Canari house in Montréal by _naturehumaine

A Lively and sculptural fourplex,yellow stairway contrast with black enlighten interior space, orange and blue tones energize confine space.

Project Specs

Location:
Materials:

来自_naturehumaine 对gooood的分享。 更多请至:_naturehumaine on gooood 
Appreciation towards _naturehumaine for providing the following description:

一对年轻的运动员夫妇想要把一户四层复式住宅改造成他们的家,并将一层的一部分租售出去。原有建筑的历史可以追溯回1930年代,改造建筑在其基础上临街而建,车库被重新修缮,与此同时建筑师还在建筑屋顶上修建了新的室外平台。尖角状的木栅栏结构装饰了建筑沿街的角落和花园,打破了横平竖直的建筑立面,花园则半隐半现的藏在栅栏中。

An athletic young couple wants to transform a fourplex to create their primary residence, while maintaining a rental unit on the first floor. The existing part of the house, dating from the 1930s, is restored on the street side, and the attached garage is restructured to match, as well as to accommodate the new outdoor terrace perched on its roof. Topped with an angular wooden structure, this volume breaks up the perpendicular volumetry of the corner building and allows gardens to nestle into its interstices.

▼建筑外观,External View

1-Canari house by _naturehumaine

▼尖角状的木栅栏结构装饰了建筑沿街的角落和花园,Topped with an angular wooden structure, this volume breaks up the perpendicular volumetry of the corner building

2-Canari house by _naturehumaine      3-Canari house by _naturehumaine

充足的阳光通过建筑大扇的凸窗照射进来,楼梯的色彩在阳光的照射下显得异彩纷呈,住户还可以通过凸窗欣赏北面的花园景观。建筑内的楼梯是室内的焦点,为空间带来了温暖和生气。这个雕塑般的建筑,在平面布置上也不乏动感,建筑师对斜线的使用为整栋建筑带来了动感。

Large bay windows overlooking the north-facing garden bring maximum light to the living areas and show off the striking colour of the stairway. As a focal point of the interior composition, the stairway brings a warm and vibrant tone to the project. The layout of this sculptural object, playing with diagonal lines, is the central dynamic element of the Canari House.

▼光照充足的起居空间,Living Area with ample sunlight

5-Canari house by _naturehumaine

▼ 开放的餐厅和厨房,Open dining room and kitchen

6-Canari house by _naturehumaine

▼ 冷色调为主的起居空间搭配生动的黄色楼梯,cold tone living space contrast with lively yellow stairway

7-Canari house by _naturehumaine      9-Canari house by _naturehumaine

建筑的交通空间以连续的黑色装饰板标识界定,一直延续到花园中。

A black band defines circulation through the house, all the way to the garden.

▼ 黑色装饰板和黄色楼梯的撞色搭配,A black band defines yellow circulation

13-Canari house by _naturehumaine

15-Canari house by _naturehumaine      17-Canari house by _naturehumaine

16-Canari house by _naturehumaine

▼ 阳光照射进楼梯间,ample sunlight in staircase

11-Canari house by _naturehumaine     12-Canari house by _naturehumaine

卫生间以蓝色和橙色色调为主,使狭小的空间充满了活力和生机,同时也提升了建筑的构成感。

The colour accents in the bathrooms, in orange and blue tones, energize the look of these confined spaces and complete the graphic composition of the project.

18-Canari house by _naturehumaine

▼ 橙色和白色界定了卫生间的干湿区域,orange matches with white colors defining wet and dry area

19-Canari house by _naturehumaine      20-Canari house by _naturehumaine

▼分析图,Diagram

21-Canari house by _naturehumaine

▼平面图,Floor Plan

22-Canari house by _naturehumaine

23-Canari house by _naturehumaine

Type: Single-family home + rental unit
Intervention: Complete transformation / Interior design
Location: Montréal, QC
Date: Août 2016
Photo crédits: Adrien Williams
General contractor: N. Deslauriers Inc.

More:_naturehumaine, 更多请至:_naturehumaine on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment