Bombay Sapphire Distillery / Heatherwick studio

The new winery has refreshed the site with more than 40 abandoned buildings.

Project Specs

英国Heatherwick studio给gooood分享了他们在英国汉普郡为一个杜松子酒商–孟买蓝宝石酒厂设计的一个向市民开放的工厂。工厂前身为造纸厂,新酒厂对着这个有40多栋废弃建筑的场地进行了耳目一新的修复,并将中心河流景观改造成为整个厂区核心的景观庭院。更多请至:Heatherwick studio on gooood 

/wp-content/uploads/2014/12/_c_3Ig9n0wy5lguqpwzMWYRhDL6c9mdUhR7lVb-SCIuBIkiRWpO-5BOI-XaJgvcOTM1B7XedZtJ2iiU5YRlyc6cvgb3m_64NOLV.jpg

The gin-maker Bombay Sapphire commissioned the creation of the company’s first in-house production facility, which will also be open for members of the public to visit. Formerly a water-powered paper mill, the site contained more than forty derelict buildings, many of historical significance, which have been regenerated and restored as part of Heatherwick Studio’s master plan. Central to the development of the master plan is the River Test, which was previously almost invisible, contained within a narrow high-sided concrete channel and largely covered over as the site had intensively developed over many years.

/wp-content/uploads/2014/12/_c_D9UwAOHd7xXYB3mvs1jPDynmhjsSSLsUP0euFsP62Mqqmd53kEZPvxcaHQwHzVy41GUNP5ztD1nHZ4eCmB2oIoCtkHR6-s6U.jpg

甲方曾希望在这里设立游客中心,但建筑师团队说服了甲方,去掉这个游客中心而让市民看到真实的酿酒过程片段。此外,建筑师在水景观的旁边设立了两个透明,造型很有张力的玻璃温室,里面种植着酿酒所需要的10多种外来植物样本。

/wp-content/uploads/2014/12/_c_xZigDeX7Os9HjIR-BteL6mUts5_kDHQuKCqy67Um5TeIOY1qBq7epV_1xSJwQQHirfJ9R6G7-D-kFywl7uNMN03So_ygWirL.jpg

The river became the central organising device to make sense of the complex site and this accumulation of facilities. The river has been widened and its banks opened out and planted in order to transform it into a route that draws visitors through the site to a newly defined courtyard at its centre, surrounded by historic buildings. To make the water visible and valuable once more the river has taken on more than twice its original width and its banks reshaped with planted foreshores.

The original project brief included provision of a separate visitor centre. However the design team believed this not to be necessary, preferring to allow the public a more authentic experience by getting closer to the distillation process and seeing the sculptural copper gin stills in use.

/wp-content/uploads/2014/12/_c_jkDr5WNXqUtCvejg6BgzTVoU0mqebZk378TIkiGa8hjYrBRsxGn9xklLDNlgRCG3B3T3OJQCRxH6Ue8N-d-0X-hOZWM8dqwb.jpg

这两个温室,一个内部为潮湿的热带气候环境,另外一个为干燥的地中海气候。它们利用酿酒蒸馏过程中产生的余热为植物提供温暖的环境。玻璃温室的流体几何形状中的玻璃材料受益与最新的玻璃加工技术,结构则受到英国丰富的温室历史影响。

新的酒厂获得了可持续BREEAM指标的优秀评级,这使得这个项目成为第一家获得该殊荣的饮料行业制造工厂。

/wp-content/uploads/2014/12/_c_4_ptAfK5Q9tOIKesxcd6vMl2Gn1aeVfuoZp-hnZNwpNVBWeCOlic2EKXara5HufCQ3METte7M8_vVd07OSKQsRn7nL47WPyT.jpg

Heatherwick Studio’s master plan proposed the creation of two new glasshouses to grow specimens of the 10 exotic plant species used in the Bombay Sapphire distillation process. These glasshouses, one of them containing a humid tropical environment and the other a dry temperate Mediterranean climate, emerge from the northern still house to sit within the waters of the widened river. The connection to the still house allows waste heat from the distillation process to be recycled to maintain the warm climates for the plant species to flourish. The fluid geometry of these new glass buildings was influenced by recent advances in glass technology and by Britain’s rich heritage of botanical glasshouse structures.

This new botanical distillery has achieved a BREEAM ‘outstanding’ rating for sustainability; the first facility in the drinks manufacturing industryto be awarded this rating.

/wp-content/uploads/2014/12/_c_CQJTbz-5QwNGVGmLDpY9FVFhYNv24Q30-UwK45hhcKotNjKg5ZWYfFKXx2nRq4kkk0CFc_agPUo9k-WlmfDHuzrizHf8naaX.jpg

/wp-content/uploads/2014/12/_c__cO2ROFqVEsmhsgioE6J1i8cchPWtT79JJqcwd1HDah0WQe1VCATdMwIzPDHTfglW37Xh4N9C08B-u0p_F4dSwduxXlXxIDI.jpg

/wp-content/uploads/2014/12/_c_0wvJURIaSb-vig2qdypvf_A3xQTuylZoF0fCcJrgtJigIpY6rZ2qlBWyGtqSsn1ZGnYOD1i8bJG_bVy4Cmry5qR3B61dQwY3.jpg

 

/wp-content/uploads/2014/12/_c_7DTPBOLT0ccQd4XLTSNAsRd-VkK9IO73V4cYXBY0YOy0J4jpqIh88KkBiijT-aDqnrCMvjij0gVIVTlrRIkD9DojqUugWtHh.jpg

/wp-content/uploads/2014/12/_c_l52qeIprjEZHZO6eQb_YzgWzkfFE-0G__VwLi6mQnpIMEnOaUDPMXXemUlgKPgCFDrhmqCJ1wVhoLypmNvZzfcdLDd1p_AxJ.jpg

Project Name : Bombay Sapphire Distillery, Laverstoke Mill
Location : Laverstoke, Hampshire, UK
Category : Industrial
Commissioning date : 2010
Completion : September 2014
Client : Bombay Spirits Company Ltd.
Scope of Services : Lead Designer

Area/size
Site area 20,235sqm
Gross Floor Area 4,500sqm
Visitor experience buildings 2,500sqm
Production facilities 2,000sqm
Tropical House 11m tall
9m across
Mediterranean House 15m tall
12m across

Project Team
Thomas Heatherwick, Eliot Postma, Katerina Dionysopoulou, Alma Wang, Ville Saarikoski

MORE : Heatherwick Studio,更多请至:Heatherwick studio on gooood 

Post a Comment