社区残障服务中心,以色列 / Golany Architects

残障人士友好的无障碍环境

项目标签

设计公司:
类型:
标签:

非常感谢 Golany Architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们请至:Golany Architects on gooood
Appreciations towards Golany Architects for providing the following description:

该建筑由特拉维夫市的Golany建筑师事务所设计,专为残障人士提供各项服务及便利。因此,设计的首要任务是提供必要的便利性。故而,为照顾包括轮椅使用者在内的特殊需求,采取相应的严格措施。选取带有包容性的设计策略,以创造一个适宜所有人的环境。确保无障碍设施避免带来平淡无趣的感觉,或者引发带有侮辱性质的歧义,甚至因为辅助设备导致残障特殊化等,从而创造一个人人都感到舒适、平等的良好环境。

▼社区残障服务中心,Community Centre for People with Disabilities

The building that was designed by Tel-Aviv based Golany Architects serves people who experience disabilities. Therefore, providing accessibility was essential and indispensable. Accordingly, strict measures were employed, in order to cater for people with special needs, including wheelchair users. Inclusive design approach was implemented, so as to create an environment suiting all. It was important to make sure that the accessibility provision would not result in an unattractive, stigmatizing, remedial environment that announces people’s disability, but rather, to create a setting where everyone would feel comfortable and equal.

▼中心入口处,the entrance of the building

室内空间用色以增加易读性和方向性为标准。以此作为标记,帮助那些视力障碍的人找到方向;此外,空间的色彩还可以营造欢快、活泼的氛围,激发积极情绪。所有材料都经过精挑细选,以适应频繁的清洁需求,以及承受轮椅意外的冲击。色调搭配符合所需对比。

Colors were used to facilitate legibility and orientation. They serve as markers to assist, also those who cope with visual impairment, to find their way and remain oriented; plus, colours serve as means to create a cheerful, lively atmosphere and stimulating positive emotions. All the materials were chosen to suit the required frequent cleaning, and the accidental impact of wheelchairs. Their hues were chosen to comply with the required colour contrast.

▼入口处的大厅,the reception hall

▼颜色增加易读性标示方向性,colors were used to facilitate legibility and orientation

▼色彩营造欢快活泼的氛围,colours serve as means to create a cheerful atmosphere

该建筑作为日托中心,服务40名年龄超过21岁以上的残疾人士。大多数活动都在活动室内举行,每个活动室可容纳8人。此外,建筑内还包括餐厅、理疗室和其他治疗室、会议室以及户外区域。

The building serves as a day care centre for 40 individuals with disabilities over the age of 21. Most activities are held in the activity rooms, each serving a group of 8. In addition, the building consists of dining room, physiotherapy and other therapy rooms, meeting spaces and outdoor areas.

▼活动室,activity rooms

考虑到许多用户无法独立地体验户外活动,设计策略着重于室内空间与户外相连。北侧立面视野开阔,可以欣赏到沿街的风景,赋予人们当地街头的生活气息。后方的南侧立面,面朝花园,带有巨大的遮阳开口,向户外活动区域开放。

The connection to the outdoors has been an important consideration, as many of the users are not independently able to experience the outdoors. The north front elevation allows wide views of the street, thereby granting a sense of involvement in the local street life. While the rear south elevation with large shaded openings toward the garden, open to outdoor activity areas.

▼带有巨大遮阳的半户外区域,the large shaded openings

建筑的正立面以幕窗和钢柱为主,以配合和融入到不断发展的城市区域设计更新当中,诸如办公大楼等。包容性设计策略引导所有设计决策,同时也以建筑物的形式向公众呈现。

The front elevation is dominated by curtain windows and steel columns to match and blend in the new office buildings that are designed in this evolving urban area. The inclusive design approach that guided all the design decisions, is also presented in the way the building introduces itself to the public.

▼正立面幕窗,curtain windows

▼从室内看向户外,views from indoor to outdoor

▼正立面钢柱,steel columns

▼底层平面图,the ground floor plan

▼二层平面图,the first floor plan

Architect: Golany Architects
Lead architects: Galit Golany and Yaron Golany
Location: Holon, Israel
Client: Holon Municipality
Built area: 1200 sqm
Year: 2018
Photographs: Amit Gosher & Golany Architects

More:  Golany Architects,更多关于他们请至:Golany Architects on gooood

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »