C&P Corporate Office by INNOCAD

To integrate wholeness and persistence with movement and dynamics

Project Specs

Design Firm:
Location:

来自 INNOCAD 对gooood的分享。更多关于他们:INNOCAD on gooood.
Appreciation towards INNOCAD for providing the following description:

C&P总部办公室位于奥地利格拉茨的一个繁华区域,它的存在为这一新兴的城区带来了简洁明快的气息。从城市规划的角度来看,这座建筑位于从市区到工业区的平缓过渡地带,项目需要使建筑在这一语境下彰显出自身的特质,使之成为全新的地标空间。另一个目标则是通过贯穿建筑立面的公司标志,将这座七层的建筑打造为名副其实的“身份象征”。

The C&P headquarters, which is located at the most high traffic entrances to Graz, brings clarity and conciseness to this new emerging and vibrant city district. From an urban planning perspective it exudes individuality within the context of the challenge of integrating a flat transition area linked to an industrial environment, thus creating a new landmarked space. Another aim is to create an authentic example of the “build identity” within the context of a seven story building by incorporating the client’s logo icon consistently throughout the building elevation.

▼建筑外观,exterior view

▼建筑的玻璃核心筒被包围在浮动的混凝土结构内部,the building consists of a glass dominated core within a floating concrete structure

建筑的立方形体量象征着公司的价值取向:开放,透明,条理清晰,高效,灵活且不断发展。建筑的玻璃核心筒被包围在浮动的混凝土结构内部,透明的办公空间被置于轻盈而对称的网格中,核心筒和混凝土结构之间的空间在每个楼层形成环绕的走廊区域。自然光透过玻璃盒子和外部的浮动体量,为建筑赋予了层次上的连贯性。建筑的立面持续地坦露在自然光下,使用者可以根据需求拉下幕布,这也为办公楼带来了动态的观感。

Organized as a cube – which symbolizes the values of the company including: openness and transparency, demand and surplus value, organization and efficiency, flexibility and movement – the building consists of a glass dominated core within a floating concrete structure. The transparent office space is layered with slight and symmetric grids which include space surrounding each floor between these two structures. The transition of light through the glass cube and the light from the external floating body represents connectivity between building layers as well as between people and their surroundings. Because of the constant exposure of natural light, the building’s facade changes its appearance due to the fabric which blends the day’s dynamics depending on people’s needs.

▼透明的办公空间被置于轻盈而对称的网格中,the transparent office space is layered with slight and symmetric grids

▼每个楼层形成环绕的走廊区域,the corridor space surrounding each floor

项目的名称“CUBEND”结合了“立方体”(cube)的完整性和稳固性,以及“弯曲”(bend)所包含的律动感。这一超前的思路为高效、活跃且强调特性的工作环境提供了条件,能够在使用者、场所和技术之间建立平衡的关系。室内的布局呈现出一体化的形态,所有楼层的片段式空间皆环绕在细长的中庭周围。中庭从首层一路延伸至屋顶,公共区域、办公区域和私人区域串联于循环的交通流线,形成真正意义上的“新型办公空间”。

The project name, “CUBEND”, is a unification of the word “cube” relating to wholeness and persistence and word “bend”, referring to movement and dynamics. This forward-thinking concept of the building sets the stage for an efficient, activity based, and identity-enhancing working environment which balances people, place and technology from inside to outside. The interior organization reflects the corporate architectural elements that create fragmented space formations around an elongated atrium inserted through of all the floors. With the exponential growth of the atrium, stretching from ground floor up to rooftop, the functions of the “New Work” concept are organized in a circular flow with communal zones, working and private areas that are positioned around the void.

▼室内的布局呈现出一体化的形态,the interior organization reflects the corporate architectural elements

▼细长的中庭从首层一路延伸至屋顶,the elongated atrium stretches from ground floor up to rooftop

   

▼公共空间,public space

▼会议室,meeting room

▼屋顶天台,rooftop terrace

▼夜景,night view

Client: C&P Immobilien AG
Location: Graz, AUSTRIA
Floor Space: 2465 m2
Number of Floors: 7
Construction Start: 08 / 2016
Completion: 10 / 2017
Project Team: Patrick Handler
Jörg Kindermann, Martin Lesjak, Elisabeth Krammer, Dominik Gladik
Photographer: Paul Ott

More: INNOCAD,更多关于他们:INNOCAD on gooood

Post a Comment