BR House by Olmos Estudio

To live a more open life with open, coherent spaces

Project Specs

Design Firm:
Location:

感谢 Olmos Estudio 予gooood分享以下内容。更多请至:Olmos Estudio on gooood 
Appreciation towards Olmos Estudio for providing the following description:

BR住宅位于巴伦西亚Ciutat Vella历史城区一栋建筑的顶层。该项目对既有的空间进行了彻底的翻新,以满足主人对于开放空间和自由生活方式的追求。结构元素位于立面线的外部,这为空间的分隔带来了很大的问题。该项目的目的是要实现空间上的和谐,因此建筑师将这些结构元素与一系列宽阔的空间结合起来,使其与自然光一起,共同构成项目的关键。

House BR is a complete housing renovation located in Ciutat Vella, one of the historic districts of Valencia. This is based on the top of a singular building, whose owner bet on a more open life with open spaces. Structural elements are outside the façade line, generating huge problems between spaces. The aim of the project was to achieve the spatial harmony, consequently, integrating all these elements into large areas and together with the natural light, they become the key of the project.

▼室内概览,overview

公共区域和私人区域基于使用需求被连接起来,为住宅赋予了一种简约的感觉。水平和垂直方向上的两条轴线起到了定义空间的作用:休息区位于住宅左侧,起居空间位于右侧;服务区域位于上层,与天井相邻,而被服务的区域则位于首层,可从主立面直接进入。

The housing distribution is simplified through a pragmatic connection between public and private areas. The two transversal and longitudinal axes define both spaces, leaving the night area to the left, and the day zone on the right, as well as service areas would be in the upper part, next to the patio, and served areas in the lower side, falling to the main façade.

▼平面图,plan

起居空间包括一个主厅,作为进入完全开放的空间之前的一场预演。在进入住宅之后,可以看到一个宽敞的起居空间。该空间巧妙地利用了既有结构,划分出三个不同的区域:首先是摆放着大尺寸定制木桌的餐厅,可供房主举办各种各样的社交活动;然后是适宜阅读和独处的中央空间;最后则是面向独立电视柜的沙发区。

Day area consists of a main hall designed as a preamble to a completely open space. After the entrance, the living room is divided in three spaces, taking advantage of the structural modulation. On one hand, the dining area holds a majestic custom-made wooden table, that allows the broad social activity of the owner. On the other hand, there is a central area reserved for reading and disconnection. The third space contains the sofa area which is facing the TV, integrated in a singular element.

▼起居空间,living space

▼摆放着大尺寸定制木桌的餐厅,the dining area with a majestic custom-made wooden table

▼适宜阅读和独处的中央空间,a central area reserved for reading and disconnection

▼面向独立电视柜的沙发区,the sofa area facing the TV

厨房空间由一面固定的黑色玻璃墙界定出来。该区域直接与客厅相连,是日常生活中的一个重要元素。位于厨房中央的桌面既可以当做操作台,也可以作为餐桌使用。

Divided by a fixed element of black glass is located the kitchen. This area, directly connected with the living room, is understood as an element of daily use in the life of the owner. It holds a central element that can be used both as work area and as dining area.

▼黑色玻璃墙界定出厨房区域, the kitchen is defined by a fixed element of black glass

▼厨房内部,kitchen interior view

休息区域包含两间儿童卧室、带有客人浴室的公共空间,以及带有浴室和宽阔衣帽间的主卧室。天然的木地板和石制铺面为住宅营造出温馨的氛围,与既有的雕刻天花板共同构成一种永恒的建筑语言。

At night area are located the two children bedrooms, sharing space with a guest bathroom that is directly connected to the distribution area, and also the main bedroom that integrates bathroom and a huge dressing room.  Through the use of pure materials such as natural wood flooring and stones in coatings, it is possible to create a warm atmosphere, along with the original ceilings make up a timeless architectural language.

▼主卧室,main bedroom

▼儿童房,children’s room

▼衣帽间,dressing room

▼室内细部,detailed view

▼洗手间,wash room

▼剖面图,sections

 

BR HOUSE
Project name: BR House
Architect’s Firm: Olmos Estudio | arquitectura e interiorismo
Website: http://www.olmos-estudio.com/
Contact e-mail: info@olmos-estudio.com
Project location: Valencia, Spain
Completion Year: 2018
Gross Built Area (square meters or square foot): 220 m2
Lead Architects: Alberto Olmos and Carlos Olmos
Other participants
Constructor – STR, Soluciones Técnicas Obras y Rehabilitación
Photo credits: Diego Opazo
Photographer’s website: http://diegoopazo.com/

More:Olmos Estudio。更多请至:Olmos Estudio on gooood