Green Varnish by Nomad Studio

Satire of “sustainability” slogan

Project Specs

Design Firm:

来自Nomad Studio对gooood的分享。

景观工作室Nomad Studio在纽约的圣路易斯当代艺术博物馆庭院中创作了一张叫“绿色虚物”的大绿毯子,占地200平方米的该装置上方种上了数以千计的绿植,博物院的庭院也因为这个艺术作品而充满了生机。第一阶段的展览已在9月30号结束,目前Nomad Studio正在筹备第二阶段将于2016年展出的艺术品。局时新艺术品将从2016年5月份展出到2016年9月。

P GreenVarnish Image - David Johnson

This is the first significant installation located in the courtyard of the Contemporary Art Museum of Saint Louis, which completely modifies and alters the space.

Green Varnish, by Nomad Studio, or how to ignore an inconvenient reality.

On show until September 30, 2015. The studio is in process of preparing the second stage, to be installed in May 2016. Both concepts, which will be interrelated, are part of a work structured into two acts.

B GreenVarnish Image - David Johnson

C GreenVarnish Image - David Johnson

Green Varnish, designed by landscape architecture firm nomad studio, is the first installation of its kind which is located in the courtyard of CAM in Saint Louis, with the aim of completely transforming and altering the space. A green fabric made up of thousands of plants floats in the space, symbolically covering the inconvenient facts of society. The structure occupies approximately 200 square metres and has turned the courtyard into an exuberant sculpture filled with life. It is a natural tapestry which plays with the architectural space, while provoking it.

E GreenVarnish Image - David Johnson

F GreenVarnish Image - David Johnson

This project has been directed by William E. Roberts and Laura Santín, founding Partners of nomad studio, known for its intuitive approach of combining contemporary art and design with natural elements. Their work, which has been internationally awarded, has mainly focused on projects closely related to the social and environmental impact of landscape architecture.

H GreenVarnish Image - jarredgastreich

景观建筑师希望借这个优雅漂浮在博物馆庭院中的大绿毯子表达社会发展对真相的忽视以及政治观点的粉饰:人类的生活方式改变了自然系统,越来越多的景观不复存在,而人类却没有直面这一事实。现今的生态结构将过渡到一个没有景观的新自序中。

William和Laura表示:坦诚而言,我们需要克服气候变化引起的系列大改变。目前为止人类的反应相当被动,这主要体现在人们拒绝这一现实和做一些针对绿色的形式上的微调。

当世界对可持续性,绿色环保诸如此类的用语说的越来越多时,这张大绿毯子乃是对所有虚伪的一记重拳,以及一个讽刺。

I GreenVarnish Image - jarredgastreich

The Green Varnish Installation

With Green Varnish, nomad studio explores the necessity of hiding inconvenient realities with politically correct beauty. A spectacular green fabric elegantly floats over the floor of the museum’s courtyard.

With this installation, William and Laura reflect on society’s tendency to ignore and hide any relevant information which represents an inconvenience. In this specific case, on how our lifestyle is altering natural systems. We live in denial within vanishing landscapes, refusing to accept reality. Landscapes are gradually ceasing to be operative in their ecological structures and therefore, will transition into a completely different landscape in search of a new ecological order.

L GreenVarnish Image - nomad

For William and Laura: “Deep inside the collective awareness, it is clear we need to overcome major changes in order to cope with climate change. Currently, our response is completely reactionary and we mainly express it in two different manners: pure rejection or some form of green shift that enables us to continue business as usual.”

With Green Varnish nomad studio is making an ironic gesture towards the ‘greening’ trend camouflaged beneath the mantra of sustainability, resilience and other words which are often abused in the current world of design.

N GreenVarnish Image - jarredgastreich

Q GreenVarnish Image - Alex Elmestad

T GreenVarnish Image - David Johnson

Second Act
Nomad studio is in process of preparing the second act of this project, which will be installed in May of 2016 and occupy the courtyard until September 2016.

The studio has conceived this project as a work in two acts and this new installation will converse with the first act to provide continuity to the initial message.
+info Contemporary Art Museum of Saint Louis.

Green Varnish. Data sheet
Location: Contemporary Art Museum of Saint Louis (CAM).
Brand: Nomad Studio.
Consultants: Iria Perez and Assoc., LIA Engineering
Assembly Team: Collab – Portico, Green Roof Blocks.
Credits: nomad studio and Contemporary Art Museum of Saint Louis.  Photo by David Johnson , jarredgastreich , nomad studio and Alex Elmestad.

MORE: Nomad Studio

Post a Comment