Dartmouth College House Center Pilots by Sasaki

Offering students a “living room” feel public space.

Project Specs

Design:
Materials:

非常感谢 Sasaki 予gooood分享以下内容。更多关于:Sasaki on gooood
Appreciations towards Sasaki for providing the following description:

Sasaki在2014年完成了对达特茅斯学院的住宿模式为期两年的研究,就优化学生的住宿生活体验提出各种策略。校方采纳研究报告建议,在2016年正式推行舍堂制度。新的制度将进一步提升住宿生的归属感,增进同学之间的友谊,并通过各种非正式的舍堂活动促进深入的学术交流。现有的一系列学生公寓将划分为六个舍堂社区。为了配合新型的舍堂运作模式和功能内容,以及适应现代学生的生活需要,其中四个舍堂社区必须增设额外的公共活动区域。Sasaki的工作便是设计两座临时的舍堂活动中心。

In 2014, Sasaki completed a study of Dartmouth College’s residential life experience. Following recommendations from this study, the college officially moved to a house system in 2016. This change will strengthen community, promote continuity of friendship over students’ college careers, and increase opportunities for deeper intellectual engagement through informal interactions. The six house communities are formed from clusters of existing residence halls, many of which were built between 1920–50. As this housing stock had not been built to accommodate student life needs, four communities required additional common space to support the new house programming. Sasaki designed two temporary House Centers to meet this need.

▼A栋舍堂活动中心外貌,exterior view of House Center A

▼A栋舍堂活动中心为张拉膜结构,House Center A is a tensile membrane structure

设计团队以“临时建筑”为主导概念,反思住宿生活的传统建构模式。设计方案贯彻高瞻远瞩的思维方式,集众多优点于一身:花费不高的简约设计大大缩短施工期,确保舍堂制度能尽快投入运作;灵活配置的功能内容为住宿生提供极大弹性,通过日常生活摸索出最符合舍堂未来发展的空间设施;建筑物还可按照实际情况改造,以满足日后各种潜在使用需求。

The design team embraced the concept of “temporary” buildings to rethink traditional models of residential life construction. A demonstration of the team’s forward-looking thinking, the structures provide several benefits. Low cost and simple design enabled fast construction to support the new system; flexible programming enables the discovery of what spaces work best in support of future residence hall construction; and the buildings can be adapted to suit future uses.

▼灵活配置的功能内容为住宿生提供极大弹性,flexible programming enables the discovery of what spaces work best in support of future residence hall construction

两座舍堂活动中心在2016年秋季学期前落成启用,深受学生喜爱。不少人认为新建筑提供了校园一直所缺乏的、如“起居室”一般的活动空间——那里比图书馆更休闲惬意,比食堂区更和谐友善,比传统的学生公寓更有凝聚力。

These two buildings were completed in time for the Fall 2016 semester and have been an immediate success with students. Several students have commented on how these buildings provide a space that was previously lacking. These buildings offer a “living room” feel—more casual than the library, more intimate than the dining hall, and more social than the traditional residence halls.

▼B栋舍堂活动中心外观,the exterior view of B House Center

▼延伸到室外的公共活动区域,extend the public space to outdoors

▼B栋舍堂活动中心采用木材元素丰富的水泥板包层,the B House Center is a wood frame building

在建筑设计上,两栋舍堂活动中心各有特色、风格迥異,强化了项目的实验意图。A栋为张拉膜结构,亮灯后在晚间绽放柔和光芒;B栋则是木材元素丰富的水泥板包层建筑,配搭合宜的落地窗为室内空间带来自然采光。两者都有开放的平面布局以及外露的结构和机电系统,可移动的家具容许学生“当家做主”,按需求灵活地运用空间设施,发掘最佳配置方式。

The architectural styles vary, reinforcing the experimental intent. House Center A is a tensile membrane structure that emits a soft glow at night, while House Center B is a wood frame building with cement-board cladding and floor-to-ceiling windows. Both have open floorplans and exposed structural and mechanical systems. Movable furniture encourage students to “own” the space, testing configurations that complement their needs.

▼如“起居室”一般的活动空间,the buildings offer a “living room” feel

▼简约设计,simple design

项目名称: 达特茅斯学院舍堂活动中心试点设计
项目位置: 美国新罕布什尔州汉诺佛市
业主名称: 达特茅斯学院
项目现状: 2016年8月完成
规模: A栋:440平方米;B栋:590平方米
服务范围: 建筑设计
摄影: ©Jane Messinger

Project name: Dartmouth College House Center Pilots
Project location: Hanover, New Hampshire
Client name: Dartmouth College
Completion date: completed August 2016
Size: House Center A: 440 sqm
House Center B: 590 sqm
Services: Architecture
Interior Design
Landscape Architecture
Planning & Urban Design
Photography: ©Jane Messinger

More: Sasaki ,更多关于:Sasaki on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment