奥克兰动物园的探索之旅,加利福尼亚 / Noll & Tam Architects

人类栖息地与动物栖息地相互交融

项目标签

位置:

感谢 Noll & Tam Architects 予gooood分享以下内容 。更多关于他们:Noll & Tam on gooood.
Appreciation towards Noll & Tam Architects for providing the following description:

奥克兰动物园的加州步道项目(California Trail at the Oakland Zoo)将动物园的面积扩大了将近一倍,使其达到了将近100英亩, 同时进一步强调了动物园在加州本土动物的保护、教育和科研方面的使命。经历了长达20多年的建设历程,这项斥资7,200万美元的项目已经成为了社区协同工作和加州保护协会(Conservation So-ciety of California)的巅峰之作。本项目包括了26个构筑物,这些构筑物分散在面积高达50英亩的土地、步道和空中缆车系统之中。整个加州步道项目包括了一家名为The Landing Café的咖啡厅、一个夜间露营的场地、一条高架的木板路步道、一个可以欣赏七个县的海湾景观的空中缆车系统以及一个反映了加州生态区现状的游乐场。

The California Trail project at the Oakland Zoo doubles the size of the zoo complex to roughly 100 acres and furthers the zoo’s mission of conservation, education and research with a focus on native Californian animals. More than 20 years in the making, the $72 million project was a culmination of community collaboration and the dogged perseverance of the Conservation Society of California. The project encompasses 26 structures spread across 50 acres of land, trails, as well as an aerial gondola system. The California Trail includes The Landing Café, an overnight campground, a treetop boardwalk, Bay vistas spanning seven counties, and a playground laid out to reflect the eco-logical zones of California.

▼项目鸟瞰图,bird-eye’s view of the project

“在本项目中,我们与动物园密切合作,”建筑事务所Noll & Tam的项目负责人Janet Tam说道,“我们希望能够尽可能地减少对自然景观的影响,因此,我们不仅设置了一系列悬挂式缆车来消除机动车辆交通对环境的影响,还精心设计了木板路的铺设位置,以保护园区内的橡树林。这个设计将人与动物的栖息地交织在了一起,动物们有它们自己的觅食场所和夜间住所,而游客们则可以在Landing Café咖啡馆里放松身心调整状态,然后漫步到讲解中心(Interpretive Center),静静地感受周边的一切。”

“We worked closely with the Zoo,” notes Janet Tam, Principal in charge of the project for Noll & Tam, “to minimize impact to the natural landscape, from the placement of the gondola that elimi-nates auto traffic to the careful siting of the boardwalk that preserves oak trees. The design inter-twines animal habitats with human habitats; animals have their feeding grounds and night houses to retreat to, much like visitors enjoy the Landing Cafe for refreshment then stroll over to the Interpre-tive Center for quiet reflection.”

▼总平面图,site plan

设计以保护动物栖息的自然环境和人与动物的体验为核心。本项目的26个构筑物的选址则是实现上述两个核心思想的关键要素。本设计位于Knowland园区(Knowland Park)内,建筑师将其放置在了一个对土地影响最小的位置上,这个优越的地理位置保护了自然环境和园区内现有的橡树林。同时,为了进一步减少对土地的影响,建筑师还设计了一个空中缆车系统,取代了将游客送至加州步道项目的公路和一系列停车场,让游客们在空中欣赏园区的美景。“加州步道项目旨在通过让游客们体验自然,来唤醒他们对自然环境的责任感和环保意识,”Tam这样说道。

The design is centered around conservation and experience. The siting of the project was a key ele-ment of both. Located in Knowland Park, the design is strategically located to preserve the natural environment and the existing oak trees: it is placed where it would have the lightest impact on the land. To further lessen that impact, instead of developing roads and parking lots to transport visitors to the California Trail, visitors, fly over the landscape in a gondola. “The California Trail is designed to take visitors on a journey that awakens a call to action—a feeling of responsibility and personal commitment to protect the natural environment,” notes Tam.

▼项目的空中缆车系统,可俯瞰园区和旧金山湾区的景色,the gondola system flying over the landscape, overlooking the park and the San Francisco Bay region

▼空中缆车细节,details of the gondola system

从游客们坐进缆车的那一刻开始,属于他们的加州步道沉浸式体验之旅就开始了,值得一提的是,游客们还能在缆车上欣赏到旧金山湾区的景色。下了缆车之后,游客们的步行之旅便开始了,在这段旅程中,他们将穿越一系列具有教育意义的自然栖息地,获得别样的体验。一条800英尺长的高架木板路引领着游客们一路向前,边走边欣赏自然的景色。

The gondola ride begins the immersive experience of the California Trail, that also affords views of the San Francisco Bay area. Disembarking, visitors journey through a series of habitats—both experiential and educational. An 800-foot-long elevated boardwalk leads visitors through a series of exhibitions.

▼高架的木板路步道,游客们可以边走边欣赏自然的景色,the elevated boardwalk leading visitors through a series of exhibitions

在动物园蜿蜒的丘陵和橡树林中,生活着八个濒危的当地动物物种,它们分别是:灰狼、灰熊、黑熊、山狮、野牛、美洲虎、加州兀鹫和秃鹰等。因此,在本项目中,动物的体验与游客的体验同等重要。为了给动物们创造一个更具活力、同时也更安全的栖息环境,设计团队与动物园方面密切合作。

Eight native endangered and threatened California species (gray wolf, griz-zly bear, black bear, mountain lion, bison, jaguar, California condor, and bald eagle) live amid roll-ing hills and oaks. The experience of the animals was as important as the experience of the visitors. The design team worked with the Zoo to understand the best practices of developing a stimulating, yet safe, envi-ronment for the animals.

▼园内景观步道局部,partial trail view of the project

▼灰熊观赏平台,步道与灰熊的栖息地相结合,grizzly viewing platform, the trail is combined with the habitat of the grizzly

这条略微接地的环形步道的首尾交接处是一座20,150平方英尺的综合体,包括了游客中心和解说中心(Visitor and Interpretive Center),该综合体内设有缆车站和等候平台、一系列办公室、一个餐厅和数个卫生间等。解说中心为游客们提供了一个能够更加了解动物和加州历史的机会。而在加利福尼亚保护大厅(California Conservation Habitarium)内,孩子们可以通过亲自动手实践,在复制的模型上探索山脉、沙漠、红杉林和河口,甚至还能探索城市住宅的环境。本设计建立在机构的使命之上,旨在让游客通过体验自然,唤醒他们对自然环境的责任感和环保意识。

▼环形步道首尾交接处的游客中心,the Visitor Center at the end back of the loop trail

▼游客中心里的缆车站和等候平台,the gondola station and platform in the Visitor Center

The loop trail, which lightly touches the land, ends back at the 20,150-square-foot Visitor and Interpretive Center complex, which includes the gondola station and platform, offices, restau-rant, and restrooms. The Interpretative Center provides visitors with an opportunity to learn more about the history of the animals and the state of California. Inside the California Conservation Habitarium, children use hands-on learning to explore settings replicating mountains, deserts, redwoods, estuaries, and even an urban home.  The design builds upon the institution’s mission, which aims to take visitors on a journey that awakens a call to action—a feeling of respon-sibility and desire for personal commitment to protect the natural environment.

▼解说中心,为游客们提供了一个能够更加了解动物和加州历史的机会,the Interpretive Center, providing visitors with an opportunity to learn more about the history of the animals and the state of California

▼加利福尼亚保护大厅,孩子们可以通过亲自动手实践,在复制的模型上探索山脉、沙漠、红杉林和河口,the California Conservation Habitarium, children use hands-on learning to explore settings replicating mountains, deserts, redwoods and estuaries

两座建筑通过一个大广场相连。广场的附近设有一个夜间野营基地,设计团队在这里配备了一系列可以搭帐篷的平台和舒适的生活设施,为孩子们提供了一个可以更加了解动物保护、激发环保意识的机会,并且还能让他们在自然环境中度过一个奇妙的夜晚。此外,野营基地上还设有数个学习亭,人们不仅可以在此歇脚,还能在此观看与动物相关的展览,更能在此欣赏旧金山湾区的美景。由于不希望建筑本身对自然环境和游客体验产生过大的影响,建筑师采用简单的造型和耐用的结构体系来打造建筑。可持续设计的思想贯穿项目的始终,这一点在太阳能和雨水的收集和利用上体现得淋漓尽致。“这是一次史无前例的合作,整个项目团队都致力于完善设计方案,并创造一种身临其境的互动式体验,”Tam提到。“通过共同努力,最终,我们交出了一份满意的答卷,设计出了一些真正特别的东西。”

A large plaza connects the two buildings. Nearby, is the overnight campground, a place outfitted with tent platforms and comfort facilities where children can learn about conservation and animals while spending the night outside. The campground also features learning kiosks that provide resting spots with strategically oriented views toward animal exhibits and views of the San Francisco Bay region. The build-ings themselves are simple, durable structures, designed to take second seat to the natural surroundings and the visitor experience. Sustainable design features are incorporated throughout, notably through collection and use of solar power and rainwater harvesting. “The commitment to fine tune the design while creating an immersive and interactive experience was an unprecedented collaboration with the whole team,” notes Tam. “Working together throughout the project, we were able to deliver something truly special.”

▼野营基地上的学习亭远景外观,distant exterior view of the learning kiosk on the overnight campground

▼野营基地上的学习亭,人们不仅可以在此歇脚,还能在此观看与动物相关的展览,更能在此欣赏旧金山湾区的美景,the learning kiosk on the campground, providing resting spots with strategically oriented views toward animal exhibits and views of the San Francisco Bay region

▼野营基地上的学习亭,采用由木条构建而成的圆形屋顶,the learning kiosk on the campground with a round roof made of wood strips

为了完美地完成本项目,建筑事务所Noll & Tam Architects与奥克兰动物园展开了长达20多年的合作,在此期间,他们还完成了一系列园区内的建筑设计,其中包括一座行政大楼(1995年),一个园区入口综合体(2001年),一座儿童动物园(2005年),以及一间兽医院(2012年)。

Noll & Tam’s work with the Oakland Zoo and its staff spans more than 20 years of successful col-laborations, and includes an administration building (1995), a front entry complex (2001), the Chil-dren’s Zoo (2005), and a veterinary hospital (2012).

▼项目夜景鸟瞰,bird-eye’s view of the project at night

▼从咖啡厅的室外平台俯瞰,可以欣赏到自然景色和旧金山湾区的景色,overlooking from the outdoor terrace of the cafe, enjoying a good natural view and the view of the San Francisco Bay region

▼咖啡厅夜景,外立面通透,设有室外平台,night view of the cafe with a transparent facade and an outdoor terrace

Noll & Tam Architects design team:
Janet Tam, Principal in Charge
Alyson Yarus, Project Manager
Michael Owens, Designer
Jason Barish, Designer
Ned Reifenstein, Designer

Consultants:
East Bay Zoological Society (client)
Noll & Tam Architects (architecture and interior design)
Aliquot Associates, Inc. (civil engineering)
Ken Hughes (structural engineering)
Taylor Engineering (mechanical/plumbing engineering)
O’Mahony & Myer, Inc. (electrical engineering)
PJA Architects (landscape architecture)
PJA Architects (caging designer)
RAS Design Group (kitchen design)
Doppelmayr (gondola designer)
Overaa Construction (contractor)

Photographer:
Eric Dugan Photography

More: Noll & Tam Architects        更多关于他们:Noll & Tam on gooood.

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »