皇家银行变身金色科技创业办公室,蒙特利尔,加拿大 / Henri Cleinge ARCHITECTE

金色“朝阳”-开放自由,与历史和谐共处的现代化科技创业办公空间

项目标签

类型:
材料:

来自 Henri Cleinge architecte 予gooood分享以下内容。更多请至:Henri Cleinge architecte on gooood 
Appreciation towards Henri Cleinge architecte for providing the following :

Crew办公区前身是蒙特利尔老城圣雅克大街上的一家皇家银行,现在是一家科技创业公司的办公区,面积有12000平方英尺,办公区内还设有咖啡馆,对自由职业者和公众开放。该项目面临两个迥然不同的挑战,第一个挑战源于客户要求——如何架构建筑关系并根据功能进行分区。第二个挑战是如何对文物建筑设计方法进行进一步探究。

Located in the old Royal Bank space on St-Jacques street in Old Montreal, the Crew offices is a project defined by a 12,000 square feet office area for a tech start-up which would also include a café for freelance workers as well as for the public. The project presented two distinct design challenges: The first design challenge originated from the client’s requirements- how to elaborate an architectural relationship and construct boundaries between the various program functions. The second challenge became a deeper questioning on how to approach design in the context of a heritage building.

Crew Offices and Cafe by Henri Cleinge Architect-2

Crew Offices and Cafe by Henri Cleinge Architect-6

鉴于项目较为复杂,故不同工作空间之间需要有流动性。办公区有部分区域是Crew公司正式员工的办公区,内有会议室以及办公室。其他地方将会按周或者按月租给自由职业者。这些租户也有权使用会议室。临时工或者公众也可以去咖啡厅坐上几个小时,咖啡厅内有无线网,还有能放电脑的储物柜。这样一个环境能促进正式员工和临时员工之间进行相互交流,从而在科技公司里形成了一个联合办公区。

The complexity of the program required fluidity between the various work spaces. Part of the floor area was to be designated for permanent Crew employees, and was to contain conferences rooms as well as other office standards. Other areas were to be rented to freelance workers either by the month or by the week. These workers were to have access to conference rooms as well. Lastly, temporary workers or the public could also use the café and the desks for a few hours, having Wi-Fi access, and lockers for their computers as required. This environment was meant to create a flow and possible interactions between permanent and temporary workers, nurturing co-working in the tech community.

▽ 办公空间,Office Space

Crew Offices and Cafe by Henri Cleinge Architect-8

Crew Offices and Cafe by Henri Cleinge Architect-10      Crew Offices and Cafe by Henri Cleinge Architect-7

▽咖啡厅,Cafe

Crew Offices and Cafe by Henri Cleinge Architect-3

设计师将各个办公空间的隔墙做成透明或者半透明,以此来弱化边界,进而促进这种交流。各个区域间竖起了复杂的玻璃幕墙,不同区域界定的不同入口反映着该区域员工的职位。设计师保留了皇家银行时期就有的银行柜台,并把这些柜台窗口作为咖啡厅和会议室之间的“天然屏障”。这一举措反过来也把公共空间和正式职工工作区分隔开。

The design was meant to facilitate this flow by creating transparent and translucent borders between the various office spaces. A complex series of glass walls were erected between the various areas, with a defined access to reflect the degree of permanency for each worker group. The existing bank teller stands dating back from the old Royal Bank were not to be removed.  As a consequence, they were used as a natural border between the café space and the conference rooms, which in turn created a separation between the more public spaces and the permanent workers.

▽透明或者半透明的办公空间隔墙, transparent and translucent borders between the various office spaces

Crew Offices and Cafe by Henri Cleinge Architect-5

Crew Offices and Cafe by Henri Cleinge Architect-4      Crew Offices and Cafe by Henri Cleinge Architect-9

Crew Offices and Cafe by Henri Cleinge Architect-11

鉴于银行柜台窗口和皇家银行见证了一个时代,以及其深厚的文化背景,设计师将其作为设计的重点,对其进行重新定义,再现其繁华景象。这栋建于1926年的建筑里的内饰巧夺天工华丽大气:镶嵌大理石地板,彩绘石膏天花板吊顶,定制黄铜吊灯,以及柜台窗口等黄铜制品。面对文物建筑,设计对于现有情况的表达,再利用以及尊重都要经过仔细权衡,与此同时还要考虑到新建部分要反映这个公司的定位和身份。镀铜钢贯穿了整个设计,运用于四四方方的小办公空间,以和原有的华丽黄铜元素对话并形成对比。会议室和会议室被直墙分隔开,外部覆盖镀铜钢,内有玻璃隔断和水平吊顶。新建部分作为辅助部分,原建筑仍为主要部分。人们只有亲身处在这个空间一段时间,才能够去欣赏这个新设计。

The teller stands as well as the existing building shell offered a great design opportunity, as a rich and textured background; a testimony to another era, which could thrive with a new function redefining its purpose. The 1926 building contained remarkably crafted elements: An inlay marble floor, an ornate painted plaster ceiling along with custom suspended brass light fixtures, as well as other brass elements including the teller stands. Confronted with this heritage ambiance, the design had to be carefully balanced to express, recycle, and respect the existing, as well as simultaneously allowing a contemporary discreet intervention reflecting the contemporary identity of the firm to exist. The new design integrated brass plated steel throughout, fixed to boxy minimal enclosures, in order to dialogue and contrast to the existing ornate brass elements. The conference rooms which were divided and compartmentalized with linear walls, covered with brass plated steel, and enclosed with glass partitions and a horizontal plane of a ceiling, by coincidence, ended up relating to the paper compartments within the existing free standing stands dating back to the paper days, when deposits were inscribed with pen onto paper. The new design remains a kind of secondary feature, allowing the original building to be the primary feature.  It is only by being in the space for a certain amount of time that one can appreciate the new intervention.

▽黄铜制品:镶嵌大理石地板,彩绘石膏天花板吊顶,定制黄铜吊灯,以及柜台窗口等,An inlay marble floor, an ornate painted plaster ceiling along with custom suspended brass light fixtures, as well as other brass elements including the teller stands.

Crew Offices and Cafe by Henri Cleinge Architect-13

Crew Offices and Cafe by Henri Cleinge Architect-12      Crew Offices and Cafe by Henri Cleinge Architect-14

Client: Crew Collective
Address: 360 rue St-Jacques, Montréal (Québec)
Architect: Henri Cleinge, architecte
Square footage: 12,000 square feet
Cost: 75$ per square foot
Date of Completion: 1 May, 2016
Team:Henri Cleinge, Paulette Taillefer, Suppliers
Sistemalux: Lighting;
Kastella: built-in cabinetry;
Atelier B: Concrete panels
De Gaspé: tables and movable furniture;
Linea P: Brass plated panels;
Techni-verre: glass partitions;
Authentik: Custom light fixtures above café counters.
Photographer: Adrien Williams

Drawings:KOKO architects
English Texts:KOKO architects
Chinese Texts:gooood

More:Henri Cleinge ARCHITECTE ,更多请至:Henri Cleinge architecte on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »