Fillmore Sculpture in New York City by Edoardo Tresoldi

Place yourself in an ethereal space

Project Specs

Materials:

来自 Edoardo Tresoldi 对gooood的分享。更多关于:Edoardo Tresoldi on gooood
Appreciation towards Edoardo Tresoldi for providing the following description:

作为曼哈顿最具历史意义和不断发展的社区之一,纽约东村被称为60年代艺术和音乐运动的沃土。本次项目所在的酒店由Rockwell Group设计,是对东村精神的一种致敬。项目的灵感源自Fillmore East的标志性建筑,这座传奇的下东城音乐厅一直持续运营到1971年,影响了The Doors、Janis Joplin、Elton John等乐队和音乐人。Tresoldi Studio在Cathédrale的主厅设计了穹顶雕塑,让顾客仿佛置身于飘渺的时空之中。

Designed by Rockwell Group, the hotel is a tribute to the East Village, one of Manhattan’s most historic and constantly evolving neighborhoods, known as the fertile ground for the 1960’s artistic and musical movements. Inspired by the iconic structure of Fillmore East, the legendary Lower East Side concert hall active until 1971 that featured The Doors, Janis Joplin, Elton John, and more, Tresoldi Studio designed the ceiling-suspended sculpture over the main room of Cathédrale with an ethereal presence that recalibrates the spatial and temporal perceptions of its visitors.

▼项目概览,overview © Roberto Conte

该装置将自己描绘成一个珍贵的建筑残骸,是对影响了纽约市、乃至世界各地数代人的文化背景的一种致敬。六米高的装置有着深深的“裂痕”、巨型碎片式中央穹顶以及对充盈与空虚的完美掌控。这些巧思和设计都将Fillmore East投射到了当代的维度。雕塑产生了体积和视觉上的扭曲,同时也形成了古老元素与工业材料之间的对比。Fillmore通过放大的、不断变化的观点,与Cathédrale的设计相重叠以形成一个有着强烈戏剧感的环境。

▼六米高的装置有着巨型碎片式中央穹顶,the six-metre-high installation has a huge shrapnel central dome © Roberto Conte

▼雕塑产生了体积和视觉上的扭曲,the sculpture produces volume and visual distortion © Roberto Conte

The installation outlines itself as an architectural precious wreck, a tribute to the cultural background that influenced not only New York City, but several generations worldwide. The deep chasms and the huge fragmented central dome of the six-meter deep installation, as well as the play on fullness and emptiness, project Fillmore East in a contemporary dimension. The sculpture generates volumetric and visual distortions, while contrasting between the elements of the past with industrial materials. Fillmore lives through an amplified and ever-changing point of view, overlapping with Cathédrale’s design to shape a strongly scenic environment.

▼中央穹顶,the dome © Roberto Conte

▼穹顶细部,details of the dome © Roberto Conte

▼通过材料和设计创造出的时空飘渺感,the ethereal sense of time and space created through materials and design © Roberto Conte

▼装置细部,details of the installation © Roberto Conte

▼雕塑般的立体感,sculptural vision © Roberto Conte

More: Edoardo Tresoldi    更多关于:Edoardo Tresoldi on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment