The Bloomberg Center at Cornell Tech Designed by Morphosis Celebrates Formal Opening

Innovative Building is Academic Hub of New Applied Science Campus with Aspiration to Be First Net Zero University Building in New York City

Project Specs

来自 Morphosis Architects 对gooood的分享 。更多关于他们:Morphosis Architects on gooood.
Appreciation towards Morphosis Architects for providing the following description:

Bloomberg Center覆盖于光电伏板之下,其低矮精致的外观成为该处独特的城市景观。它与众不同的立面设计,在充分利用太阳光照的同时,又优化了外部的视觉感受,在保证其立面透明度的同时,又隔绝的室内外热量传输。

The Bloomberg Center is a four-story building set beneath a photovoltaic canopy, with a low and narrow profile framing stunning views across the island. One of the building’s most distinctive features is its façade, optimized to balance transparency—maximizing daylighting and exterior views, and opacity— maximizing insulation and reducing thermal bridging.

▼建筑外观,view of the building

立面的最外层用铝板加彩色PPG聚合物涂层作为防雨外表皮。从远处望去,建筑立面的铝板将康奈尔大学罗斯福岛校区与纽约康奈尔大学内悠然的校内环境连接成一幅美丽的河岸景观。在河对岸面向城市的一边,在该建筑与曼哈顿城市轮廓的对立面,它吸引着人们的目光。沿着园区的主要通道和中央脊背(科技走廊),其东立面如同伊斯卡岛的峡谷剖面般展开在人们眼前。

Designed as a rain screen system, the outermost layer of the façade is composed of aluminum panels surfaced in an iridescent, PPG polymer coating. Viewed from afar, the aluminum panels register a continuous image that merges the river-view scenery from Cornell Tech’s Roosevelt Island location and Cornell University’s idyllic campus in Ithaca, New York. Facing the city, the Bloomberg Center’s west façade registers the image of the Manhattan skyline as it is viewed directly across the East River. Along the campus’ main entry and central circulation spine (the“Tech Walk”), the east façade registers an image of Ithaca’s famous gorges.

▼视觉联系,view connection from the site

设计师与建筑金属制造商Zahner紧密合作,采用Zahner公司的ZIRATM百叶装置系统打造独特的立面图案。其每一个立面单元都由独立的、两英寸长、可旋动圆形插片嵌入铝板之中,而每一块圆形插片的深度和轮转都决定了反射的光亮。这个像素化的图像由全新的焊接机器人打造,该技术将数字信息进行加工后将337,500个立面旋转插片嵌入其中。该运算法则实现自康奈尔大学和麻省理工大学学生的合作开发技术。

Designed in collaboration with Zahner, an architectural metal fabricator, the façade utilizes Zahner’s Louvered ZIRATM system to create the image patterning. Each pixel of the image is translated into the specific turn-and-tilt of a two-inch circular tab punched into the aluminum paneling; the depth and rotation of each tab determines the amount of light reflected. This pixel map was fed into a repurposed welding robot, which processed the digital information into the mechanical turning-and-tilting of the façade’s 337,500 tabs. The algorithm controlling the robot was developed in collaboration with Cornell and MIT students.

▼独特的建筑外立面,the unique facade

“我们与康奈尔大学和麻省理工大学在建筑立面设计的合作中,完美示例了这座新校区致力于学术与产业相结合的教学理念。”Morphosis的负责人和Bloomberg Center项目负责人Ung-Joo Scott Lee说道。

“我们致力于向人们证实,净零耗能外立面不仅可以创造一个更加节能的建筑,还可以打造一个更加健康和舒适的内部环境。这个特有的系统为我们在高层建筑外貌系统提供示例,促使建筑在展现外貌特性的前提下,可以更好的接受使用者的控制。康奈尔大学在可持续发展领域的主导地位令这个技术的实现成为可能。我们将持续这个领域的领导力,将该技术应用于各个校区的建设中。”

“Our collaboration with the Cornell and MIT students to develop the building’s façade is an example of the type of connections that Cornell Tech will foster between academia and tech industries,” said Ung-Joo Scott Lee, Principal at Morphosis and Project Principal of the Bloomberg Center.

“We were ultimately interested in demonstrating that designing for net zero creates not only a more energy efficient building but, in fact, a healthier and more comfortable environment to its occupants. The very systems that provide our path to high building performance are the same systems that provide better control to its users while giving the building its distinct identity. Cornell University’s leadership in sustainability is central to their mission; we look to continue that leadership in both upstate as well as downstate campuses.”

Bloomberg Center是Roosevelt岛的社区中心,其首层南边的咖啡厅向校区以外的居民生活开放。入口中庭和学术报告厅与曼哈顿57号大街齐平,令室内享有绝佳的曼哈顿视野。大厅的标志性楼梯占据了建筑的视觉焦点,它引导着人们层层渐入到达各个空间。此外,站在主楼梯上,沿着周围其他建筑所形成的视觉轴线,你可以看到河对岸的皇后区,回应了该校区对于河岸对视景观的营造。开放的商业走廊沿建筑长边依次展开,成为开放式的会面,洽谈和合作空间,满足多种临时性的会客需要,多功能会客厅和会议室位于该商业街的尽头。

The Bloomberg Center also serves as a focal point for the Roosevelt Island community, with a publicly accessible ground-floor café located at the southern end of the building. The entry atrium and the Lecture Hall, aligned with Manhattan’s 57th Street, connects building users with Manhattan views across the river. Visible from the campus’ Tech Plaza, a monumental stair rising from the main lobby guides vertical circulation to all levels. Highlighting Cornell Tech’s river-to- river campus, the main stair looks out onto Queens through a viewing corridor framed by other campus buildings. An open galleria extends throughout the length of the building, serving as a shared avenue for informal encounters, discussions, and collaborations.Enclaves for impromptu meetings line the main galleria, with conference rooms and multipurpose meeting areas capping the ends.

▼中央楼梯,the central stair

▼内部空间,interior

Bloomberg Center配备最基本的教育教学空间。其多样的教学区域构成了该校灵活多变的教学模式。合作办公空间与沉静私密的私人学习空间是该校区设计中同等重要。因此,校区除设立各种传统的教室和大型开放研讨室之外,还特别设计了一系列舒适的环境,社交区域,团队合作工作室,个人工作室等满足学生的合作及个人工作模式,打造不同的工作体验。

为了迎合校区激发创意灵感的设计理念,Bloomberg Center将百分之一的预算留给艺术。该校区委任众多杰出的当代艺术家包括Matthew Ritchie,Michael Riedel,Alison Elizabeth Taylor,和Matthew Day Jackson在由Morphosis设计的构筑物上创作艺术。此外,Bloomberg Center还修复了Ilya Bolotowsky在WPA-era时代的壁画,该壁画在2014年展示结束后,在罗斯福岛前金水纪念医院被发现。

The academic spaces in The Bloomberg Center are designed around fundamental changes in learning and teaching that are happening at all institutional levels today. The Center features a varied set of spaces to support different learning modes allowing for flexible and mobile learning. Collaborative and flexible spaces are as important as private and meditative spaces. While offering traditional classroom spaces and large open workspace areas, there are also clusters of break- out spaces, huddle rooms, and social areas that allow for group study, as well as quiet rooms and micro-pods that function as private work spaces or telephone booths.

In keeping with the mission of sparking creativity, one percent of the Bloomberg Center’s overall budget is dedicated to art. Newly commissioned, site-specific artworks by prominent contemporary artists, including Matthew Ritchie, Michael Riedel, Alison Elizabeth Taylor, and Matthew Day Jackson are integrated within the fabric of Morphosis’ design. The Bloomberg Center also includes a restored WPA-era mural by Ilya Bolotowsky that was uncovered in the former Goldwater Memorial Hospital on Roosevelt Island after its closure in 2014.

▼交通空间/教室,circulation/classrooms

 

▼合作办公空间/主要空间,collaborative spaces/masters spaces

▼公共空间/工作空间,social public spaces/work spaces

Bloomberg Center的节能永续
Sustainability at the Bloomberg Center

作为最大的净零耗能学院建筑并达到LEED白金级评定标准,该建筑的基本能源来源于建筑本身。康奈尔大学采用多种途经来实现建筑节能。建筑分离内部能量需求和荷载量,同时最大化利用可再生能源来维持建筑运行日常需要。其中,实现环境保护和节能减排的关键性步骤包括如下:

1.全电气化建筑:不采用矿物能源
2.太阳能:一个40,000平方英尺的顶棚覆盖1,465张光伏面板,在融合了工程和建筑需求的前提下,提供太阳能,并通过遮挡阳光来降低室内温度。
3.绿色屋顶:通过在东南部户外露台上种植本地物种,形成低维护成本绿色屋顶,可以帮助冷却屋顶表面,管理雨水径流。
4.智慧建造科技:由Morphosis和Arup工程团队共同设计的,智能连接性照明控制系统,占用传感器,安保和其他建筑控制系统为请求式能源和需求回应创造便利。
5.高隔热性立面:一个组合的,持续绝缘的金属板防水外墙系统,平衡了外部视觉效果和日光,增大节能绝缘,降低热导。项目实现了60%外墙覆盖绝缘隔热不透明材质,40%外墙覆盖高性能绝缘玻璃。
6.地热井:每呎400英尺的80个闭环地热井,位于校园主要公共休憩用地南草坪下。 电动地源热泵通过热辐射对周边水体加热,并通过主动冷冻光束系统对建筑物进行冷却。
7.雨水收集系统:40,000加仑雨水收集池被埋在校园草坪内,作提供建筑的非饮用水,提供建筑冷却,灌溉等作用。
8.弹性:关键性建筑设备位于屋顶机械室,同时将地下室的占地面积和设备最小化。 建筑物的底层和入口门窗都被提升,以应对平原洪涝。

作为Bloomberg Center新校区第一阶段的一部分,还包括一座首创的建筑形式,将尖端科技公司与康奈尔大学学术研究团队紧密结合在一起。而该校区建筑, 作为世界上最大的被动式房屋,符合最严格的国际能源效率标准。

Planned to be among the largest net-zero energy academic buildings and reach LEED Platinum status, the building’s primary power is generated on-site. The campus employs multiple strategies to achieve a low-energy building through a stepped approach. The building prioritizes energy demand reductions and load reductions as well as maximizing passive and energy efficient design through the use of renewable energy to power building systems. Key design elements to achieve the environmental goals and efficient energy usage include:

1.An all-electric building: No fossil fuel is used in the building.
2.Solar power: A 40,000-square-foot canopy supporting 1,465 photo voltaic panel stops the Bloomberg Center (and neighboring The Bridge building), converging engineering requirements and architecture to generate solar power while decreasing cooling loads by providing building shading.
3.Green roof: A low-maintenance green roof houses native plant species along the south east outdoor terrace to help cool roof surface and manage stormwater runoff.
4.Smart building technology: Designed by Morphosis and engineering rm Arup, smart building features link lighting control, occupancy sensors, security, and other building controls to provide on-demand power and respond to user needs and occupancy.
5.Highly insulated façade: A unitized, continuously insulated rain screen wall system covered by a metal panel façade balances exterior views and daylight, maximizes insulation values, and minimizes thermal bridging. The project achieves 60 percent of its façade to be heavily insulated opaque walls, with 40 percent high-performance insulated glass units.
6.Geothermal wells: 80 closed-loop geothermal wells, each 400 feet deep, are located under the South Lawn, the campus’ main public open space. Electrically powered ground-source heat pumps are used for heating through perimeter hot-water radiation and cool the building through an active chilled-beam system.
7.Rain water collection system: A40,000-gallon rain water harvesting tank is buried under the campus lawn, providing non-potable water for the building’s plumbing system, cooling tower, and on-site irrigation.
8.Resiliency: Critical building equipment is located in a rooftop mechanical room, while the cellar-level footprint and equipment is minimized. The building’s ground floor, as well as entry doors and windows, are elevated to address higher flood plain elevations.

The Bloomberg Center opens as part of phase one of the new campus, which also includes The Bridge—a first-of-its-kind building that will host a mix of cutting-edge companies working alongside groundbreaking Cornell academic teams—and The House, a residential building that is the largest Passive House in the world, widely recognized as the most rigorous international energy efficiency standard.

▼一层平面图,the first floor plan

▼二层平面图,the second floor plan

▼三层平面图,the third floor plan

▼四层平面图,the forth floor plan

▼地下一层平面图,the B1 floor plan

▼屋顶平面图,the roof plan

▼剖面图,section

▼东立面图,east elevation

▼西立面图,wast elevation

▼北立面图,north elevation

▼南立面图,south elevation

LOCATION: Roosevelt Island, New York, NY
CLIENT: Cornell Tech
SITE AREA: 1.4 acres / 0.6 hectares
SIZE: 160,000 gross ft2 / 14,865 gross m2
PROGRAM: Classrooms, instructional labs, lecture hall, huddle rooms, collaboration areas, conference rooms, cafe, classrooms, open work areas, and shared spaces
DESIGN: 2012 – 2014
CONSTRUCTION: 2015 – 2017
COST: $130 Million
TYPE: Educational
LEED: Platinum (Expected)

DESIGN DIRECTOR: Thom Mayne
PROJECT PRINCIPAL: Ung-Joo Scott Lee
PROJECT ARCHITECT: Luke Yoo
PROJECT DESIGNER: Nicolas Fayad Ed Kwong, Jerry Figurski Jean Oei
PROJECT TEAM: Christopher Battaglia, Chloe Brunner, Debbie Chen, Chris Eskew, Stuart Franks, Farah Harake, Clayton Henry, Ted Kane, Hunter Knight, Jongwan Kwon, Ryan Leifield, Simon McGown, Brian Richter, Go-Woon Seo ADVANCED TECHNOLOGY: Cory Brugger, Kerenza Harris, Stan Su
PROJECT ASSISTANTS: Fiorella Barreto, Marco Beccuci, Paul Cambon, Vivian Chen, Tom Day, Justin Foo, Yong Fei Gu, Yoon Her, Sean Kim, Matt Lake, Sangyun Lee, Haidi Liu, Eric Meyer, Nicole Meyer, Jason Minor, Michelle Park, Vincent Parlatore, Conway Pedron, Danny Salamoun, Ben Salance, Suzanne Tanascaux, Matthew Tarpley, Ben Toam
VISUALIZATION: Stuart Franks, Jasmine Park, Nathan Skrepcinski, Sam Tannenbaum

STRUCTURAL: Arup
MEP: Arup
FIRE PROTECTION: Arup
SUSTAINABILITY: Arup
COST ESTIMATOR: Dharam Consulting
FAÇADE: Arup
GEOTECHNICAL: Mueser Rutledge Consulting Engineers
LIGHTING: Arup
ACOUSTICS: Arup
AUDIOVISUAL/IT/SECURITY/ SMART BUILDING: Arup
CODE CONSULTANT: CCI, Code Consultants, Inc. SPECIFICATIONS: Construction Speci cations
WATER PROOFING: Henshell & Buccellato
FOOD SERVICES CONSULTANT: Jacobs Doland Beer
GRAPHICS AND SIGNAGE: Pentagram
VISUALIZATION: Kilograph
COLLABORATING ARTIST: Matthew Day Jackson, Michael Riedel, Matthew Ritchie, Alison Elizabeth Taylor
CONSTRUCTION TEAM
GENERAL CONTRACTOR: Barr & Barr
FAÇADE CONSTRUCTION: A. Zahner Company
PRE-CONSTRUCTION CM: Tishman Construction Corporation
OWNER’S REPRESENTATIVE: Forest City Ratner Companies

English text: Morphosis
Chinese text: gooood editor Lu Lu

More: Morphosis Architects ,更多关于他们:Morphosis Architects on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment