Barwon Heads House by Adam Kane Architects

Incorporate the relaxed coastal lifestyle to this home

Project Specs

Location:

来自 Adam Kane Architects 对gooood的分享。更多关于他们请至:Adam Kane Architects on gooood
Appreciation towards Adam Kane Architects for providing the following description:

项目坐落于维多利亚州Barwon Heads海岸,前身是一座破旧的挡风小屋,如今,则在Adam Kane Architects事务所的设计下焕发出全新的生命力。通过对纹理色调的精心运用和对空间感的深刻理解,建筑师将原本破旧不堪的建筑转变为一栋当代住宅,摆脱了当地“垃圾场”的标签。黑色立面让这个恢复生机的小屋巧妙地融入了宁静的沿海街道。建筑原有部分外观被漆成了黑色,与精致“谷仓风格”的加建部分区别出来。醒目的黑色外观与周围茂盛的树木形成鲜明的对比,使这栋传统小屋以一种骄傲的姿态坐落在前院的中心。

Adam Kane Architects has given new life to a run-down weatherboard cottage in coastal Barwon Heads, Victoria, transforming it into a contemporary home through the careful use of textural tones and deep understanding of the sense of space. Breaking free from its local label as “the dump”, the black façade of the rejuvenated cottage subtly blends into its sleepy coastal street. The entire existing cottage façade and roof is painted deep black to achieve this effect, which delineates itself from the deliberately weathered, yet refined ‘barn style’ extension. The striking black colour stands out against the textured foliage of the surrounding landscape, enabling the heritage cottage to sit proudly centred in the front yard.

▼改造部分外观,
exterior appearance of the renovation part © Timothy Kaye

▼外立面与屋顶细部,
detail of the facade and the roof © Timothy Kaye

本项目是为一对年轻夫妇设计的,设计旨在满足住宅功能的同时,展现出Barwon Heads轻松的沿海生活方式。改造方案既要保证住宅的休闲性,又需保证室内外、新旧之间的紧密联系。踏入住宅的一刻,明亮的室内空间立刻呈现在人们眼前,与全新的木炭地板形成了和谐的对比。通过修复原有的衬里天花板、壁脚板以及踢脚线,建筑的历史与时代特色被保留了下来,并与当代的设计语言完美融合。当人们穿过玻璃连廊,由原始建筑向扩建部分漫步时,可以从两侧瞥见到优美的室外花园。这道玻璃连廊成为新旧之间的优雅连接。

Designed for a young couple, the brief was to create a home that embodied the relaxed, coastal lifestyle of Barwon Heads. The transformation needed to allow for entertaining and to maintain a strong connection between inside and outside, old and new. Upon entering the home, the light interior is immediately present and carefully contrasted by new charcoal floorboards. Heritage features are maintained through use of the original (and now restored) lining board ceilings, as well as period skirting and architraves, which fit perfectly with the renewed tones. As you move through the existing home towards the extension via a glazed link, glimpses to the garden are revealed from either side, and a graceful connection between old and new is established.

▼加建部分外观,
appearance of the extension part © Timothy Kaye

▼通高的滑动玻璃门与浅色的木制外立面,
Full-height sliding glass doors with light-coloured wooden facades © Timothy Kaye

扩建部分的入口前设有一条封闭的走廊,走廊墙壁与天花板采用了带有纹理的黑色细木工板,娱乐室、洗衣和储存区域的门隐藏在墙壁上与走廊融为一体。这段“黑暗”的走廊天花板高2.4米,相比于其他区域来说较为低矮,这种设置不仅为上方的卧室夹层腾出了更多空间,同时也起到了欲扬先抑的效果,使人们进入客厅的时候感到豁然开朗、眼前一亮,最后,人们的视线跟随着独特的山墙落在开敞明亮的客厅中,这一系列的过程引发了人们探索整个住宅空间的好奇心与见证住宅空间由旧变新的欲望。

Access to the extension is via an enclosed corridor, lined with black mottled joinery panels on walls and ceilings, and is used to conceal doorways into the rumpus, laundry, and storage areas. The ‘journey’ through this dark corridor with a lower 2.4mH ceiling (to facilitate the master bedroom mezzanine above), creates a sense of compression for the user, before a sense of release when walking towards the living room where, the line of sight is funnelled forward to where the gable opens up into the main space. It creates a wanting to find out what the house has become, to discover how old has transformed into the new.

▼附属空间的门与走廊融为一体,
The door of the annex space is integrated with the corridor © Timothy Kaye

▼昏暗的走廊起到了欲扬先抑的空间效果,
the dark corridor creates a sense of compression before release © Timothy Kaye

舒适放松的氛围充盈着整个主要空间,双层高(6.5米)的美国橡木内衬倾斜天花板将房间完全打开,体量与层高变化丰富了整个室内空间,营造出强而有力的视觉体验。“故意利用压缩和释放的空间感,当居住着在家中走动时,将会收获一种独特且意想不到的体验。” 事务所创始人Adam Kane说道。倾斜的天花板内衬与住宅其他部分采用了相同的木材与V型槽衬,这种设置将室内天花板与外立面融为一体,使室外空间成为室内空间的延伸。“木制饰面模糊了室内外的界限,在定义出不同功能分区的同时,使空间感觉更加宽敞,并为居住者带来放松的家庭氛围。”

A feeling of release is then experienced as you enter the main space, where a double-height 6.5mH American Oak lined raked ceiling completely opens the room. The changes in volume and height and appreciation for the abundance of space is strong. Adam Kane, director at Adam Kane Architects, says he “deliberately played on the sense of space using compression and release, to create a unique and unexpected experience as you move through the home.” The raked ceiling is lined in the same timber v-grooved lining as the rest of the home, which wraps from internal ceilings through to external cladding. “The timber lining/ cladding also helped us blur the threshold between inside and out, delineating zones, making spaces feel more generous, and contributing to the relaxed feel of the home.”

▼倾斜的木制天花板将房间完全打开,
American Oak lined raked ceiling completely opens the room © Timothy Kaye

▼客厅,
the living room © Timothy Kaye

▼客厅壁炉,
fireplace in the living room © Timothy Kaye

▼木制饰面模糊了室内外的界限,
The timber cladding blur the threshold between inside and out © Timothy Kaye

除了浅色的木制天花板与细木工制品外,银色石灰华饰面板、抛光的水泥地板,辅以手工刮擦的实心石膏墙,使整个空间呈现出柔和温暖的“骨”色。亚麻纱帘以柔软细腻的质感起到了平衡空间的效果,营造出舒适感和温馨感。“项目的核心理念在于将Barwon Heads的休闲海滨生活方式融入到这个家庭空间之中,通过对原始空间的解读与改造,我们的设计做到了这一点并赋予了它新的生命。”主要生活区域里,一张石灰华材质的大型中心岛占据了空间的主要位置。厨房区地面高度的变化,将这厨房中岛由料理台转化为餐桌,从而创造出一个娱乐和聚会的非正式区域。一级台阶式的地面高度变化,不仅符合人在站立与就坐时的人体尺度,同时清晰地定义出厨房操作空间的范围。椅背的细木工元素延伸到客厅起居室,将两个空间连接在一起。

Complementing the desaturated timber ceilings and joinery, slabs of silver travertine and burnished concrete floors are supplemented with hand-scratched solid plaster walls, in a soft, warm ‘bone’ colour. Linen sheer curtains softly balance the space, creating comfort and a sense of welcoming. “It was essential we incorporated the relaxed coastal lifestyle of Barwon Heads to this home, and we’ve done that through understanding the original space whilst giving it new life in the renovation.” In the main room, a large island bench takes centre stage and is lined in travertine. The island transforms seamlessly from kitchen bench into the dining table, through a discrete floor level change within the kitchen area. This creates an informal area to entertain and gather, and was believed a refined solution to ‘stepping’ the benchtop heights. The back-bench joinery extends into the living area, connecting the two spaces together.

▼石灰华材质的大型中心岛占据了空间的主要位置,
a large island bench takes centre stage and is lined in travertine © Timothy Kaye

▼厨房中岛左侧为料理台右侧则转化为餐桌,
The island transforms seamlessly from kitchen bench into the dining table © Timothy Kaye

▼由餐厅看客厅,
viewing the living room from the table island © Timothy Kaye

▼高窗将阳光引入室内,
High Windows bring in sunlight © Timothy Kaye

▼开放式的厨房中岛与厨房细部,
details of the kitchen and the island bench © Timothy Kaye

卧室位于上方的夹层空间中,从这里可以俯瞰下方的起居室。卧室采用了与封闭走廊相同的黑色饰面板,如同一个黑色的体块插入起居空间之中。4.5米高的大型玻璃推拉门将阳光与室外景观引入室内,使居住者能够拥抱自然,享受到海滨生活带来的轻松与闲适。项目为居住者创造出一栋与沿海环境和现有的避风小屋相呼应的家庭住宅。富有质感的天然材料不仅是设计的核心元素,同时也经久耐用,避免了后期维护的繁琐工作,减轻了居住者的负担。光影的变化、虚实的对比,以及精心的选材为业主与访客创造出独特的居住体验。

The mezzanine bedroom overlooks the living space below, wrapped in the same black ventech cladding as the corridor beneath. Acting like a ‘block’ within the space. Natural light also floods the main space through 4.5mH large glass sliding doors, embracing outdoors and ultimately appreciating the outdoor beauty that coastal living has to offer. The Barwon Heads House, was an exercise in creating a family home which complimented the coastal environment, and existing weatherboard cottage. Textural, natural materials were critical to the home’s setting, as well as allowing a relaxed feeling of durability for the owners. The home’s play with light and dark, solid and void, and materiality, creates a unique experience for guests and occupants to enjoy for years to come.

▼位于夹层的卧室,
bedroom on the mezzanine © Timothy Kaye

▼浴室,
bathroom © Timothy Kaye

▼家居细部,details of the furniture © Timothy Kaye

Project team:Adam Kane Architects
Project size:250
Completion date:2020
Building levels:2
Photo credit:Timothy Kaye

More: Adam Kane Architects ,
更多关于他们请至:Adam Kane Architects on gooood

0

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment