Bar in the Caves of Mallorca by A2arquitectos

A new dialogue between nature and man.

Project Specs

Location:

非常感谢A2arquitectos将项目介绍和项目图片授权gooood发行。更多请至:A2arquitectos on gooood 
Appreciation towards A2arquitectos for providing the following description:

这个发着绿光的10米长玻璃吧台位于西班牙马略卡岛植物园的一处洞穴之中。其笔直的造型与人工的材料(轻透的玻璃对比沉重的岩石。)都与自然的洞穴形成鲜明对比。人们可以一眼注意到这里。在夜晚,它发出的光亮可以照亮整个洞穴入口。选用象征着植物的绿色光芒旨在产生一个新的自然与人工的对话。

/wp-content/uploads/2012/11/_c_kX2vVScDue6xEWXpmOTeSE_rc7t34zK0I1QQDOBGUTzrZeYpAvbpEIQ8e936LcSYwG3Hie3Z_qlmzzKRbG5S1SY4y3MMPmw4.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_A5q2Jm2xGnDflAXToJWPEOZmAzFBWEoTgEP6eo1ebAvCqzXbK4m0kn5kU5xc8HNMAQG8t9fP95dlUanKGIDzD08cj11aOeZv.jpg

Bar in the Caves of Porto Cristo. Mallorca.

The great natural entrance to the Caves of Hams in Mallorca houses a lush botanic garden. It is in this entrance that the bar is situated and made up of a piece of backlit glass of 10 metres in length.

The counter of the bar, the most important element of the project, is fitted into a concrete cavity made up of straight lines, designed to contrast with the organic forms of the cave and can be closed under a transparent cover.

The bar is built of glass, a material which is the opposite of the heaviness and opaqueness of rock, and it stands out from its surroundings thanks to the fact that it is backlit, which also aids any disorientated visitors to find their way to it. At night, the light which is given out by the bar, aided by the indirect lighting which is fitted around the rocks of the cave, is enough to illuminate the whole space of the entrance.

The bar is decorated in Green tones, in consonance with the predominant color of the abundant vegetation in the surroundings, generating a new dialogue between the natural and the artificial.

/wp-content/uploads/2012/11/_c_RbMjW93WonKkQKhdCk22SgDOPri3NefbMoLUVKNs3T9Pqh4sNXIR0bPRpApiKuJX5_p1ABnUPhiiVd0Zvq5EKLZpOzIo6Z3X.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_lyCWx9go0YK2LYNbVJAp5bUoW6wVfnRxPa6ZKUjy7PW7HKvm2iMXkUo8iVnc4lW31MjxLm_rqmVf0lzA_5Yp6crkQy0vp5ef.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_Azed_-ZI3kvBbTY_c3c5GGddeO_LG7iefYPs4tRABQGoRODUUIOpIu10nxtwnXe6BUvBLqOVyxY7XJCBSW7bIjd_XT1ojw09.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_o9sG_67ITUX9sqvVl9zdku978J6k-WL2Q9YUOFP9Ponk6EHBTJKhuFD8KmPE2S2tVVKpfGMKnn3O9aXu2yCxKJ-LMoL4gylU.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_ogbAir7Y8H3kdTxmiKHJxWShuxhLBXEu0nmRW48haYnmq-dxvmXIsDPdoXvscsQCUcrRIDxGxR31bnW4WbhHCyjvs4h-_p0Z.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_4Do4A8Hc6qGMBXyf4x5ncGRTeK2XoN0HynTZFgkw6NJZeHN665HUHiuOSD5gccMjwTT8V4sGI85GeIswMsp93WUcziVKIsvv.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_FV7e1CoRwK3cBKy5HdDp51DyExdgfgT1lFzfPHOT2JtR5bz_buaF9ZnGkUzpHXSzYfxWXQ-IkwjlzHBzoFiydy74a4aFmzzG.jpg

Architects: A2arquitectos: Juan Manzanares Suárez & Cristian Santandreu Utermark.
(www.a2arquitectos.com)
Photographer: Sergio Vico.
Client/investor: Cuevas dels Hams.
Address: Crta. Manacor – Porto Cristo Km. 11,5. Porto Cristo, Mallorca.
Place: Island of Majorca.
Country: Spain.
Date of completion: 2007
Building size: . 182 m2.

MORE: A2arquitectos,更多请至:A2arquitectos on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment