方式引导人们穿越大厅。

The piece spans from the floor to ceiling and frames the main entrance to the elevators. Its size, form, and prominence in the space might ordinarily give it quite a heavy feel, but the work is made to feel lighter by backlighting it with a subtly changing animation. The lighting is exposed through the seams of the panels breaking down the crystal-like formation and inverting its solidity through what appears to be cracks. The subtle changes in the lighting give what appears to be an inert rocky structure a living quality, as if it is undergoing a slow chemical reaction. The polished copper along with the changing light constantly reflects and redirects the movement of people through the lobby in unexpected ways.

▼装置从地面延伸到天花板,the piece spans from the floor to ceiling ©Alan Tansey

▼微妙的灯光变化,the subtle changes in the lighting

▼铜质面板细部,the copper-finished composite panels ©Alan Tansey

SOFTlab的创始人和设计总监Mike Szivos表示:“这项装置像是从电梯核心筒生长出来一般,将大厅和周围的活动变成万花筒中的立体景象。”

Says Mike Szivos, founder and director of SOFTlab, “While the piece appears to grow out from the elevator core, it is the reflective surface of the copper panels that actually brings in the activity of the lobby and context, collapsing the surrounding activity into an unexpected three-dimensional kaleidoscopic image of the piece’s surroundings.”

▼万花筒般的立体景象,an unexpected three-dimensional kaleidoscopic image ©Alan Tansey

▼装配,assemble ©SOFTlab

▼轴测图,axon ©SOFTlab

▼立面图,elevation ©SOFTlab

More: SOFTlab。更多关于:SOFTlab on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »