Butterfly House by Feldman Architecture

Vision of butterflies alighting on the ground

Project Specs

来自Feldman Architecture 对gooood的分享。更多关于:Feldman Architecture on goooodAppreciation towards Feldman Architecture for providing the following description:

业主找到Feldman Architecture设计公司,希望他们可以设计一个休息寓所,既能满足退休后的生活又能方便孩子们来探望。业主希望可以选取一片靠近加利福尼亚州卡梅尔的20000英亩私人土地,融入Santa Lucia保护区的自然景观。业主在选址上十分小心,花了两年的时间,希望可以找到一个足够平坦的地方,建造一个只有一层的建筑物。业主在与设计公司的最初谈话中描述了蝴蝶落到场地上的场景,建筑师由此受到了启发。业主还希望可以运用简洁的现代美学将室内外融合,并为来访者提供独立的空间。

The clients approached Feldman Architecture to design a retreat for eventual retirement and visits from their grown children—a retreat befitting the natural beauty of the location in the Santa Lucia Preserve, a 20,000 acre private development and land trust near Carmel, California. The clients were meticulous in the selection of the site, searching for two years for a spectacular piece of land that was flat enough to accommodate living on one level. In an initial meeting with Feldman Architecture, the clients noted their vision of butterflies alighting on the meadow site, which the architects took as inspiration. They also expressed a desire to integrate indoor and outdoor spaces with a simple, modern aesthetic and to provide separate spaces for their visitors.

▼概览,overview

整个建筑分为三个体块,采用蝴蝶式屋顶。每个体块有不同的功能,中央的体块是起居、用餐和烹饪空间,其它两个体块是睡眠、洗浴和休闲空间。三个体块的大小适中,都能够直接与室外相连,可以欣赏周围峡谷和小山的绝妙景色。

Sitting lightly on the land, the house is divided into three pavilions that are topped by expressive butterfly roofs. Each pavilion has a separate function: the central pavilion houses the main living, dining, and cooking spaces, while two other pavilions provide for sleeping, bathing, and relaxing. The structures are modest in size, yet each expands into an outdoor room that opens up to dramatic views of the canyon below and hills above.

▼可以与室外连通的空间,expands into an outdoor room

蝴蝶屋顶是对周围山脉景观的诗意指引,将起居空间延伸到了室外,同时还可以收集雨水。通过这个设计,建筑师也希望让人们意识到水资源正越来越稀缺。每个屋顶都会通过引导系统将雨水汇入水池并储存于水箱中,用于周围景观植物的浇灌。除此之外,在雨季来临时,暴雨可以通过场地中的排水系统流动到花园,再慢慢渗透进地面。

Beyond poetic gesture, the butterfly roofs bring in views of the surrounding hills, expand the main living spaces into the outdoors and also harvest rainwater. Water, an increasingly limited resource, is celebrated throughout the design. Each roof funnels water to a rain chain fountain and into landscape collection pools, which then gather in cisterns where it is stored and used to irrigate the landscape. In addition, the pavilions were sited to allow storm water to flow under the office bridge during the rainy season and seep slowly into the ground in the main courtyard. 

▼雨水收集池,landscape collection pools

景观设计延续了水流通过建筑的动线,利用自然的地形将水流从高处引入山谷中的溪流。自然与建筑间的无缝衔接也延续到了三个体块之间,使其通过景观串联起来。体块间种植的植物预示着远方的美景。植物的颜色、质感和生长模式向人们展示了水流过场地的动线,营造出一种安静又有艺术气息的氛围。

The landscape design furthers the movement of water through the property, using the natural topography to carry it from upslope to the stream on the valley floor below. The seamless transition between nature and building continues throughout the home, with the landscape weaving between the three pavilions. As the plants slip through the interstitial spaces in the architecture, they serve to celebrate views beyond. They announce the movement of water across the site in their coloring, texture, and growth patterns—inspiring a quiet and artful awareness. 

▼自然与建筑间的无缝衔接,the seamless transition between nature and building



▼周围的景观设计将三个体块串联起来,the landscape weaves the three pavilions

▼体块之间种植了植物,the plants slip through the interstitial spaces in the architecture

整个房子中性的装修(混凝土地板和墙面,大的玻璃开窗,胶合板的天花板,还有钢结构)从室内延续到了室外。混凝土结构和大面积的开窗就像一个热量储存容器,白天从日光中吸收热量,晚上释放热量。整栋建筑由于大面积日照还有天然的采暖策略,可以消耗很少的能源。看不见的日照为建筑提供了大部分需要使用的能量。

The neutral palette of the house—concrete floors and walls, large glass openings, plywood ceilings, and steel structure—flows from indoors to outdoors. The use of concrete and large expanses of glass acts as a heat sink—absorbing heat from the sunlight all day and releasing that heat at night. The house uses little energy as a result of extensive daylighting and passive thermal strategies. A large solar array located out-of-sight provides much of the energy that is used.

▼平面图,plan

Location: Carmel, California
Completed: Jan 2014
Size of Home: 2900sf
Design Team:
Architect: Feldman Architecture
General Contractor: Groza Construction
Landscape Architect: Bernard Trainor + Associates
Structural Engineer: Sheerline Structural Engineering
Lighting Consultant: Kim Cladas Lighting Design
Audio Visual Consultant: MetroEighteen
Photography: Jason Liske

More: Feldman Architecture 更多关于:Feldman Architecture on gooood

Post a Comment